Странен проблем с оборотите!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен проблем с оборотите!

Мнениеот Koksan » Съб 19 апр 2008 21:44

Здравейте колеги,

От 1 седмица и половина някъде имам много странен проблем!
Състои се в следното: Стидена кола ... паля ... тръгва и започва едвам едвам да работи и държи 500 оборота тресе се и ръмжи двигателя че не му е гот .... работи така и ако в първите 30 секунди пипна газта веднагически гасне, и после се дави докато запали. Ако я оставя да поработи ... бавно си вдига оборотите но не до 1000-1300 когато е студена а на 900 .... работи така но вече не гасне като и дам газ ... след като загреее нямам проблеми .. никакви! В началото на седмицата я карах малко зверски че ме ядоса ... и като я понатиснах и изведнъж започна на празен ход да играе през 1 секунда м/у 1250 и 1500 .... така около 1 мин и след това играе м/у 1000 и 1250 .. постоянно. Откачих и вечерта акумулатора .. .на сутринта уж забравила грешките ... паля я .. като часовник ... и я оставям да си настрои дроселовата клапа докато загерее на 90 градуса (4-5 мин). И беше добре цяла седмица ... иам няма 500км врътнах и от вчера пак се тарикати ..... даже трудно пали .... тази вечер пак ме ядоса .... понастъпих я на празен ход като паркирах ... и не и хареса и почна да играе пак м/у 1000 и 1250 оборота. Сега пак разкачи х акумулатора и ще я видя утре какво ще прави ... ама ме дразни вече!

Варианти според мен:
1. Стъпково моторче - ама тогава няма да се оправя като загрее!
2. Датчик за температура - пипах тези които с ана тройника и странно за мен Черният гад много лесно се върти буксата му в кръг ... което спред мен е странно ... просто си го въртя както искам наляво надясно ... а синият не мърда и грам
3. Кофти бензин -- изключвам го, защотото бях с пълен резервоар супер 100 от ОМВ , добавка за прочистване Лики Моли и 140 грама Медицински спирт 95%

ПРедложения или съвети?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 19 апр 2008 21:54

както го описваш кат за заминал датчик изглежда
а и бензина ни е един......
смени си и фълтъра

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 19 апр 2008 22:17

Щом се оправя с резет на компа ,значи 100% има някаква грешчица дето трябва да се види. Те толкова са датчиците ,че трудно ще ги уцелиш. За съжаление ще трябва да дадеш някой лев за диагностика да се види точно каква е работата

Потребителски аватар
kingralf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingralf » Нед 20 апр 2008 20:09

Anbuch написа:За съжаление ще трябва да дадеш някой лев за диагностика да се види точно каква е работата

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 21 апр 2008 11:20

ако имаш аванс процесор виш и него идва ти богата смес или не ти идва с ръчка и гас до дупка нема да се отпуши а и много добавки си и хакнал аз от една почистваща присадка в бенза уж да почисти то колата стана по зле едвам я оправих изгори този бензин и налеи нов 95 ко ги давите тес коли със 100 октана и присадки самолет нема стане вазможно е да е от присадката и горивото то ебаси умлета дет си налял изгори горивото без да юркаш колата по добре нема да стане от юркане --по вапроса с акомулатора и грешките --грешка дава но нема да е неизправен уред а по скоро датчика или сензора към него -и грешно отворена дросел клапа в последствие на инфото от датчици -згори бенза и пак ше говорим после ше разкажеш как протича един цял период от наблюдения

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 21 апр 2008 12:20

провери тъпата бобина , че и на мене същия проблем имаше , щото като позагрее няма проблем , но като е студена и кондензира и дава искра отвън , та виж ако има пукнатини , ама с лупа я разгледаи , после бум в печката на макс за 20 минути после я оставяш ВЪТРЕ В ПЕчКАТА ДА ИЗСТИНЕ вадиш заливаш с епоксидна смола и караш и нямаш грижи следващата една година

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 21 апр 2008 13:24

в микровълновата или :oops: :bananarock :heeeavy metal

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”