Бутала за основен ремонт на Polo AEV 1043 - цена ???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Бутала за основен ремонт на Polo AEV 1043 - цена ???

Мнениеот egoiZta » Пон 21 яну 2008 16:11

Та за моето въпросно поло ... наложи се основен ремонт .. :shock , както и да е преживях го, но сега поредния проблем - започвам да търся части и няма...
Някой може ли да даде малко инфо къде мога да намеря бутала и сегменти за основен ремонт на двигател 1043 AEV и съответно колко би струвало това удоволствие?

Надявам се да не ме шокирате с цени :?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 21 яну 2008 16:34

http://www.avtochasti-online.bg/shop/pa ... 23f77131ea
Може да ги попиташ дали имат отделно това, което ти трябва. Успех!

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Пон 21 яну 2008 16:40

мерси колега!
Ще позвъня и дано по-скоро да намеря нещо, че ми обявяват цена от по 180-200 лева за бутало :cry:

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Пон 21 яну 2008 17:22

Вече проверявах в няколко магазина като Евро 07 ... Ауто + ... Елит Авто , но никаде няма това, което ми трябва ... а колата я взех карах я 2 -3 седмици и от тогава си стои така ... разглобена
:cry:
Примерих се, че трябва да се прави основен ремонт и че ще олекна с около 1000 лева още, но както вървят нещата ... май ще се удвоят :cry: :cry:
Помагайте с идеи и алтернативни предложения :roll:

Потребителски аватар
LORD KilleR
Автомобил: VW Polo
Двигател: AAU 1993

Мнениеот LORD KilleR » Пон 21 яну 2008 18:00

http://www.vdauto.com/bg/request.php
Моите гои взех от там!
и още http://www.daskalov.com/index.php?cmd=products!
http://www.manimpex-bg.com/
ако не са ти предложили буталата изброените фирми Евро 07 ... Ауто + ... Елит Авто те работят с колбенщмит като фирма!
Ако са специфични кото за моя мотор търси MAHLE! - В и Д ауто, и Даскалов кар са вносители на MAHLE за България! В Маниимпекса може да ти намерят по-ефтини ако имат!
А щях да забравя пробвай и тук:http://www.sofiaexport.com/sofiaexport/

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Вто 22 яну 2008 9:45

Ами аз сега звънях в Евро 07, но в друг магазин (в който до сега не бях звънял) и ми казаха, че би могло с бутала от ALL двигател да станат за моя AEV.
Някой има ли идея как са нещата по този въпрос (дали са заменяеми) и дали си заслужава да рискувам? че и цената им е наполовина...

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 22 яну 2008 11:54

LORD KilleR написа:http://www.vdauto.com/bg/request.php
Моите гои взех от там!
и още http://www.daskalov.com/index.php?cmd=products!
http://www.manimpex-bg.com/
ако не са ти предложили буталата изброените фирми Евро 07 ... Ауто + ... Елит Авто те работят с колбенщмит като фирма!
Ако са специфични кото за моя мотор търси MAHLE! - В и Д ауто, и Даскалов кар са вносители на MAHLE за България! В Маниимпекса може да ти намерят по-ефтини ако имат!
А щях да забравя пробвай и тук:http://www.sofiaexport.com/sofiaexport/
колбеншмидт не правят бутала за този мотор :wink: преди около 6 месеца и на мен ми трябваха и търсих :wink: колега, виж MAHLE на каква цена са и ги взимай :wink: май само те ги правеха за този двигател :roll:

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Вто 22 яну 2008 11:58

vladko_g40 написа:колбеншмидт не правят бутала за този мотор :wink: преди около 6 месеца и на мен ми трябваха и търсих :wink: виж MAHLE на каква цена са и ги взимай :wink: май само те ги правеха за този двигател :roll:

ами и колбеншмидт и мале ми дадоха цени ... и в двата случая комплектите са по 800 лева, и реших да ги правя с Mahle .. дано излезе сполучлив ремонта :)
мерси за инфото, колеги!!

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 22 яну 2008 12:02

egoiZta написа:
vladko_g40 написа:колбеншмидт не правят бутала за този мотор :wink: преди около 6 месеца и на мен ми трябваха и търсих :wink: виж MAHLE на каква цена са и ги взимай :wink: май само те ги правеха за този двигател :roll:

ами и колбеншмидт и мале ми дадоха цени ... и в двата случая комплектите са по 800 лева, и реших да ги правя с Mahle .. дано излезе сполучлив ремонта :)
мерси за инфото, колеги!!
дано, a ALL е с други бутала (и диаметъра им е 67.1мм) и няма да станат за твоя мотор :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 22 яну 2008 14:03

vladko_g40-а има ли вариант да уйдисат от по-старо поло?Примерно-от ААУ?И какъв е шанса да се насади друг мотор и колата да си е пак в час?Щот 800лв само за бутала,пък то ще излезе още нещо за купуване...дано се спре на 1500 за части,труда отделно.... :shock

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 22 яну 2008 14:25

chy написа:vladko_g40-а има ли вариант да уйдисат от по-старо поло?Примерно-от ААУ?И какъв е шанса да се насади друг мотор и колата да си е пак в час?Щот 800лв само за бутала,пък то ще излезе още нещо за купуване...дано се спре на 1500 за части,труда отделно.... :shock
значи примерно друг мотор 1043 може да се насади без проблем, стига на колегата да му се занимава :wink: по принцип AEV-то е много "крив" мотор :lol: няма нищо общо с другите мотори, особено буталата.(говоря за същата кубатура де :lol: ) аз преди(както споменах) имах проблем с двигателя на едно такова поло и исках да му сложа бутала от AAU примерно, или от какъвто друг мотор станат по компресионна височина, диаметър на буталният болт и т.н. но с нищо не съвпадна мамицата му :lol: та затова му казах на колегата да взима малето и да си свирка :wink: вече друг е въпроса дали му се дават тия пари или иска да сложи друг мотор за по-евтино :wink:

п.п. що точно мен ме пита? :lol:

Потребителски аватар
egoiZta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот egoiZta » Вто 22 яну 2008 14:45

Ами да... и аз си мислих за вариант с нов мотор ... но като гледам какъв съм "късметлия" .. ще дам пак сумати пари за нов мотор и накрая да карам пак 2 седмици и да я вкарам пак в бокса.
Доста хора ме посъветваха, че особено ако няма как да го пробвам (т.е. ако е свален) - по надеждно е да си направя един читав ремонт .. макар и за малко повече парички ... и аз така реших да направя.
Дано излезе правилен този избор!

Потребителски аватар
LORD KilleR
Автомобил: VW Polo
Двигател: AAU 1993

Мнениеот LORD KilleR » Сря 23 яну 2008 13:09

Тия мотори 1043 см са сбъркани на VW!!!!!!!
и аз си мислех да вземем някакви бутала и да напасваме ама------ горивната камера е в буталото, а не в главата както е при другите - от там Проблеми с цените на буталата 200-300 лв. бройката.
На някъкво рено меган струваха 300 лв. четирите бутала комплект с ризите!!!!!!!
Дали не е време да сменим тези 1000 см мотори?
Как мислите колеги?

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 23 яну 2008 14:03

LORD KilleR написа:Тия мотори 1043 см са сбъркани на VW!!!!!!!
и аз си мислех да вземем някакви бутала и да напасваме ама------ горивната камера е в буталото, а не в главата както е при другите - от там Проблеми с цените на буталата 200-300 лв. бройката.
На някъкво рено меган струваха 300 лв. четирите бутала комплект с ризите!!!!!!!
Дали не е време да сменим тези 1000 см мотори?
Как мислите колеги?
някои турски бутала, с ризите за тия пари може и да намериш за реното :wink: я провери за mahle или kolbenshmidt какви са цените :wink:
относно горивната камера - въпрос на конструктивно решение :wink:
не мисля че са сбъркани тези мотори :wink:
и не само 1043 са с равна глава, а и 1.3, PY(G40), ABD-то (1.4) на голфа и т.н. :wink:
та с какво ще го смениш? с ABF може би :twisted:

Потребителски аватар
mobiladja
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутала за основен ремонт на Polo AEV 1043 - цена ???

Мнениеот mobiladja » Пет 15 фев 2008 15:29

egoiZta написа:Та за моето въпросно поло ... наложи се основен ремонт .. :shock , както и да е преживях го, но сега поредния проблем - започвам да търся части и няма...
Някой може ли да даде малко инфо къде мога да намеря бутала и сегменти за основен ремонт на двигател 1043 AEV и съответно колко би струвало това удоволствие?

Надявам се да не ме шокирате с цени :?

И след всички мнения и т.н. все пак кажи намери ли решение на проблема и от къде купи бутала и за колко .
Горе долу колко излезе целия ремонт ,щото съм на същото дередже и съм в големи размисли ,нови бутала ,стари бутала или двигател на старо
който има мнение по въпроса да пише

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”