Удавена ролка. помощ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
rosbul
Автомобил:
Двигател:

Удавена ролка. помощ?

Мнениеот rosbul » Нед 06 юли 2008 17:24

Здравейте колеги ,преди време минах през една далбока локва 15 м. дълга и към 60 см дълбока. Зарадвах се на половера ,че мина а москвич и други коли бяха се удавили вътре и не помръдваха , на другия ден след цял ден на сланце взе много гадно да стърже (хххххъ) от към дясната гума ,мисля ,че лагер от ролка.
Не бях сменял агренаж ремаци и ролки и реших най после да ги сменя ,накупих ги смених ги ,но се оказа ,че не е от ролката която минава ремъка на динамото през нея. Майстора ми каза ,че най вероятно е от ролката на климатика но се чудя ,защо като пусна по енерция почти не се чува а като съм в движение на по висока скорост се чува по силно?

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Нед 06 юли 2008 18:10

Колега миналата седница имах абсолутно същия проблем, оказа се лагер на динамото. Докато се разбере че е от него смених ролка, ремък, водна помпа и накрая се оказа лагера. Такаче посъветвай се с повече майстори да не сменяш като мен всичко.

Потребителски аватар
rosbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosbul » Нед 06 юли 2008 22:25

Къде се намира той?
под голямата шайба която е на динамото ли? А климатик имаш ли ти щото при мене може и от там да е , оборотите като се повишат ремака започва да се варти по барзо нали?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 07 юли 2008 0:18

динамото свири на моменти само сутрин или при първо палене след това спира кат загрее колата, ако е тотално смляно лагерчето свири постоянно първо там пипай -динамото се разглубява внимавай ако разглубяваш сам да не повредиш конекторите смени си и четките кат си почнал.

П. П. Следващия път не минавай през големи локви че ако имаш пробив некаде из маншоните на каретата или шарнирите ше влезне вода там и болта или карето ще свърши за норматив време.

Потребителски аватар
rosbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosbul » Пон 07 юли 2008 14:10

не съм казал ,че свири а прави нещо като стържене хххххъ или шшшшшш ,да постояно е и почти не се чува на затворени прозорци или изван града ,а по вече се чува като се движа между сгради.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”