Изтече ми маслото от скоростите!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
m15hO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Изтече ми маслото от скоростите!

Мнениеот m15hO » Вто 10 юни 2008 10:56

Моля ви някой да ме светне какъв може да е проблема изтече ми маслото на скоростите сложихме ново масло оставих един вестник отдолу през ноща и вестника беше целия в масло за скорости питах един майстор той ми каза нови скорости едни скорости са в порядъка 300-400лв. втора употреба а нови са 2500лв. та някой ако повече разбира може ли да ме светне точно за какво става на въпрос има ли смисъл да ги сменям или ще е по-удачно да ги направя.... Също тъка имам и проблем със съединителя и искам да питам кое ще е по-добре и него да го сменя или да занеса диска да го коват?

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 10 юни 2008 11:26

колега първо кажи каква е колата за да може някой да ти помогне,погледни от къде тече това масло,а това с коването на диска вече мисля че е отживелица :arrow: това да не е Зил или Газ

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прочети това !!!

Мнениеот skk » Вто 10 юни 2008 11:59

Прочети тука

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%F1%F2%E8

и тук
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%F1%F2%E8

Този семеринг може да го видиш като вкараш колата на канал и гледай отзад на скоростита влиза едно лозче в тях е там между скоростите и лозчето има семсерин виж го дали изпуска.

Потребителски аватар
m15hO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

..

Мнениеот m15hO » Вто 10 юни 2008 12:27

VW Polo 1.4 16v 96г. DOHC

Благодаря за съветите просто питах за съединителя защото ми го предложиха като вариант :) явно не е бил добър.. Но понеже ми се стори изгодно 30лв. с качествено Феродо при полужение че съединителя ми е около 200лв. :)

А значи пише в темите че не трябва сваляне на скоростите а пича кадето исках да ми ги прави ги погледна и каза че трябвало да цепи скоростите (не знам какво ще рече това) не разбирам много но уж е мой човек така да се каже работи при баща ми просто не знам

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Вто 10 юни 2008 13:22

Сменяш семеринг, сменяш съединител и си готов. :wink:
... тия 16v май на повечето са им вадили душичките :twisted:
И за майсторите- ако ти дреме за колата и парите които хвърляш по нея- подбирай си майсторите и сервизите (доколкото може).
Тоз дето цепи скорости за смяна на семеринга му цепни една .... :evil: ..аман от недоучени и нагли типове.
Успех с ремонтите.
П.П. Не гони тънката лайстна, че края й е дебеличък....от опит
:wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 10 юни 2008 22:36

Може да е от семеринга,макарче незнам колко трябва да е скъсан за да ти изтече цялото масло :roll:
За коването на феродо няма ядове :wink:
А семеринга го сменях миналата седмица,никви скорости не трябва да цепи,работата е елементарна при наличието на канал :wink:
pps...масло 75w90 се сипва

Потребителски аватар
m15hO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m15hO » Вто 10 юни 2008 23:47

Много благодаря на всички за съветите много ми помогнахте страшно много съм ви признателен а имам още един малък въпрос колко пари горе долу ще ми излезе семеринга?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 10 юни 2008 23:58

2лв :lol:

Потребителски аватар
m15hO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m15hO » Сря 11 юни 2008 0:26

lrlmodo написа:2лв :lol:

Хахахах просто не разбирам благодаря за инфото :D отивам още утре да го сменям :D

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аз има проблема

Мнениеот skk » Сря 11 юни 2008 13:18

Имам следния проблем. На скоростите има подляло масло, мислех че е от семеринката на скоростите но се оказа, че при проверка не мерише на масло от скорости а е по скоро без миризма, тоест двигателно. При проверка се оказва че мястото около маховника е чисто, тоест няма масло и беше изключена и семеринката на коленовия вал. При оглед на двигателя озад и отпред не се вижда теч нито от капака нито от гарнитура, а маслото се личи че е прясно и е доста. Решил съм да сменя семеринката на скоростите да видя дали ще изчезне този теч. Искам да ви питам дали някои знае дали има някъде датчик за двигателното маслото. Знам че има един горе на главата и още един някъде но не знам каде точно се намира.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Аз има проблема

Мнениеот maslinkov » Сря 11 юни 2008 14:47

skk написа:Имам следния проблем. На скоростите има подляло масло, мислех че е от семеринката на скоростите но се оказа, че при проверка не мерише на масло от скорости а е по скоро без миризма, тоест двигателно. При проверка се оказва че мястото около маховника е чисто, тоест няма масло и беше изключена и семеринката на коленовия вал. При оглед на двигателя озад и отпред не се вижда теч нито от капака нито от гарнитура, а маслото се личи че е прясно и е доста. Решил съм да сменя семеринката на скоростите да видя дали ще изчезне този теч. Искам да ви питам дали някои знае дали има някъде датчик за двигателното маслото. Знам че има един горе на главата и още един някъде но не знам каде точно се намира.

Само да не го приемеш като заяждане:За какво Поло питаш сега - щом има "маховник"? Как разбра и кой ти каза, че двг. масло няма мирис? Какво общо имат датчиците за двг. масло със скоростите? /единият вярно е на главата, а другият е до масления филтър, обаче не всички двг. го имат. Освен това, това са датчици за налягането на маслото, а не за нивото и температурата му./
ОПОЗНАЙ КОЛАТА СИ ЗА ДА Я ОБИКНЕШ !!!

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сега ще те светна

Мнениеот skk » Сря 11 юни 2008 15:49

Сега ще те светна!!!

На някои хора не им е нужно много обяснение затова пиша и не обяснавам те се сещат. (Дано не го приемеш като заяждане).

Пич маховика е едно голямо колело между двигателя и скоростите. Ако се загледаш ще видиш една капачка там между двигателя и скоростите ако я отвориш ще видиш маховика. От долната страна (срещуположна на капачката) *има една ламаринка с болче (слез в канала и ще я видиш) като се махне се вижда същото голямо колело. (това беше теорията а сега същината). Та това чудо там има една ос която излиза от двигатела и там има семеринка (това е една гумичка която уплътнява, между корпуса и вала да не изтича двигателно масло. Та когата тази семеринка си ебе капаците почва да пуска масло което по закона на физиката тече надолу до капачката с болчето за която ти писах по преди (виж звездичката). Таска това масло минава през тая ламаринка и пак по закона на физиката капе или се разпрусква навсякаде от въздушната струя "Та на мен там няма масло" Върни се и прочети предишната тема.

Сега след като не е от там предполагаме, че е от семеринката на скоростите нали. (Щото от друго място не може да бъде). Сега едно упражнение. Взимаш шестограма отваряш пробката за доливане на масло в скоростите (за теб отиваш в магазина и искаш да ти отворят една туба с масло за скорости). Бъркаш с един пръст в маслото и го померисваш. После взимаш с друг пръст (може и на същата ръка) малко от маслото което е по скоростите отвън, помирисваш и каво да видиш едното мерише другото не. Вдигаш пръчката на маслото на двигатела и ако караш на газ маслото ти не мерише на нищо ако караш на бензин има лека миризма на бензин. И по пътя на логиката се сещаш, че това масло идва от ... (оставям те ти да се сетиш) да от там. И сега седиш и мислиш от каде може да доиде двигателно масло върху скоростната кутия (освен през семеринката на скоростите), а гледаш гарнитурата на двигателя гарнитурата на капака не течат и започваш да се чудиш дали няма някаде избил датчик на маслото ама не го знаеш каде е затова влизаш във форума да питаш.

Дега станалити ясно. Питам за същото поло за което пиша и в другата тема но това е отделен проблем.

Съжалавам пич, че спамиме темата затова пускам тука отговора на сл. тема, ама пак не си прав я щракни на моя профил и виж колко коли имам. Аз не съм виновен че излиза само пасата.

Последна промяна от skk на Сря 11 юни 2008 17:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 11 юни 2008 16:32

Извинявай за спама, ама промени си тогава аватара, че да не се налага да изчитаме няколко теми докато рабереме за какво говориш. От всичко писано дотук ми стана само ясно, че това Поло някой недоброжелател ти го е харизал - щом клапаните ти, буталата ги затварят, какво да говорим повече...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”