Формула 1, Сезон 2013

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Бразилия

Себастиан Фетел
4
36%
Друг
7
64%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2013

Мнениеот stenly_m » Чет 21 мар 2013 17:05

Barboukov написа:Той беше единствения, който не натискаше веднага, а караше с постоянно темпо, по-слабо от всички. Все пак си мисля, че Лотус в дълга серия можеше да върви много по-добри турове, от това което видяхме. Но дали това няма да е за сметка на по-бързо деградиране на сликовете?

Да де?!? Аз имам М3 ама го карам като ГОЛФ 4 Дизел, защото ми гори много? Едно време гумите държаха по 20-30 обиколки на максимално натискане. Нали идеяата на Формула 1 е да се натиска до край, да се стига лимита, не да караме бавно, за да издържат гумите или греша? Сега като ги запалят на някой завой и влизат в бокса за нови. Тъпня.

Знам ли, с това пестене на разходи отборите влизат в преразход :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 21 мар 2013 21:00

След напредването на технологиите много ясно се видя как Ф1 стана безинтересна. 100 изпреварвания за един сезон. Беше скучно за феновете. Аз без никакво желание гледах 2001, 2002 и 2003 година. Гледах насила. Гледах, защото е Формула 1. Преди Пирели да се появи спорта беше загубил доста голяма част от зрителите си. Общо взето след края на квалификацията се знаеше кой ще спечели. Последните 2 сезона обаче не бяха така. Кога друг път през годините сте виждали някой да е втори 5 тура преди края и на финала да е 40 секунди след първия на 14 място?

Да, идеята на Ф1 е да се натиска и да се кара. Но издръжливост на гумите и натискане до последно не доведе до нищо. Ф1 трябва да е комбинация от натискане на педала колкото се може повече и изпреварвания. Трябва да е непредсказуема. Трябва да е интересна. Предпочитам да гледам едно състезание като в Австралия, отколкото 58 обиколки да въртят един след друг с бясна скорост и нищо да не се случва.

Стенли, няма как с новостите хем така, хем иначе... Няма. Не сме през 80-те години. За мен сега всичко е много добро и не виждам как може да стане по-интересно... Всъщност виждам... Да няма квалификация и всички да стартират в обратен ред на завършването в предното състезание. :cool Тогава поне Маруся и Катерам ще се похвалят с по 10 полпозишъна :Mr Green Fun

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 21 мар 2013 21:25

Когато няма истинска конкоренция, естествено интереса спада. Дори при генерирана задкулисна интрига, чрез симулирана слабост от най-добрия отбор, по принуда от Стареца. Тази сцена става ясна за по-вече хора...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 21 мар 2013 21:39

Пресконференцията днес

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 21 мар 2013 22:23

batVenci написа:Когато няма истинска конкоренция, естествено интереса спада. Дори при генерирана задкулисна интрига, чрез симулирана слабост от най-добрия отбор, по принуда от Стареца. Тази сцена става ясна за по-вече хора...

КонкУренция... :facepalm

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 22 мар 2013 9:45

Райконен най-бърз в петък. След него Фетел (+0,019), Маса (+0,092), Алонсо (+0,416), Уебър и Грожан. В топ 10 са още двата болида на Мерцедес и Форс Индия.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 22 мар 2013 15:25

Аз пък предпочитам победата да се решава от пилотските качества - да завъртиш най-бърза обиколка и да стигаш до лимита, а не да въртиш 0.7 по-бавни обиколки, защото знаеш, че така гумите ти ще изкарат повече.

В днешната формула 1 няма пилоти, има бездушни карачи, ограничени от възможностите/невъзможностите на техниката. Това не ми харесва. Това, че има някакъв изкуствен сейр не ме кефи.

Сори ама не мога да се кефя на реплики от сорта на "Имаш малко гориво, внимавай", "Мини план Б, защото 8ма обиколка си поднесъл на завоя и гумите са ти чао"

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 22 мар 2013 15:34

stenly_m написа:Аз пък предпочитам победата да се решава от пилотските качества - да завъртиш най-бърза обиколка и да стигаш до лимита, а не да въртиш 0.7 по-бавни обиколки, защото знаеш, че така гумите ти ще изкарат повече.

В днешната формула 1 няма пилоти, има бездушни карачи, ограничени от възможностите/невъзможностите на техниката. Това не ми харесва. Това, че има някакъв изкуствен сейр не ме кефи.

Сори ама не мога да се кефя на реплики от сорта на "Имаш малко гориво, внимавай", "Мини план Б, защото 8ма обиколка си поднесъл на завоя и гумите са ти чао"

забравяте нещо много важно. формула 1 не е убивала човек от доста време. а това е невероятно постижение, лично аз не харесвах 90те, където си отиваха по 2ма 3ма млади талантливи хора почти всяка година.

предпочитам карач ограничен от техниката, отколкото мъж с големи, космати топки с кормилна щанга в мозъка.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 22 мар 2013 15:38

stenly_m написа:а не да въртиш 0.7 по-бавни обиколки, защото знаеш, че така гумите ти ще изкарат повече.

Кими даде най-бърза обиколка в Австралия ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 22 мар 2013 16:09

dobrin написа:
stenly_m написа:а не да въртиш 0.7 по-бавни обиколки, защото знаеш, че така гумите ти ще изкарат повече.

Кими даде най-бърза обиколка в Австралия ...

Мисля предпоследната обиколка когато всичко беше решено и колите са най - леки.
Petrolhead написа:забравяте нещо много важно. формула 1 не е убивала човек от доста време. а това е невероятно постижение, лично аз не харесвах 90те, където си отиваха по 2ма 3ма млади талантливи хора почти всяка година.предпочитам карач ограничен от техниката, отколкото мъж с големи, космати топки с кормилна щанга в мозъка.

Уважавам мнението ти, но не мисля че липсата на жертви се дължи на разпадащите се италЯнски галоши и на 100те и отгоре кила гориво с които се возят. И сега стават доста атрактивни катастрофи и то доста по лесно с доста по висока скорост. Безопасността, обаче е на съвсем друго ниво, карбон,кевлар,алумин, HANS или както там се казва онова което си качат каските за него. Просто я няма желязната щанга която да се забие в мозъка

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 22 мар 2013 16:57

Всичко е свързано. Сегашната техника е доста по устойчива на изненадващи взривове

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 22 мар 2013 17:25

Я вижте катастрофата на Спа миналата година... Алонсо не беше ли една педя разстояние от оставането без глава?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 22 мар 2013 19:09

Barboukov написа:Я вижте катастрофата на Спа миналата година... Алонсо не беше ли една педя разстояние от оставането без глава?

A Маса, преди няколко години?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Съб 23 мар 2013 11:03

Баси квалификацията :mhihi Фетел първи, Маса втори пред Алонсо, който е трети. Старта утре ще е страшен :mhihi Залагам 100лв., че Фетел ще си изгуби позицията :mhihi

Последна промяна от xploda на Съб 23 мар 2013 11:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 23 мар 2013 11:03

P1, Pole position :bowdown

Върни се в “Motorsport”