няма високи обороти

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
smz
Автомобил:
Двигател:

няма високи обороти

Мнениеот smz » Пет 13 юни 2008 9:27

Здравейте.Имам Поло 1,0 MPI-2000г,което до преди 10 дни работеше перфектно.но сега го паля и когато му подам газ ,повече от 2000 оборота не се форсира и му светва EPC в момента в които започна да му подавам газ.Правих му диагностика-казаха проблем в " дроселната клапа".Смених я,но проблема остана.След това казаха блок на управление на клапата.Намира се в компютъра -смених го.ПРОБЛЕМА ОСТАНА.Ако някой се сеща нещо,моля да сподели.Искам само да уточня още нещо.Колата стои на паркинг и не се кара,последните 2-3 пъти я палихме с помощен акулуматор.Този модел е без жило на газта-с реостат на педала

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 13 юни 2008 9:55

....реостат на педала

май той е заминал :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 16 юни 2008 10:32

Според мен това е някаква елмръсотия. Щом ти светва лампата на ЕРС-а, значи затваря веригата. Аз на твое място бих почнал оттам- да прекъсна веригата от бутона на таблото - ако се оправи, значи имаш утечка някъде и ще я караш без икономии, ако не - причината е явно в компа /авариен режим/, ама защо само комп диагн. ще покаже. Търси сервиз с модерни софтуери.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Сря 09 юли 2008 21:40

Прегледай си кабелите на буксата която влиза в дросела , жичка по жичка особенно близко до буксата . При мен там беше проблема.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”