Формула 1, Сезон 2013
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Формула 1, Сезон 2013
Фетел беше перфектен, единствено той в челото съумя да пази гуми като хората и извличаше по няколко тура отгоре без да изтърва останалите... съчетано с очевидната невъзможност на Уебър да демонстрира топ скорост когато е нужно(скараха му се дори по радиото че се отпуска) нямаше как да финишират в друг ред. И това си е изцяло проблем на Марк, той толкова може, затова и не стана шампион. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Перфектна работа с гумите на Фетел.
И какво стана? Фетел се изравни по точки с Ферари в борбата на конструкторите. Тоя верно ще спечели и двата шампионата.
И какво стана? Фетел се изравни по точки с Ферари в борбата на конструкторите. Тоя верно ще спечели и двата шампионата.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
hooligan_sk написа:Фетел беше перфектен, единствено той в челото съумя да пази гуми като хората и извличаше по няколко тура отгоре без да изтърва останалите... съчетано с очевидната невъзможност на Уебър да демонстрира топ скорост когато е нужно(скараха му се дори по радиото че се отпуска) нямаше как да финишират в друг ред. И това си е изцяло проблем на Марк, той толкова може, затова и не стана шампион.
Този коментар е поздрав за колегите, които си мислеха, че Уебър можеше да изкара със две спирания в бокса. За съжаление това е истината, Фетел пази гумите, изпълнява стриктно всичко, което му се казва, има възможност да направи няколко обиколки повече от таргета и е завършен шампион. И на мен ми се искаше Кими да може да направи нещо, но уви... Хамилтън също бе със малшанс днес.
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Моето мнение е, че Фетел е добър пилот и със сигурност по-добър от Уебър. Това е единственото, което може да се каже. С кола по-бърза със секунда от останалите на решетката - и Бътън стана шампион, и Вилньов, и т.н.
В тениса има едно понятие "непредизвикани грешки". Днес "завършения" шампион ми се струва, че направи много такива. Стартира зле и единствено късмета му помогна (или предното крило), че Хамилтън му се спука гумата.
Разбира се аз не съм му фен и гледам реално на нещата, докато феновете на Фетел - виждат само колко е велик :)
Относно стратегиите и това, че Уебър износил повече гумите. Нека разгледаме внимателно - казаха на Уебър и Фетел да оставят 2 секунди разстояние и да пазят гумите. Всичко вървеше нормално и изведнъж Уебър почна да прави по-бързи обиколки и да настига Грожан и направи пит в 12-ата обиколка, а Фетел влезе в 15. Според мен спокойно можеше да направи още няколко обиколки - нито гумите му бяха зле нито времената, че да се налага по-ранно влизане. Според мен от отбора видяха, че така няма да спечели Фетел и решиха да сменят стратегията на Уебър. Самият той накрая каза "Бях учуден, че сменихме стратегията на такава с три стопа". Вторите стопове - Уебър в 27, Фетел в 38. Струва ми се тук не играят гумите - с мекия комплект само 3 обиколки по-малко, а с твърдия 11. Няма логика, дори и да ги износва по-бързо. Отново времената тук не са с драстична разлика, както става, когато гумите се износят. Другия стоп е вече ясен след 16 обиколки.
Колкото и Уебър да износва гумите - с меките изкара Q3 и 12 обиколки, а с новите твърди 15 и 16...
В тениса има едно понятие "непредизвикани грешки". Днес "завършения" шампион ми се струва, че направи много такива. Стартира зле и единствено късмета му помогна (или предното крило), че Хамилтън му се спука гумата.
Разбира се аз не съм му фен и гледам реално на нещата, докато феновете на Фетел - виждат само колко е велик :)
Относно стратегиите и това, че Уебър износил повече гумите. Нека разгледаме внимателно - казаха на Уебър и Фетел да оставят 2 секунди разстояние и да пазят гумите. Всичко вървеше нормално и изведнъж Уебър почна да прави по-бързи обиколки и да настига Грожан и направи пит в 12-ата обиколка, а Фетел влезе в 15. Според мен спокойно можеше да направи още няколко обиколки - нито гумите му бяха зле нито времената, че да се налага по-ранно влизане. Според мен от отбора видяха, че така няма да спечели Фетел и решиха да сменят стратегията на Уебър. Самият той накрая каза "Бях учуден, че сменихме стратегията на такава с три стопа". Вторите стопове - Уебър в 27, Фетел в 38. Струва ми се тук не играят гумите - с мекия комплект само 3 обиколки по-малко, а с твърдия 11. Няма логика, дори и да ги износва по-бързо. Отново времената тук не са с драстична разлика, както става, когато гумите се износят. Другия стоп е вече ясен след 16 обиколки.
Колкото и Уебър да износва гумите - с меките изкара Q3 и 12 обиколки, а с новите твърди 15 и 16...
Това което казах, си го каза и Уебър и Хорнер, не съм си го измислил. ;) Уебър мислиш ли, че ще мълчи, ако не му изнася нещо?:)
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Lenks написа:Това което казах, си го каза и Уебър и Хорнер, не съм си го измислил. ;) Уебър мислиш ли, че ще мълчи, ако не му изнася нещо?:)
Е Уебър също така каза, "Учудих се, че променихме стратегията" ако са ти износени гумите и губиш време едва ли ще се учудиш. Нормално е Хорнер да изтъкне причина за едно допълнително спиране. Няма да каже не бяхме сигурен дали Фетел ще спечели, затова решихме Марк да кара с три стопа :)
Затова харесвам Ферари, въпреки че те ги правят нещата брутално явно.
Но това на нас ни е народо-психолигя - обичаме да ни лъжат и на най-големите лъжи вярваме, а за очевадното обясняваме колко е измислено :)
- hooligan_sk
- Модератор
Дали е била нагласена нарочно стратегията на Уебър или не, няма как да знаем. Факт е че той имаше своя шанс и задача да прави най-бързите обиколки в голяма част от състезанието, но не успя. Мисля че от Ред бул го помислиха за Фетел, който се справя без проблем с такава задача. Не мисля че последния има фенове, даже подозирам че и Марто не му е фен. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Веско, дали съм фен на Марк ли? Жул Бианки, дето е от школата на гадовете ми е повече на сърцето...
- hooligan_sk
- Модератор
Barboukov написа:Веско, дали съм фен на Марк ли? Жул Бианки, дето е от школата на гадовете ми е повече на сърцето...
Прочети пак

Май трябва да спомена как Фетко изяде Грожан веднага след като го настигна и как Уебър се мъчи като грешен дявол докато успее да го направи и то с по-бързите меки гуми, които му носят между 0.3 и 0.5 сек. преднина... Факт е, че Нюи прави шампионски болиди, но все пак ги прави за Шампиони, не ги прави за Марк Уебър.
Такъв болид беше болида на Braun GP от близкото минало с прословутия си двоен дифузьор...

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Помните ли преди време като бях писал за това, че Ред Бул ще подкрепят кадрите, в които са инвестирали? Уебър сред тях ли е? Какво се учудвате, че му сменят стратегията само и само техния кадър да спечели? Та тяхното момче Фетел може да стане най-младия четерикратен шампион... Той може да подобри рекорда за най-много последователни победи - 7... Защо трябва Марк да печели, вместо срещу името на Ред Бул да се запише поредния рекорд?
И аз съм на мнение, че картите бяха изиграни за Фетел, което не омаловажава работата, която върши!
И аз съм на мнение, че картите бяха изиграни за Фетел, което не омаловажава работата, която върши!
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Сега го гледах и го препоръчвам горещо,един от най добрите филми за F1.Сегашните мамини синчета надали ще могат да направят и една обиколка с тези болиди които са карали през 80-те.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Комшията написа:Сега го гледах и го препоръчвам горещо,един от най добрите филми за F1.Сегашните мамини синчета надали ще могат да направят и една обиколка с тези болиди които са карали през 80-те.
Напълно съм съгласен! Също така много ми хареса, че не са сложили като "последни" 20-30 минути отделени за съвремената формула а целият филм е насочен към далечното минало! Горещо го препоръчвам и аз.
п.п. Какво каза Хамилтън накрая? Че не се притеснява за живота си в сегашните болиди...а навремето хората са се съзтезавали средно по 5 години заради голямата смъртност...просто ънспийчлес...