защо да не ги хвалят тези vw polo 1,3.
какво им е?
мойто е такова и не сам имал ядове с него.
даже сам много доволен от него защото си правихме няколко страрта в квартала с peugeot 205 1.8 d - 60к.с., vw golf 1.6 - 75к.с. и audi 80 - 90 к.с. и всичките ги наказвах много сериозно.
единственото което не ми харесва е че харчи 9 градско,без значение как го карам - леко или газ до ламарина.
ваште колко харчат?
Относно vw polo 1,3
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
LiX написа:7,5 градско - 1.4 АЕХ
Същия мотор, ама харчи към 8-8,5 ... Още не мога да го засека точно(зареждал съм тамън два пъти

А за 1,3 - мотора нищо му няма, просто го монтират от първата генерация на 6N, където още има "детски проблеми"... та за това не го препоръчват много. А разхода си е напълно нормален - като гледам обичаш да го настъпваш

много е
леко да го карам като слагам следваща предавка на 2000 оборота - 9.а като го цедя до 6000 оборота пак ми дава 9.никаква разлика няма в харченето.
това май не е много нормално.
това май не е много нормално.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
POLOver написа:LiX написа:7,5 градско - 1.4 АЕХ
Същия мотор, ама харчи към 8-8,5 ... Още не мога да го засека точно(зареждал съм тамън два пъти)
А за 1,3 - мотора нищо му няма, просто го монтират от първата генерация на 6N, където още има "детски проблеми"... та за това не го препоръчват много. А разхода си е напълно нормален - като гледам обичаш да го настъпваш
Чакай сега......че малко смешно стана.....според теб кой е двигателя с "детските проблеми" 1.3 който сигорно от 15години преди това се монтира още на първите пола, та и голфове.......естествено с леки модификации........или видиш ли двигателя 1.4 който се монтира за първи път..........
Сигорно имаш предвид Полото като цяло, като кормилна уредба, ел. система и т.н.......но да кажеш че двигател който се прави от 15 години преди това има детски проблеми сравнение със такъв който се слага за първи път.........е леко казано СМЕШНО.

По темата градския ми разход се движи в рамките между 5-6литра на 100км........
Извънградско преди два три дни го засякох със един резервоар, Полото отива и те връща от Южното черноморие........като сметнем 45л за 900км.........5л на 100км........като съм сигурен че може и да даде разход от 4л, само че не ми се кара със 60-65км в час през цялото време, защото това е най-икономичната скорост специално за моята кола някъде около 1800обмин на 5-та предавка.

- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
ChampioN написа:Чакай сега......че малко смешно стана.....според теб кой е двигателя с "детските проблеми" 1.3 който сигорно от 15години преди това се монтира още на първите пола, та и голфове.......естествено с леки модификации........или видиш ли двигателя 1.4 който се монтира за първи път..........
Сигорно имаш предвид Полото като цяло, като кормилна уредба, ел. система и т.н.......но да кажеш че двигател който се прави от 15 години преди това има детски проблеми сравнение със такъв който се слага за първи път.........е леко казано СМЕШНО.
Мда... Имам предвид точно Полото като цяло, не двигателя

А и сравнение м/у моторите не правяPOLOver написа: А за 1,3 - мотора нищо му няма

по-малък разход
ходих в сба и ми правиха диагностика на колата човека каза че всичко си работи като на нова кола-кабели,свещи,инжекция, ел. блок.
единствено ми чукат малко повдигачите.
каза ми за една добавка на stp за да не чукат вече и мисля да я използвам.той също кара vw и докато бях там само vw-та имаше.
единственото което направи беше да завърти малко делкото и колата почна да харчи по-малко и да варви повече.
каза ми за една добавка на stp за да не чукат вече и мисля да я използвам.той също кара vw и докато бях там само vw-та имаше.
единственото което направи беше да завърти малко делкото и колата почна да харчи по-малко и да варви повече.
по-малък разход
ходих в сба и ми правиха диагностика на колата човека каза че всичко си работи като на нова кола-кабели,свещи,инжекция, ел. блок.
и на мен
и на мен ми дава такъв разход обаче съм с 1,3 55 к.с. извънградско още не сам го карал и незнам как е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: по-малък разход
wolf написа:ходих в сба и ми правиха диагностика на колата човека каза че всичко си работи като на нова кола-кабели,свещи,инжекция, ел. блок.
интересно

20 лева
20 лева ми взеха.
може би е по добре да се ходи в unitrade но ми направи впечетление че не са големи специалисти.
ходих в сба щото много приятели ми го препорачаха и заради това.
ами някъде към 8,3-8,5 градско почна да гори което вече е нормално като си гледам книжката на колата.
а за двигател като твоя мисля че това е нормалния разход все пак е 1,6 и 75 к.с.
може би е по добре да се ходи в unitrade но ми направи впечетление че не са големи специалисти.
ходих в сба щото много приятели ми го препорачаха и заради това.
ами някъде към 8,3-8,5 градско почна да гори което вече е нормално като си гледам книжката на колата.
а за двигател като твоя мисля че това е нормалния разход все пак е 1,6 и 75 к.с.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”