Здравейте колеги,
От 1 седмица и половина някъде имам много странен проблем!
Състои се в следното: Стидена кола ... паля ... тръгва и започва едвам едвам да работи и държи 500 оборота тресе се и ръмжи двигателя че не му е гот .... работи така и ако в първите 30 секунди пипна газта веднагически гасне, и после се дави докато запали. Ако я оставя да поработи ... бавно си вдига оборотите но не до 1000-1300 когато е студена а на 900 .... работи така но вече не гасне като и дам газ ... след като загреее нямам проблеми .. никакви! В началото на седмицата я карах малко зверски че ме ядоса ... и като я понатиснах и изведнъж започна на празен ход да играе през 1 секунда м/у 1250 и 1500 .... така около 1 мин и след това играе м/у 1000 и 1250 .. постоянно. Откачих и вечерта акумулатора .. .на сутринта уж забравила грешките ... паля я .. като часовник ... и я оставям да си настрои дроселовата клапа докато загерее на 90 градуса (4-5 мин). И беше добре цяла седмица ... иам няма 500км врътнах и от вчера пак се тарикати ..... даже трудно пали .... тази вечер пак ме ядоса .... понастъпих я на празен ход като паркирах ... и не и хареса и почна да играе пак м/у 1000 и 1250 оборота. Сега пак разкачи х акумулатора и ще я видя утре какво ще прави ... ама ме дразни вече!
Варианти според мен:
1. Стъпково моторче - ама тогава няма да се оправя като загрее!
2. Датчик за температура - пипах тези които с ана тройника и странно за мен Черният гад много лесно се върти буксата му в кръг ... което спред мен е странно ... просто си го въртя както искам наляво надясно ... а синият не мърда и грам
3. Кофти бензин -- изключвам го, защотото бях с пълен резервоар супер 100 от ОМВ , добавка за прочистване Лики Моли и 140 грама Медицински спирт 95%
ПРедложения или съвети?
Странен проблем с оборотите!
ако имаш аванс процесор виш и него идва ти богата смес или не ти идва с ръчка и гас до дупка нема да се отпуши а и много добавки си и хакнал аз от една почистваща присадка в бенза уж да почисти то колата стана по зле едвам я оправих изгори този бензин и налеи нов 95 ко ги давите тес коли със 100 октана и присадки самолет нема стане вазможно е да е от присадката и горивото то ебаси умлета дет си налял изгори горивото без да юркаш колата по добре нема да стане от юркане --по вапроса с акомулатора и грешките --грешка дава но нема да е неизправен уред а по скоро датчика или сензора към него -и грешно отворена дросел клапа в последствие на инфото от датчици -згори бенза и пак ше говорим после ше разкажеш как протича един цял период от наблюдения
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
провери тъпата бобина , че и на мене същия проблем имаше , щото като позагрее няма проблем , но като е студена и кондензира и дава искра отвън , та виж ако има пукнатини , ама с лупа я разгледаи , после бум в печката на макс за 20 минути после я оставяш ВЪТРЕ В ПЕчКАТА ДА ИЗСТИНЕ вадиш заливаш с епоксидна смола и караш и нямаш грижи следващата една година
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”