Формула 1, Сезон 2017
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Формула 1, Сезон 2017
в хиляда групи съм във фейса, там гледах някъде и не мога да го изровя сега.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
На клипа, от предната страница, от тубата, на 1:27:40 започва едно от последните повторения на удара, а на 1:28:38 има данни от болида на Хамилтън - на каква скорост, газ, спирачки...
От там се вижда, че преди завоя ХАМ натиска спирачката 2-3 пъти леко, през целия завой кара на спирачка. Секунда преди удара отзад е без спирачка, в момента на удара пак натиска и след това, колело върху колело - пак мигновено с натисната спирачка.
Но преди завоя не виждам да му светва лампата отзад за натисната спирачка...
Дори и така, би трябвало този отзад да се съобразява с предния, и да не му се качва на задницата. Фетел можеше да се сдържи и да се оплаче за бавно каране на ХАМ и вероятно щеше да има полза, но нарочното забиване в болида на съперник никак не ми се вижда по правилата...
Друго видео от сблъсъка:
https://www.youtube.com/watch?v=wuUNTzVYVpk
Намерих и онборд камера на Фетел:
https://www.youtube.com/watch?v=5RYl7xJe1gc
От там се вижда, че преди завоя ХАМ натиска спирачката 2-3 пъти леко, през целия завой кара на спирачка. Секунда преди удара отзад е без спирачка, в момента на удара пак натиска и след това, колело върху колело - пак мигновено с натисната спирачка.
Но преди завоя не виждам да му светва лампата отзад за натисната спирачка...

Дори и така, би трябвало този отзад да се съобразява с предния, и да не му се качва на задницата. Фетел можеше да се сдържи и да се оплаче за бавно каране на ХАМ и вероятно щеше да има полза, но нарочното забиване в болида на съперник никак не ми се вижда по правилата...
Друго видео от сблъсъка:
https://www.youtube.com/watch?v=wuUNTzVYVpk
Намерих и онборд камера на Фетел:
https://www.youtube.com/watch?v=5RYl7xJe1gc
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Spas написа:в хиляда групи съм във фейса, там гледах някъде и не мога да го изровя сега.
Я ме адни в групите.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Стоп-кадър точно на завоя
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
georgebonev написа:Но преди завоя не виждам да му светва лампата отзад за натисната спирачка...![]()
Болидите нямат стоп-светлини.
Мигането на диода означава,че пилота е изтощил батерията и трябва да се оправя само с "прахосмукачката".

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Потвърдено: Хамилтън и Фетел съотборници в Мерцедес.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:georgebonev написа:Но преди завоя не виждам да му светва лампата отзад за натисната спирачка...![]()
Мигането на диода означава,че пилота е изтощил батерията и трябва да се оправя само с "прахосмукачката".
![]()
![]()
Коя батерия? Акумулатора ли? Той не се ли зарежда от динамото? Как така ще се изтощи? Не са казвали да не работи самото динамо...

ПП: Сега видях, че на телефона ми като се изтощи батерията и мига диода. Значи е батерията на радиото.
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
Barboukov написа:Zdravko Zankov написа:georgebonev написа:Но преди завоя не виждам да му светва лампата отзад за натисната спирачка...![]()
![]()
![]()
Коя батерия? Акумулатора ли? Той не се ли зарежда от динамото? Как така ще се изтощи? Не са казвали да не работи самото динамо...![]()
ПП: Сега видях, че на телефона ми като се изтощи батерията и мига диода. Значи е батерията на радиото.
Тука петъка е започнал

На мен ми стори, че Фетел си вдигна и двете ръце от волана, последва по-скоро случаен удар. Поне гледайки лявата гума на Фетел не виждам движение надясно, а наляво след удара. Но може и да бъркам. А Хамилтън не ми е любимец щото е мрънкалник, или му пречи някой, или друг му с..л в гащите. За негово съжаление няма как да кара сам на пистата.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
И аз останах учуден, когато комисарите казаха, че според телеметрията Хам не е натискал спирачката. Но и данните "по телевизора" са само едно визуално предполагаемо представяне.

-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AGR 1998
При тази скорост и с тези болиди си имаше време Фетел да спре спокойно,зад колата за сигурност не се изпреварва,така че всеки трябва да се съобразява с този пред него.
Последна промяна от lyubomir minev на Сря 28 юни 2017 17:03, променено общо 1 път.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам дали четохте мнението на Жак Вилньов, който сподели, че също би ударил Хамилтън.
Още след удара си мислех като него, че Фетел просто ръкомахаше и удара не беше умишлен и просто е изпуснал контрола над волана, докато го държеше с една ръка. Мислех си и аз да го споделя публично, но след като изгледах няколко повторения се замислих дали няма да изцепя глупост. Имайки предвид, че самия Фетел не каза такова нещо, значи е имало умисъл. А дали не се опита само да стресне Люис без контакт между тях?
Изчетох доста техни изказвания и всичко сочи към умишлен удар.
Трябва да се въведе една минимална скорост зад сейфти кара и си мисля, че е редно да е като скоростта в бокса. Не трябва да могат да се движат по-бавно за да няма инциденти.
Така и не разбрах коя батерия била изтощена... :(
Още след удара си мислех като него, че Фетел просто ръкомахаше и удара не беше умишлен и просто е изпуснал контрола над волана, докато го държеше с една ръка. Мислех си и аз да го споделя публично, но след като изгледах няколко повторения се замислих дали няма да изцепя глупост. Имайки предвид, че самия Фетел не каза такова нещо, значи е имало умисъл. А дали не се опита само да стресне Люис без контакт между тях?
Изчетох доста техни изказвания и всичко сочи към умишлен удар.
Трябва да се въведе една минимална скорост зад сейфти кара и си мисля, че е редно да е като скоростта в бокса. Не трябва да могат да се движат по-бавно за да няма инциденти.
Така и не разбрах коя батерия била изтощена... :(
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Важната.
- Spas
- Модератор
Абе хора, вижте скоростта на снимките, предавката........1-ва с 50км/ч?? В завой, който може с тази машина да се вземе със 120? Айде моля ви се, черния си го тества и то много успешно. Повторния удар си беше умишлен, а хамилтън ще бъде мноооооого строго наказан в някое следващо състезание, заради тази тъпотия. Гарантирам. Той е страхотно популяризиращо лице на формулата и феновете въобще не са доволни какви ги върши. Ще го изпънат скоро, гарантирам ви. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спа и Монца наближават...
Вземи тая червена вода и после една Параболика... 
Що пък Фетел да не го изпъне на Хунгароринг като Шумахер Баричело...

Що пък Фетел да не го изпъне на Хунгароринг като Шумахер Баричело...

- Spas
- Модератор
Член 39.13 може да бъде разглеждан по два начина. Първо, защото казва, че лидерът в състезанието избира да диктува темпото и "ако се налага да отвори дистанция от 10 дължини до колата за сигурност при нейното прибиране". От друга страна по-долу в текста се казва, че "заради избягване на инциденти колата трябва да поддържа равномерно темпо без резки ускорения и спирания, които могат да застрашат останалите".
Нека коментарите започнат сега! Защо не беше наказан черния? Защото съдбата го наказа за яката ли?
Нека коментарите започнат сега! Защо не беше наказан черния? Защото съдбата го наказа за яката ли?