разглабяне волан питане

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

разглабяне волан питане

Мнениеот pe_aps » Сря 02 юли 2008 11:54

привет решил съм да пръскам конзолите вътре в колата в сиво така:
Изображение
но също и клаксона на волана ми,само пластините за натискане дето са,
Изображение
ще се радвам ако запознатите могат да ми дадат леки инструкции как без проблеми да ги сваля,налага ли се да се сваля целият волан и как става това?,целта е да не стане гаф с еърбега че май е действащ,
а сегашният слой дали да го махам преди да пръскам с новият?,
мерси на включилите се

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

за това на таблото

Мнениеот skk » Сря 02 юли 2008 13:21

За пластината на километража волана не се сваля. Пускаш волана на долу ако е чупещ и търсиш от горе винтовете от долу е на щипки мисля. До колкото се отнася за другите работи ще трябва бая си посваляш. По таблото всичко трябва да се разглоби. За да придобиеш бегла представа какво те чака свали жабката и ще видиш (първо се сваля поджабката и после самата жабка е на винтове ще ги видиш като и отвориш капака.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 02 юли 2008 13:58

за това дето е на километража знам го с винтове е отгоре за другата централна конзола съм я свалял вече,за страничните може да имам затруднения и въпросът ми беше най вече за волана-за пластините на клаксона

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 02 юли 2008 18:48

:търсачкаа
на г3 е същото.
има поне няколко теми как се сваля бега. изчети всичко.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 02 юли 2008 18:55

няма да стане кой знае колко красиво размисли или използвай някакво фолио :roll:

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Сря 02 юли 2008 22:35

няма да стане кой знае колко красиво размисли или използвай някакво фолио Rolling Eyes

Например карбоново мисля че ще стане много по добре отколкото със сив спрей но това е въпрос на вкус.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 02 юли 2008 22:41

аз зех 1 спрей на дупли колор марбъл цвят-и май точно с него няма да стане,ще трябва друг,то спрейовете много на дебел пласт пръскат,
фолио но какво,как толкова извивки ще станат с фолио?..

търсачката е "до доло",се води до започнати теми с много неизвестни и недовършени най-вече,това информативно само
....

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 02 юли 2008 22:50

Например карбоново мисля че ще стане много по добре отколкото със сив спрей но това е въпрос на вкус.[/quote]
Marto имал ли си работа с фолиа до сега,аз не:wink: ,тука в кн дали има от това карбоново фолио?,дали е читаво?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 03 юли 2008 0:36

По добре не осирай пласмасите така са си добре има спрей никел земи него мини предварително с водна 1000 ако си решил да кензаш

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Чет 03 юли 2008 0:46

maznia написа:По добре не осирай пласмасите така са си добре има спрей никел земи него мини предварително с водна 1000 ако си решил да кензаш

хаха истина е че така са си добре пласмасите ми,даже на местата кадето има от това като финно гумено покритие(предимно по централната конзола) си стои непокътнато:!: ,
добре де все пак ако реша да ползвам някаква фолио да речем от това карбоновото,сложа го правилно-какви биха били последиците ако реша да го свалям сред време ако ми писне,от долу материала ще е повреден ли?

п.с. желанието е да пипна нещичко по колата,не да я развалям затова всякакви коментари са добре дошли :D

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 03 юли 2008 0:56

При всички положения с фолио ще е по-добре. Просто процеса ще е лено обратим (защото се съмнявам ,че ще ти хареса крайният резултат). А за боята наистина по-добре недей. Вгледай се в снимката която си дал най-горе,как е взела да се лющи боята. За да ти се олющи по-късно ,ще е нужно да шлайфаш всички детайли ,без да останат надрани ,а това е доста по-трудно отколкото изглежда ,особенно за пластмасови детайли. Но вкрайна сметка ,рано или късно ще ти се олющи де ,но детайлите под боята няма да са така гладки както са ти в момента :wink:

Щом ти е мерак - пробвай с фолио ,но аз бих се ориентирал към друг вид "разкрасяване"

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Чет 03 юли 2008 1:13

е така е и аз бих се пробвал с по сериозно ракрасяване но точно сега нямам толко кинти да наливам в нея,имам нужда от доста неща, и ще се задоволя за сега с по дребни красоти, иначе глейте какво става:
Изображение
не е ли екстра 8)

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Съб 05 юли 2008 23:11

явно без сваляне на еърбега и откачане на акомулатора няма как да се свалят пластините на клаксона,може и без цялостното сваляне на волана,
като цяло за проекта за облепването на пластмасите по таблото с фолио като че ли се разколебах сам :D

п.с. мерси на включилите се колеги :!:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”