Губи вода и не върви

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bborisov
Автомобил:
Двигател:

Губи вода и не върви

Мнениеот bborisov » Съб 05 юли 2008 9:21

Здравейте, имам Поло 91г бензин, 1.05 мотор с газова уредба. От известно време започна да ми губи вода. Губи за около 2-3 дни около литър може би.Видимо не съм видял да тече отнякъде. Не мога да преценя но като че ли колата също така не върви като хората и няма мощност. Иначе не съм забелязал да прекъсва или да гасне и т.н. Дайте съвети какъв може да е проблемът, защото аз не разбирам много коли и като ида на майстор да не ме правят на маймуна :) Благодаря предварително!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 05 юли 2008 15:32

Виж темата за Ламбда сондата на Емкомплект33. Там има снимка как изглежда сонда, повредена от смесване на охл. течност, проникваща в маслото и виж твоята, макар че е малко вероятно това да става, без да е изпушил двг.

bborisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bborisov » Съб 05 юли 2008 17:01

аз нямам ламбда сонда

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 05 юли 2008 17:51

Тогава си провери маслото на мирис, цвят, дали не се е увеличило, без да си го доливал.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 05 юли 2008 18:26

капачката на разширителния съд - смени я или виж дали уплътнението не е заминало/разместило
От там водата се лее като е не е вред тази капачка :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 05 юли 2008 18:52

Ако нямаш вода или е ниско нивото и ,е съвсем нормално да имаш проблеми с газта ,защото като не достига (достатъчно) антифриз до изпарителят ,той изтива (нали при изпаряването на газта изпарителят се охлажда неимоверно). Даже това е един голям плус на газовите коли :
Немогат да прегреят двигател заради липса на охладителна течност. Просто много преди това да се случи ,изпарителят замръзва и спира да пропуска газ.

Тъй че ,трябва само да видиш от къде ти изтича антифриза и нещата ще се оправят

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 06 юли 2008 0:35

Моли се да ти е спукано радиаторчето за парното в купето и от там да ти свършва водата и да не е двигатела. Но то сега е лято на моята служебна кола карам по 300 километра само градско и доливам на два дена по литар но ми мирише на антифриз в купето испуска ми радиаторчето или около кранчето за спиране на топлата вода виш си антифриза бистар ли е мирише ли на бензин, -маслото как е, а за тягата споко от топлото е и от новия benzin аз си сипах карера 95 на ОМВ и колата не варви забива нема онази тяга която имаше преди споко.Като задаржиш гаста на 3000 оборота от казанчето за вода излизат ли ти балончета сутрин на студен мотор ако да значи имаш пукнато нейде

bborisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bborisov » Нед 06 юли 2008 7:28

Антифриз отдавна няма, аз почнах да доливам вода, че не мога да и смогна на антифриз . Благодаря за съветите!

bborisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bborisov » Нед 06 юли 2008 7:59

Сега пак я гледах от никъде не се вижда да тече. Пипах около радиатора на парното, около изпарителя, навсякъде е сухо. Дадох и газ и не видях да има балончета в разширителния съд. Масло има но не мога да прецяня дали го меша с водата. Явно ще трябва да ходя на майстор.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 06 юли 2008 10:59

Напъни я яко и тормоз 1-2 минути (след като е загряла) и спри по някое време, изгаси мотора - отвори капака. Виж казанчето дали не изтича течност през преливния отвор.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 07 юли 2008 0:43

Най вероятно има пробив нейде но по ме самнява да е от друго место не от двигатела.Щом водата и маслото са чисти.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”