Много странен проблем, колеги! Търсив с търсачката, но не открих от какво може да е. Значи, не съм усетил някаква промяна във вървежа на полото - както обикновено си е, оборотите - нормални, на свободен ход около 900. Но няколко пъти се случва като наближа светофар и изключа от скорост, оборотите падат много и започва да гасне. Но като натисна газта до долу, кача оборотите докъм 40000 и я продухам, проблема се решава. След известно време - пак същата работа. Не винаги става така - ето че днес например проблема не се е появявал.
Дали проблема е в некачествен бензин? Или е нещо по електрониката?
Вчера си взех един препарат - добавка за бензин, дето прочиствала инжекторите, и абсорбирала водата в резервоара - и днес не е гаснала, но не знам дали има ефект все още.
Надявам се да ми помогнете да реша този проблем - полото е АЕХ, 1,4, 96г. бенз.

Полото гасне на свободна и пак се оправя
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
polo95 написа:"макар че може да бъде и от пад на напреженията, което е всеобща болест" - е добре де това ли ще е причината като пусна фаровете таблото ту свети слабо, ту не свети. Понякога на фарове не ми бачка клаксона - какъв е лека за тая болест? Като го купих тия мизерий ги нямаше
И на моята беше изчезнало осветлението на таблото, но като й вдигнаха оборотите се върна. Скоро си смених с ново и реле- регулатора - четките му бяха заминали, но като вкл. голям консуматор оборотите ми почват да играят. Почвам да се замислям за цялостна профилактика на динамото.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”