Задни спирачки
Задни спирачки
Колеги,полото е 1.6 96 година.Наскоро сменях задни накладки.Минах след това на технически преглед.Казаха,че задни спирачки не държат.Къде може да е проблема?Какво да гледам?Нали майстор уж сменя накладките.Не разбра ли,че ги няма тея задни спирачки?Моля помогнете със съвет.
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Задни спирачки
meri написа:Колеги,полото е 1.6 96 година.Наскоро сменях задни накладки.Минах след това на технически преглед.Казаха,че задни спирачки не държат.Къде може да е проблема?Какво да гледам?Нали майстор уж сменя накладките.Не разбра ли,че ги няма тея задни спирачки?Моля помогнете със съвет.
ако си бил наистина на технически преглед, няма начин да хванат там, а те са толкова кадърни тез техници, че не се научиха защо не хващат задни барабани. И на мене ми пробутаха тоя номер и така не си взех техн. преглед преди време.
Барабаните спират силно само при внезапен натиск на спирачката и също силата им се определя от тежестта върху КАНТАРА. Иначе едвам си стържът отзад... така, че не го взимай като проблем.
Ако искаш да вземеш прегледа дръпни скришно ръчната

Извинявам се, че пиша в темата на колежката Мери, но май е по-добре отколкото да отварям нова тема.
По думите на колегата N1P0 стигам до извода, че само с едно натягане на ръчната, ще си оправя проблема, но това ще е поредното натягане, а почти съм в края на резбата на оптегача. По лошото, е че на мен не ми се струва редно и разумно, да карам само на предни спирачки, а на задните да разчитам само при рязко спиране (и то не съм сигурен дали и тогава ще хванат при мен).
Историята .... и на мен на техническия преглед ми казаха, че нямам задни спирачки (но и не ме върнаха). От там аз направо във сервиза. Момчетата погледнаха и казаха, че има накладки и барабан и всичко щяло да се оправи с един "реглаж". След този реглаж направиха тест и се оказа, че пак задните спирачки не спират и едното момче на дълго и на широко ми обясни, че така трябвало - предните да "ковът", а задните не, за да не се въртяла колата при екстремно спиране... Сега на по-стръмен път, като оставя колата на ръчна, тя си тръгва .... И сега си търся майстор, който разбира, защото пак казвам, за мен не е редно и разумно да си карам по пътя без спирачки ... на пътя не съм само аз
По думите на колегата N1P0 стигам до извода, че само с едно натягане на ръчната, ще си оправя проблема, но това ще е поредното натягане, а почти съм в края на резбата на оптегача. По лошото, е че на мен не ми се струва редно и разумно, да карам само на предни спирачки, а на задните да разчитам само при рязко спиране (и то не съм сигурен дали и тогава ще хванат при мен).
Историята .... и на мен на техническия преглед ми казаха, че нямам задни спирачки (но и не ме върнаха). От там аз направо във сервиза. Момчетата погледнаха и казаха, че има накладки и барабан и всичко щяло да се оправи с един "реглаж". След този реглаж направиха тест и се оказа, че пак задните спирачки не спират и едното момче на дълго и на широко ми обясни, че така трябвало - предните да "ковът", а задните не, за да не се въртяла колата при екстремно спиране... Сега на по-стръмен път, като оставя колата на ръчна, тя си тръгва .... И сега си търся майстор, който разбира, защото пак казвам, за мен не е редно и разумно да си карам по пътя без спирачки ... на пътя не съм само аз
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
B12Gold написа:Ами, ако е дръпната ръчната и пак не хващат задните спирачки ?
Ръчната спирачка няма нищо общо с крачната спирачка

Последна промяна от N1P0 на Чет 10 юли 2008 13:53, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”