VW POLO 95 :D

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
polo95
Автомобил:
Двигател:

VW POLO 95 :D

Мнениеот polo95 » Пет 06 юни 2008 20:44

Таа значи направо наскоро се сдобих с едно Polo, 95 година, с незнайно какъв мотор ама май е 1.1 . Незнам точно какъв е тъй като в талона двигателя е записан без номер. Имам някой проблеми с колата относно Интериора и Екстериора. Например нуждая се от предна броня, решетката над бронята, под бронята или по-точно под металната част онзи гумен детайал най отдолу, и т.н.Като интериор таблото ми е пукнато от неправилно поставена стойка за телефон :cry: :evil: абе цяло табло заедно с панела (пластмасовата част) на парното и пепелника. Та дотук с оплакванията. Въпроса ми е от къде най лесно да се сдобия с такива части (форума, от автоморги) колко ще ми струва приблизително. Имам електричарска работа по колата - не ми работи плафона, ето тук е и куриоза - имам ел. стъкла но едното моторче е изгоряло а другото не качва добре и са заменени с ръчки (т.е. има копчета моторчета ама си свалям всичко ръчно). Има некакви глезотийки по дръжките на колата - и на вътрешни и на външни (от вътрешният край има бели диодчета х2 броя , за който собственика ми обясни, че преди работели и когато натисна алармата светвали за по 20 секунди :shock :?: :!: :?: ) Искам добър компетентен майстор да ми оправи всички бакий по колата - и най важното е да е от Пловдив. Колата ми е 2/3 врати, грозно зелен цвят. :lol: :lol:
P.S. За мотора човека ми каза, че уж е били качили да го замерят в БМВ сервиз и там излезнал 1.3. Колата ми върви по добре от 1.0 обаче не може да се каже, че е 1.4 . Благодаря Ви

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 06 юни 2008 21:07

На капака на ангренажният ремък има една бяла лепенка на която пише кода на двигателят (ако неможеш да се ориентираш на нея , снимай я). Също го пише и на една бяла лепенка в багажника. Виж си номера на скоростната кутия и ще ти кажа какъв ти е двигателят

Anbuch написа:Изображение

Виж под термодатчика има едни цифрички, те започват с един трибуквен код -това е кода на скоростната ти кутия. Може да имаш ръждичка там и да е нужно да удариш една шкурка за да се видят.

За ел стъклата - така са си харни... :wink: скоро имаше теми как да си заменя ел.стъклата с ръчни , щото много проблеми с тях

Обърни се за чаркалаците към моргите и към колегата : letajanta
http://vwclub.bg/forum/profile.php?mode ... file&u=672

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Пет 06 юни 2008 21:21

В багажника, долу под велтера от под ключалката има една заводска бележка, която пишеше ADX мисля ама не съм сигурен.А защо в талона ми е писана без номер????

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 06 юни 2008 21:29

АDX - моноинжекция (Mono-Motronic МА1.3) 1296 куб 55 коня

Щото мястото където го пише номера на двигателят е ръждясало и затова (не ,че ако не му се удари една шкурка няма да се види номера , ама хайде...).

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Пет 06 юни 2008 21:36

Сега ако ми дадеш някакво компетентно мнение за тоя мотор и кола на 220 хил км. направо си заслужаваш черпенето. Има ли чалъм мотора да е сменян? и затова да няма номер.Пропуснах да кажа, че колата не се отключва с ключ. :idea: Само с алармата, багажника и той ми е ел. има си копченце вътре. Демек падне ли ми акумулатора падам и аз :lol: :lol: това ме навежда на мисалта колата да не би да е стояла на митница или нещо от сорта ?!?!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 06 юни 2008 22:01

Точно над номера на скоростите ,на самият блок на двигателят под термодатчика е мястото където е номера на двигателят - удари му една шкурка и ще се покаже

Изображение

зъбното колело дето е отдолу под кода се пада точно мястото където е кода на скоростната кутия (на снимката която ти пуснах в предният си пост)

Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Пон 09 юни 2008 0:29

За това,че двигателят ти е без номер съм съгласен!Преди 4 години имах една Фиеста,която дойде директно от Германия фабрично без номер на двигателя!Такаче затова не се притеснявай!

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Чет 12 юни 2008 13:58

а относно майстор в пловдив за всичките ми щуротий?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”