Двигател 1.8Mi ABS в Поло 6N?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Двигател 1.8Mi ABS в Поло 6N?
Здравейте колеги, търся информация дали е технически възможно прехвърлянето на 1.8 Mi двигател в Поло 6N 1995г, което в момента е с 1043см3 AEV? (имам и всичко останало към 1.8-та, с изключение на радиатор). Моля, споделете инфо или личен опит 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
До колкото зная системата за подаване на горивото им е еднаква и относно трансплантацията на самият двигател ,мисля ,че единтвенният проблем ще е да прави място на двигателят за да може да влезне в коша. Според мен проблемите ще са със соростната кутия после. На 1.8 -то скоростите са доста дълги ,а на полото къси. Освен това ме съмнява скоростната от полото да може да се монтира на голфовият двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам скоростна кутия за 1.8 двигателя - общо взето цял автомобил (венто) имам, само че ударен и мога да прехвърля почти всичко необходимо в полото. Гледам, че в нета има инфо за кади-та с 1.9 дизелов двигател - той по размери би трябвало да е сходен с бензиновия, но се чудя самото вместване и закрепване дали е осъществимо. По принцип полото е с чудесен двигател, върви прилично (даже приятели се бъркаха, че е 1.4), икономично е, та все още се чудя дали си заслужава занимавката да сложа на полото двигателя от вентото.
Изкушаващо е да му боцна 90 кончета двигател, едни 14ки и да знам, че имам стабилно изтребителче

Изкушаващо е да му боцна 90 кончета двигател, едни 14ки и да знам, че имам стабилно изтребителче

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
чичи 2ф полото е с по-голям кош ако не си загледал да те сфетна,като ибисата еbbboiko2004 написа:според мен двигателя ще влезе даже вчера четох за едно поло което беше даже 2ф а не 6н с АБФ мотор та АбС няма да има проблем само ще тр преправяне на лапите и кареата че не вярвам да са същите

- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dkalfov написа:чичи 2ф полото е с по-голям кош ако не си загледал да те сфетна,като ибисата еbbboiko2004 написа:според мен двигателя ще влезе даже вчера четох за едно поло което беше даже 2ф а не 6н с АБФ мотор та АбС няма да има проблем само ще тр преправяне на лапите и кареата че не вярвам да са същитеима толкова място че при добро желание и КР ще се уряса
хм добре де а да кажем при мен?
1.8 8v Gti от голф 2 няма ли да влезе?
по-малък е от 1.9-тката, по лек е
най много едни лапи да се преправят
така че не виждам проблема в 6н да се сложи такъв двигател
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
dkalfov написа:чичи 2ф полото е с по-голям кош ако не си загледал да те сфетна,като ибисата еbbboiko2004 написа:според мен двигателя ще влезе даже вчера четох за едно поло което беше даже 2ф а не 6н с АБФ мотор та АбС няма да има проблем само ще тр преправяне на лапите и кареата че не вярвам да са същитеима толкова място че при добро желание и КР ще се уряса
Колега не знаех че тия 6н са по малки от моита

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”