Формула 1, Сезон 2016

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Формула 1, Сезон 2016

Мнениеот Spas » Пон 16 май 2016 15:22

Една смяна на състезателната траектория е разрешена. Според мен беше една, хамилтънчо се опита да го задмине през тревата, което ако се беше получило, щеше да е мноооого красиво, но скороста беше доста висока и ...замина

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 16 май 2016 20:17

Че не се опита да мине през тревата, не се опита, но при така затворена врата, нямаше друг вариант. Добре, че успя поне и него да го настигне и забере към чакъла, че иначе онзи се откъсваше много напред :mrgreen

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 17 май 2016 0:58

Ето още един материал по въпроса
Изображение

И един доста интересен анализ, вярно пак от англичаните, но...

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 май 2016 8:40

Е да де, една смяна на траекторията с цел защита. Позволено. И хамилтън имаше какво да направи, казва се спирачка. Той е отзад, не се е изравнил с Росберг успоредно, за да трябва да му остави достатъчно място.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Вто 17 май 2016 9:09

Spas написа:Е да де, една смяна на траекторията с цел защита. Позволено. И хамилтън имаше какво да направи, казва се спирачка. Той е отзад, не се е изравнил с Росберг успоредно, за да трябва да му остави достатъчно място.

Миии... Съотборници. Няма лошо да го прилагат, докато някой не им излезе с 25 точки. От Нико е цялата простотия, спирачки на Хамилтън щяха да сторят същото.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 май 2016 9:25

Спирачки на асфалт и спирачки на трева са две много различни неща.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 май 2016 12:07

Специално за Жорето - escrime

http://formula1.sportal.bg/news.php?id=20454

:c020

Liminat
Двигател:

Мнениеот Liminat » Вто 17 май 2016 13:54

Много пъти го изгледах, при тази внезапна агресия от страна на Розберг и спирачки на асфалта щяха да доведат до контакт, пак шеше да го отнесе.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 май 2016 15:24

Това няма как да го разберем, но според мен хамилтън е късметлия.....ако беше отпаднал само той, Росберг щеше да спечели и 60 точки разлика щяха да се отразят много зле на "вечно дискриминирания"

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 17 май 2016 16:21

Струва ми се, че прекалено много се търси виновен при положение, че беше чист състезателен инцидент. :wink
Стюардите го разписаха доста недвусмислено:

“The incident concerned started when car 6 [Rosberg] dropped into an incorrect power mode, as set by the driver prior to the start. This created a significant power differential between car 6 and car 44 at the exit of turn three coming onto the straight, resulting in as much as a 17kph speed difference between the two cars on the straight.”

Car 6 moved to the right to defend his position, as is his right under [Article] 27.7 of the sporting regulations. Simultaneously car 44 as the significantly faster car with, at that time, apparent space on the inside, moved to make the pass. [Article] 27.7 requires the leading driver to leave room, if there is a “significant portion” of the car attempting to pass alongside.”

Car 44 had a portion of his front wing inside car 6 small fractions of a second prior to car 44 having to leave the right side of the track to avoid an initial collision, which may have led him to believe he had the right to space on the right. Once on the grass on the side of the track car 44 was no longer in control of the situation.”

“Having heard extensively from both drivers and from the team, the stewards determined that car 6 had the right to make the manoeuvre that he did and that car 44’s attempt to overtake was reasonable, and that the convergence of events led neither driver to be wholly or predominantly at fault, and therefore take no further action.”

Изобщо като цяло спортните правила не са никак лоши и помагат много в "четенето" на подобни ситуации. :th_up

Спасе, видях го това (естествено не от sportal :mhihi :mhihi :mhihi ), обмислям да си поръчам. :beer

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 17 май 2016 16:52

Ми в малкото време през деня това чета, какво да се прави :mhihi :mhihi :mhihi

Па и не си ми споделил "тайните" сайтове, да се образовам :Mr Green Fun

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 17 май 2016 19:05

За мен просто и двамата са твърде пренавити един към друг. Катастрофата можеше да се избегне и от двамата. Мен ако питаш, и сега да трябваше да избира някой от тях дали отстъпи пред другия или да идат в чакъла и двамата, резултата нямаше да е различен. Същото беше и между Фетел и Уебър, Алонсо и Хамилтън... Стига да не стигнат до етапа на съперничеството Монтоя - Шумахер в който двамата нямаше как да се разминат на пистата, без поне на единия гумата да е спукана (в най- добрия случай), всичко ще е наред. А и към момента, преднината която имат Мерцедес като отбор им позволява да гледат шоу... жалко, но факт. Ако по нататък през сезона по една или друга причина водачеството им е застрашено, 100% ще вземат по - сериозни мерки срещу такива изпълнения.
Аз друго се чудя, как Ферари, при все че на хартия би трябвало да са по - близо до Мерцедес от миналата година, немогат да направят едно читаво състезание. И то най - вече като стратегия се дънят и то яко...

Liminat
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 18 май 2016 5:49

В тоя спорт, за страничния наблюдател е все по-важно освен да чете правилата, да гледа и с очите си. Струва ми се, че след време от мерцедес ще си го кажат, че Росберг не би трябвало да е толкова безкомпромисен към съотборник, и то в началото на състезанието.
Както след време от уилямс отрониха " но... Ние имахме Хил..."
Това го пиша като човек, който одобрява всичките важни (решаваши шампионата) тарани в историята на Ф1. Ако Шуми не беше ударил Хил и Вилньов, щеше ли да е Шуми? Това е състезателя, той опитва всичко. Щото никой не помни вторите места.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 18 май 2016 7:34

Аз по скоро оправдавам Хамилтън, отколкото да набеждавам Нико. Инцидента си е състезателен, висока скорост, изключително малко време за реакция. Просто Хамилтън като пилот вижда по ниската скорост, вижда свиткащата лампа отзад на колата на Нико, разбира че има неприятности отпред и шанс да атакува и се гмурка в отвора, затвориха му го и отпаднаха и двамата. Жалко за екипа, състезанието.... ми щеше да си е пак толкова интересно макар и двата мерцедеса да бяха напред, а борбата да беше за трето - шесто място между ферари и ред бул

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Сря 18 май 2016 8:19

Аз много отдавна не бях виждал и четвъртия да има възможност да спечели. Яд ме е много за стратегията на Ферари...ама много ме е яд, 65 години са в спорта, не са научиха или по-скоро забравиха, когато шеф на отбора беше Жан Тод какви рискове и стратегии имаше...ма и правилата бяха други. Мамка му, липсва ми старата формула

Върни се в “Motorsport”