помощ???къде се намира термостата на polo1.0AER 97г

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nako82
Автомобил:
Двигател:

помощ???къде се намира термостата на polo1.0AER 97г

Мнениеот nako82 » Пон 05 май 2008 15:12

къде се намира термостата на polo1.0AER 97г изглежда като тубичка от упсарин и е пластмасов и как се сменява МЕРСИ

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 05 май 2008 15:40

Като отвориш капака снемаш предпазната кора, ако имаш де - намира ти се вдясно на главата като гледаш двг отпред, вторият шланг от теб назад към купето - 2 болта го държат

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Пон 05 май 2008 16:47

Ояснението което аз получих когато го търсих беше: " на двигателя от дясно излизат два дебели маркуча които са за охлаждането на двигателя и влизат в радятора, е термостата е на един от двата "
МНОГО ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА ОТ МОЯ СРАНА , -- Ако разбира се е идентичен твоя термостат с моя, Термостата се намира в една капачка на единия маркуч, която мнооооого често здава багажа , а не самия термостат, и е почти 100 процента сигурно че трябва и нея да смениш.
Успех.
ПС Смяната е беумно лесна, махаш маркуча от въпросната капачка, хванат е за капачката с водно съединение за многократна употреба, (демек стискаш го по възможност за по лесно с гарги) , ще изтече антифриза, мен ме посъветваха да го събера в купичка, и аз като чух купиЧКА поставих една , разбира се разля се целия антифриз защото беше около 2- 3 литра а купиЧКАТА 300 грама :))) , но така или иначе е по добре да си смениш антифриза. Отвиваш два болта с които е хваната капачката за двигателя , и я махаш.В момента в който я свалиш ще изпадне и ермостатчето.Проверяваш дали капачката има дупка в средата ,щото ако има е за смяна, и повтаряш цялата процедура на обратно , но с новия термостат.

Успех

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”