Неравномерни обороти и трудно палене
Неравномерни обороти и трудно палене
Откакто взех колата си имаше един проблем - колата нещеше да запали от първияпът, но напоследък започнаха да играят и оборотите. Оборотите не се дигат а падат под нормата и понякога гасне. В началото се случваше рядко но сега все по-често. Ходих на диагностика при Ваското1 2 пъти но няма нищо - направихме само базисни настрийки на дросела , дори нямаше грешки за чистене, почистихме клапата имаше малко подобрение след процедурите но оборотите пак си играят. Наскоро започна да придърпва когато подам рязко газ, а преди няколко седмици когато пътувах през Троят- Кърнаре и по баира нагоре колата направо си загасваше в движение за няколко секун оборотите падат и изведнъж пак поеме (все едно няма бензин , но имаше 1/3 от резервоара). Наскоро забелязах, че ако дам на контакт два пъти преди да завърти стартера колата си пали без проблем от първия път. Съмнявам се много в бензиновата помпа, дали е тя. Всички консумативи са сменени включае и бензинов филтър. 

- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се съмняваш в бензиновата помпа просто ходи в някои сервиз да ти измерят какво налягане прави и дали е в нормите.
Но колата може да ти прави така от други неща .
Бордови комютър . дросел клапа
има и вариант от катализатора да е но незнам то4но как ти придърпва за да ти кажа дали може да е от него
Но колата може да ти прави така от други неща .
Бордови комютър . дросел клапа
има и вариант от катализатора да е но незнам то4но как ти придърпва за да ти кажа дали може да е от него
-
- Автомобил: PASSAT 1.9 TDI 130 hp Tiptronic
- Двигател: AVF
Колега не знам при твойто поло дали е така но аз имах същия проблем. Платката на дебитомера си беше отишла и го смених - придърпването спря. Нестабилните обороти и гаснене при палене бяха в следствие на спукан марккуч - този който връща обратно картерните газове - смених го и проблема се реши.
Не разбирам много много само споделям от какво беше при мен...
Не разбирам много много само споделям от какво беше при мен...
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Колега има доста изписано за този проблем на 1.6АЕЕ и от мен има тема. Най-вероятно имаш проблем с TPS-а, както и всички останали с такъв мотор. Аз вече си мисля, че това е фабричен дефект. Само не зная , защо
не е дала грешка на диагностиката. Дано да не е това за което говоря
, дросела със сензора, МПХ и т.н. са в един корпус и струват 700лв. При мен даваше случайна грешка, защото не е постоянен проблема.
не е дала грешка на диагностиката. Дано да не е това за което говоря

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател:
Moite oboroti su6to ne sa normalni
Hodih na komputarna diagnostika i 4oveka neuspq da iz4isti 1 gre6ka, porovi malko i kaza 4e e ot drosela.
Az oba4e ne sum ubedena (moje da e re6il 4e kato sum jena 6te moje da izkara pari, za6toto i tova mi se e slu4valo za sujalenie
) zatova spodelete vuzmojno li e?
mod edit: vasstop
Тук пишем на кирилица.

Hodih na komputarna diagnostika i 4oveka neuspq da iz4isti 1 gre6ka, porovi malko i kaza 4e e ot drosela.
Az oba4e ne sum ubedena (moje da e re6il 4e kato sum jena 6te moje da izkara pari, za6toto i tova mi se e slu4valo za sujalenie

mod edit: vasstop
Тук пишем на кирилица.
Смених датчик на Хол при Ваското1,колата утихна и от тогава не ми е загасвала, смених днес и кабелите на свешите и двигателя заспа - няма притрисане няма колебание на оборотите само едно приятно мъркане
За сега това ако се обади пак проблема сменям и бобина с комутатор. Явно проблема с оборотите е доска комплексен, ама като нямаме парички да сменим всичко ........

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”