Задни спирачки

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
meri
Автомобил:
Двигател:

Задни спирачки

Мнениеот meri » Сря 09 юли 2008 9:43

Колеги,полото е 1.6 96 година.Наскоро сменях задни накладки.Минах след това на технически преглед.Казаха,че задни спирачки не държат.Къде може да е проблема?Какво да гледам?Нали майстор уж сменя накладките.Не разбра ли,че ги няма тея задни спирачки?Моля помогнете със съвет.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 09 юли 2008 9:53

има няколко варианта да не ти ги е сменил а втория е че им трябват няколко стотин км докато феродото олегне по барабана-дотогава не държат хубаво и най-лошия изтъняли барабани -за смяна

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 09 юли 2008 9:55

anonimko написа:има няколко варианта да не ти ги е сменил а втория е че им трябват няколко стотин км докато феродото олегне по барабана-дотогава не държат хубаво и най-лошия изтъняли барабани -за смяна

Едвали е това...

По скоро нещо по системата, помпа,течност, въздух....

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Сря 09 юли 2008 22:31

кантар??

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задни спирачки

Мнениеот N1P0 » Сря 09 юли 2008 22:43

meri написа:Колеги,полото е 1.6 96 година.Наскоро сменях задни накладки.Минах след това на технически преглед.Казаха,че задни спирачки не държат.Къде може да е проблема?Какво да гледам?Нали майстор уж сменя накладките.Не разбра ли,че ги няма тея задни спирачки?Моля помогнете със съвет.

ако си бил наистина на технически преглед, няма начин да хванат там, а те са толкова кадърни тез техници, че не се научиха защо не хващат задни барабани. И на мене ми пробутаха тоя номер и така не си взех техн. преглед преди време.
Барабаните спират силно само при внезапен натиск на спирачката и също силата им се определя от тежестта върху КАНТАРА. Иначе едвам си стържът отзад... така, че не го взимай като проблем.
Ако искаш да вземеш прегледа дръпни скришно ръчната :P

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Чет 10 юли 2008 9:17

Ами, ако е дръпната ръчната и пак не хващат задните спирачки ?

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Чет 10 юли 2008 13:16

B12Gold написа:Ами, ако е дръпната ръчната и пак не хващат задните спирачки ?

тогава вече определено има проблем и трябва да се оправи

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Чет 10 юли 2008 13:34

Извинявам се, че пиша в темата на колежката Мери, но май е по-добре отколкото да отварям нова тема.
По думите на колегата N1P0 стигам до извода, че само с едно натягане на ръчната, ще си оправя проблема, но това ще е поредното натягане, а почти съм в края на резбата на оптегача. По лошото, е че на мен не ми се струва редно и разумно, да карам само на предни спирачки, а на задните да разчитам само при рязко спиране (и то не съм сигурен дали и тогава ще хванат при мен).
Историята .... и на мен на техническия преглед ми казаха, че нямам задни спирачки (но и не ме върнаха). От там аз направо във сервиза. Момчетата погледнаха и казаха, че има накладки и барабан и всичко щяло да се оправи с един "реглаж". След този реглаж направиха тест и се оказа, че пак задните спирачки не спират и едното момче на дълго и на широко ми обясни, че така трябвало - предните да "ковът", а задните не, за да не се въртяла колата при екстремно спиране... Сега на по-стръмен път, като оставя колата на ръчна, тя си тръгва .... И сега си търся майстор, който разбира, защото пак казвам, за мен не е редно и разумно да си карам по пътя без спирачки ... на пътя не съм само аз

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 10 юли 2008 13:41

B12Gold написа:Ами, ако е дръпната ръчната и пак не хващат задните спирачки ?

Ръчната спирачка няма нищо общо с крачната спирачка :!: . Тя е на жило :idea: и се стяга за да започне да ти хваща повече. Ако и така не ти лови вече е друг проблема.

Последна промяна от N1P0 на Чет 10 юли 2008 13:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 10 юли 2008 13:45

Принципно при барабани отзад никога не спира. Оправя се с нови барабани и накладки, а и цилиндърчетата трябва да работят.
По въпроса за ръчната -> според мен има проблем с жилата. Няма как иначе да не хваща.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 10 юли 2008 14:45

И аз на прегледа имах същата история
задните не ковяха, ръчната - перфектна
Ма бал съм ги имам задни спирачки, знам че имам щото съм я карал и без задни и знам какво е :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”