:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Полото гасне на свободна и пак се оправя

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
letitbe12
Автомобил:
Двигател:

Полото гасне на свободна и пак се оправя

Мнениеот letitbe12 » Вто 15 юли 2008 15:36

Много странен проблем, колеги! Търсив с търсачката, но не открих от какво може да е. Значи, не съм усетил някаква промяна във вървежа на полото - както обикновено си е, оборотите - нормални, на свободен ход около 900. Но няколко пъти се случва като наближа светофар и изключа от скорост, оборотите падат много и започва да гасне. Но като натисна газта до долу, кача оборотите докъм 40000 и я продухам, проблема се решава. След известно време - пак същата работа. Не винаги става така - ето че днес например проблема не се е появявал.
Дали проблема е в некачествен бензин? Или е нещо по електрониката?
Вчера си взех един препарат - добавка за бензин, дето прочиствала инжекторите, и абсорбирала водата в резервоара - и днес не е гаснала, но не знам дали има ефект все още.
Надявам се да ми помогнете да реша този проблем - полото е АЕХ, 1,4, 96г. бенз.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 15 юли 2008 16:51

В случая мисля,че трябва да отидеш на комп.диагностика(трупа ти грешки).

batrangel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batrangel » Чет 17 юли 2008 7:48

Колега и при мен го имаше същия проблем. Карах Полото на диагностика но не показа нищо.
Почистих дроселовата клапа и проблема изчезна.
Не съм сигурен дали наистина е от това но ако искаш пробвай и ти.

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Чет 17 юли 2008 15:03

и аз го имах този проблем с полото 1995 1.3 ADX, обаче един ден си откачих клемата на акумулатора за 10 мин и после всичко беше ок. Забелязал съм че като ми се включи перката за охлаждане и ми падат оборотите :Х

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 17 юли 2008 15:27

Ако не се оправи от почистване на клапата, или рестарт направи й компютърна адаптация на клапата и проблемът ще изчезне, макар че може да бъде и от пад на напреженията, което е всеобща болест. Ама тогава трябва и да ти играят оборотите на загрял 90гр. двг., и като включиш голям консуматор.

Потребителски аватар
kingralf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingralf » Чет 17 юли 2008 23:21

Незнам според мен дай 30лв. за една диагностика и после виж как е :):):)

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Пет 18 юли 2008 2:09

"макар че може да бъде и от пад на напреженията, което е всеобща болест" - е добре де това ли ще е причината като пусна фаровете таблото ту свети слабо, ту не свети. Понякога на фарове не ми бачка клаксона - какъв е лека за тая болест? Като го купих тия мизерий ги нямаше

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 юли 2008 9:01

polo95 написа:"макар че може да бъде и от пад на напреженията, което е всеобща болест" - е добре де това ли ще е причината като пусна фаровете таблото ту свети слабо, ту не свети. Понякога на фарове не ми бачка клаксона - какъв е лека за тая болест? Като го купих тия мизерий ги нямаше

И на моята беше изчезнало осветлението на таблото, но като й вдигнаха оборотите се върна. Скоро си смених с ново и реле- регулатора - четките му бяха заминали, но като вкл. голям консуматор оборотите ми почват да играят. Почвам да се замислям за цялостна профилактика на динамото.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”