смяна на автоматично жило на поло 97 god

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
some81
Автомобил:
Двигател:

смяна на автоматично жило на поло 97 god

Мнениеот some81 » Нед 13 апр 2008 11:40

Като си купите новото жило то е със скоба която го държи, не я махаите докато не сложите жилото.
1 - махането на старото жило. Откачате го от двигателя с малко напъване излиза.
2 - след това махате корите под таблото при педалите
3 - изключвате акумолатора
4 - откачате електирческият блок без да изваждате кабелите - откачането става като махнете 2 те скобички от ляво и дясно и след това го повдигате леко нагоре да излезе от котвчките
5 - има една гадна пластмасова стойка която трябва да я окачите за да имате достъп до педала и не я дърпайте много защото има скоба на която е закачен кабел - трябва да го извадите от нея
6 - преди да махнете жилото от педала трябва да отлепите скоча който беше при мен, махането на жилото става с изкарване желязната планка от педала.
7 - вадите го от дупката през която минава

Слагане на новото жило
1 - започвате от педала - мушкате жилото през дупката м/у двигател и купе, но преди това направете следното защото аз много се озорих с това. Става дума за гумата която затваря дупката м/у дв. и купе. Гумата трябва да се наниже на самата пластмаса която минава през купето и като вкарате жилото в дупката трябва малко да понатискате докато самата гума си пасне в дупката.
2 - след това давате слагате жилото на педала слагате скоча затваряте корите слагате жилото на двигателя и света спи.

Дано съм бил полезен.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”