Формула 1, Сезон 2013
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Формула 1, Сезон 2013
За нас ще си остане загадка дали само това за му казали за изпреварването. Роклен каза на Фетел по радиото, че е било глупаво. Все пак атаките не бяха само в тази обиколка. Едва ли някой ще пусне пълното тийм-радио след последните влизания. А и никой не знае след състезанието какви са разговорите между четиримата... Себ, Марк, Хорнер и Марко... Със сигурност обаче на Нюи не му хареса това, което стана. Но при интервюто на Уебър видяхте ли Хорнер и Марко как гледаха 

Със сигурност са си казали много повече, но и Уебър каза повече отколкото някой е очаквал, половината тим, които бяха под трибуната, гледаха с леко отпуснати челюсти :)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Уебър трябваше да се състезава. Ако се беше стигнало до инцидент, тогава от отбора щяха да обвинят Фетел. Друг е въпроса, че Уебър определено не се даде без бой и толкова са си му възможностите
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
110afn написа:Уебър трябваше да се състезава. Ако се беше стигнало до инцидент, тогава от отбора щяха да обвинят Фетел. Друг е въпроса, че Уебър определено не се даде без бой и толкова са си му възможностите

Последното интервю на Марк:
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
110afn написа:Уебър трябваше да се състезава. толкова са си му възможностите
Уебър...
"В края обаче явно Себ взе свое собствено решение и така се стигна до този резултат. Аз избрах по-нисък режим на двигателя си както бе наредено"
http://clubs1.bg/news/uebar-fetel-ne-se ... oksa-26489

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Марто, пийни едно кафенце и преемисли деня и състезанието на спокойствие, че май ти идва в повече фенството на фингърбой!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Марто, пийни едно кафенце и преемисли деня и състезанието на спокойствие, че май ти идва в повече фенството на фингърбой!
МАни,ама верно му идва повече

Кво да го правиш,има желание като фингъра

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Barboukov написа:За нас ще си остане загадка дали само това за му казали за изпреварването
Какво толкова да има в загадки. Много ясно си се чу по радиото да кара така, че да пести гумите, защото след състезанието и Нюи и Хорнер казаха, че най-много са се опасявали да не му свършат гумите. Да, не му се каза в прав текст не изпреварвай Марк, но Хорнер пак след състезанието каза, че целта им е била да си завършат както си бяха подредени тогава - Марк 1-ви, Фетел - 2-ри, без изпреварвания. Аз на няколко пъти изтръпвах, като ги гледах двамата. Размина им се на косъм остава много меко казано за ситуацията. Ако бяха се ударили и двамата щяха да изгубят и всичко щеше да се стовари върху Марк. За щастие зрялостта на Марк надделя и остави младока, защото осъзна, че ако продължи и двамата няма да завършат, за разлика от Фетел, който рискува абсолютно безразсъдно, ще кажеш, че е финала в Бразилия и втория след него е само на 1 точка зад него.
Не съм съгласен, че Марк не може повече. Бърз си е баш, колкото и Фетел. Просто последния се толерира все по-очевидно, което почва да ме дразни. Всеки отбор би спечелил от Марк, та не мисля, че Ред Бул са толко тъпи, че да дадат на друг отбор златния си вол, който толкова години им носи конструкторската титла.
Оу, има много, МНОГО пилоти по-добри от Марк във всяко едно отношение, дето ще се справят много по-добре от него. Веднага ми идва на ум Бътън, ще са добра комбина според мен...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Lenks написа:Оу, има много, МНОГО пилоти по-добри от Марк във всяко едно отношение, дето ще се справят много по-добре от него. Веднага ми идва на ум Бътън, ще са добра комбина според мен...
Бутона добър

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
че на него кога са му дали шанс да е по-добрият 

Специално в това съзтезание уебър беше по-добрия, с по-добрите гуми и тактика. Фетел го мина само заради ДРС зоната, и то се видя с колко риск и зор, три завоя надминаване. Какво ли щеше а стане ако и уебър беше натиснал, напук на отборната тактика, но тук все пак е ясно, кой кой е. Виж яд ме хвана за Мерцедес, където явно показаха предпочитанията си към цигането за сметка на розберг, като според мен прекалено рано го направиха, просто още не е ясно кой е по-добрия от двамата. Това беше единственият пряк двубой между тях за сега.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
xploda написа:Ако бяха се ударили и двамата щяха да изгубят и всичко щеше да се стовари върху Марк.
Не мисля така. Ако се бяха ударили виновен Фетел за пренебрегване на заповеди.
Добре де, хайде някой да ми обясни след като имат нареждане да си запазят позициите и Уебър е избрал занижени режими на двигателя защо се съпротивлява при условие, че знае че е безпомощен?
Работата в Ред Бул е ясна още откакто Фетел дойде в отбора и не виждам смисъл да си го слагате. Млад талант е с желание да се доказва. Още първия сезон се видя, че тима малко или много подкрепя тези, които е обучавал. Себ влезе във Ф1 с тях, показа с онова слабото Торо Росо, че може да е бърз и има желание... Пак с малкия отбор спечели победа. И е нормално като поизрастне да го качат в конкурентна кола и да го подкрепят. Имат един опитен пилот, който да помага с развитието на болида и от който младия да се учи. Не виждам причина, поради която да покрепят повече Уебър... Колко пъти той победи Себ в доминиращия сезон на RB7? Разликата между двамата на пистата се видя през 2011. На всички стана ясно кой е по-бързия.
Ако аз имам отбор и взема едно хлапе, което да обучавам и видя, че от него ще стане пилот какво ли ще направя? Ще взема опитния дърт Пенчо, обиколил 3-4 отбора с които не е постигнал нищо и ще го толерирам, а моето откритие да не върви нагоре и да не бере плодовете на труда, който съм хвърлил за неговото израстване? Е няма как да стане.
Това не означава, че одобрявам игнорирането на заповедта в конкретния случай. Но съм и на мнение, че първото място, било то и от съотборници трябва да се реши на пистата с битка, каквато днес се получи. И съм доволен от първото място на Фетел, защото той е по-бързия и той ще се бори за титлата, а не Марк. Уебър колко добри състезания прави? Днес в Малайзия беше безупречен. Стартира отлично. Колко такива старта ще направи през сезона и няма да се срине назад в колоната и да загуби всякакви шансове за победа още в първия завой? Ако беше спечелил на фона на представянето на двамата това щяха да са глупаво отнети 7 точки от този, който определено има по-големите шансове да донесе 4ти пореден сингъл трофей във витрината на отбора.
Хора, позамислете се малко...
Толерирането на Алонсо от Ферари всички знаем, че е заради Сантандер 99.99999% и 0,00001% заради слабата форма на Маса последните 3 години.
Толерирането на Хамилтън днес спрямо Розберг: Какво е спечелил Нико: 1 победа миналия сезон. Какво е спечелил Хамилтън: 1 титла, победи, пол-позишъни, НБО. Рейтинга на този пилот е по-голям и е нормално от рекламна гледна точка да качиш по-успешния на подиума. Ф1 се храни от много реклами... Мога да се обзаложа, че ако сега Мерцедес са направили 1 млн чиста печалба от качването на Хамилтън на подиума, то ако Розберг беше там щяха да направят 200 000. Ф1 стана бизнес за милиони, много милиони...
И ето обобщено защо всеки толерира даден пилот: Ферари - заради пари на банка, Мерцедес - заради изграденото име Хамилтън, Ред Бул - заради това, че създадоха пилот (никой от двамата не носи със себе си спонсор с луди милиони).
И мога да гарантирам, че догодина ако Фетел се махне и на неговото място дойде Даниел Рикиардо или Жан-Ерик Верн, а Уебър остане, то Марк отново ще е пренебрегван.
Ред Бул имат уникалния шанс да напишат още една страница в дебелата история на Ф1. Най-младият световен шампион е изграден от тях, най-младия двукратен шампион също, най-младия трикратен шампион - и той. Най-младия с две поредни титли; най-младия с три поредни титли; най-младия отбор; спечелил 2 и 3 поредни шампионата... Има да се дописва: най-младият четирикратен шампион; най-младия пилот с четири поредни титли (защо не и 5); най-младия отбор, спечелил 4 поредни (защо не 5) шампионата... Имайки предвид колко трудно се постига такова нещо едва ли някой ще изпусне възможността да запише името си в историята... Имат бърз младок, който си създадоха и ще печелят с него. Това е... Недай си боже догодина Ред Бул да създадат доминиращ болид и за новата ера с голямата промяна в правилата... Е там ще стане страшно вече...
Оффф, изморих се да пиша... Почивка малко...
Lenks: Колега, за да сравниш двама пилоти трябва да ги видиш в еднакви болиди...

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:....
Шумахер 2 се заформя по твоите думи

Не си прав,защото отбора е отбор!
Нормално е Вебер да се напъва,щото в ушето му говорят едно,а на писта ония се пъне.Нормално за германците

Трябваше да го дзасне,та да му дойде освежаващо