Питане за климатик

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mslavchev
Автомобил:
Двигател:

Питане за климатик

Мнениеот mslavchev » Вто 11 май 2010 10:07

Здравейте,

Имам Поло 3 1.6 75 к.с. 95г, с допълнитно монтиран климатик докарано от Италия. Като цяло климатика добре работи (в смисъл че охлажда добре), но като го пусна и колата е на място в ниски обороти се усеща едно гадно тресене и шум като в трактор. Иначе оборотите стоят стабилни на 900. Ако подам леко газ да ги вдигна над 1000 тресенето и шума изчезват. В интерес на истината като пълних климатика последния път ги питах там майсторите и те ми казаха, че понеже е допълнително слаган климатика и ЕКУ-то не вързано към него нямало какво да се направи. Обаче преди време като купих колата нямам спомени да ми е правило впечатление че климатика работи. А сега даже усещам и как спъва колата като го пусна.

Питането ми е дали има някакво решение като устройство, което да вдигне оборотите ако е пуснат климатика (би трябвало ЕКУ-то да го прави ама ..) или друг майстор, който да го погледне ?

Поздрави

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Питане за климатик

Мнениеот Каспър » Сря 12 май 2010 11:12

Нормално е като е пуснат да спъва колата. Трябва да има пуснат плюс от управлението на климатика до компа на колата и не вярвам жабарите да са го пропуснали. Така когато се включи компресора компа подава повече гориво на ПХ за да не угасне мотора. Стефчо (zfa159) е човека който ще ти реши проблема:
viewtopic.php?f=13&t=44549&view=unread#unread

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”