Губи вода и не върви
-
- Автомобил:
- Двигател:
Губи вода и не върви
Здравейте, имам Поло 91г бензин, 1.05 мотор с газова уредба. От известно време започна да ми губи вода. Губи за около 2-3 дни около литър може би.Видимо не съм видял да тече отнякъде. Не мога да преценя но като че ли колата също така не върви като хората и няма мощност. Иначе не съм забелязал да прекъсва или да гасне и т.н. Дайте съвети какъв може да е проблемът, защото аз не разбирам много коли и като ида на майстор да не ме правят на маймуна
Благодаря предварително!

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ако нямаш вода или е ниско нивото и ,е съвсем нормално да имаш проблеми с газта ,защото като не достига (достатъчно) антифриз до изпарителят ,той изтива (нали при изпаряването на газта изпарителят се охлажда неимоверно). Даже това е един голям плус на газовите коли :
Немогат да прегреят двигател заради липса на охладителна течност. Просто много преди това да се случи ,изпарителят замръзва и спира да пропуска газ.
Тъй че ,трябва само да видиш от къде ти изтича антифриза и нещата ще се оправят
Немогат да прегреят двигател заради липса на охладителна течност. Просто много преди това да се случи ,изпарителят замръзва и спира да пропуска газ.
Тъй че ,трябва само да видиш от къде ти изтича антифриза и нещата ще се оправят
Моли се да ти е спукано радиаторчето за парното в купето и от там да ти свършва водата и да не е двигатела. Но то сега е лято на моята служебна кола карам по 300 километра само градско и доливам на два дена по литар но ми мирише на антифриз в купето испуска ми радиаторчето или около кранчето за спиране на топлата вода виш си антифриза бистар ли е мирише ли на бензин, -маслото как е, а за тягата споко от топлото е и от новия benzin аз си сипах карера 95 на ОМВ и колата не варви забива нема онази тяга която имаше преди споко.Като задаржиш гаста на 3000 оборота от казанчето за вода излизат ли ти балончета сутрин на студен мотор ако да значи имаш пукнато нейде
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”