Формула 1, Сезон 2017

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

За кой от претендентите за титлата сте?

Себастиан Фетел
27
50%
Люис Хамилтън
16
30%
Нито един, но против Фетел
5
9%
Нито един, но против Хамилтън
5
9%
Друг
1
2%

Общо гласове: 54
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Формула 1, Сезон 2017

Мнениеот hvp800 » Сря 28 юни 2017 10:59

Spas написа:
Нека коментарите започнат сега! Защо не беше наказан черния? Защото съдбата го наказа за яката ли?

Ами например телеметрия и такива неща. И понеже темата заприлича на футболна, да питам -Защо го`син "Вечно прееб@н" беше наказан с 10 секунди, а не беше дисквалифициран?
Аз си пожелавам следващия път някой от задните редици да го провокира "бившото дете-чудо" , само за да чуя коментарите тогава.
Интересно ако Верстапен беше направил подобна тъпотия, дали пак коментарите щяха да бъдат ама този е провокатар, ама онзи е еди-какъв-си!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 28 юни 2017 11:28

Ти колко дисквалифицирани си виждал, откакто гледаш формула? Аз гледам от 1993-та и си спомням за 2-3 случая. Горенаписаното е много точно и ясно, и двамата са сбъркали, и двамата са виновни, защо само единия е наказан?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Сря 28 юни 2017 11:38

И двамата са виновни!?! Къде го пише това?
Къде са доказателствата за натисната спирачка ?
Ясно е , че има провокация НО пак да питам, ако Верстапен беше направил подобна идиотщина ( дори и да не е срещу свещенната крава ) пак ли коментарите щяха да са такива?!?

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Сря 28 юни 2017 12:15

Написах го преди няколко поста, няма нужда да го копирам пак. Хамилтън не поддържаше темпото, дори остави колата за сигурност далеч напред, за което Фетел преди няколко години беше сурово наказан. Коментарите на истински пилоти, бивши и сегашни ме карат да мисля така също. На всички ни е ясно, че черния тестваше фингъра, за съжаление доста успешно.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Сря 28 юни 2017 15:06

Съжалявам за използването на "езика на омразата", но не мога да коментирам подобни ситуации апатично, особено когато става въпрос да кажеш на черното бяло... в буквалния и преносния смисъл. Фактите са си факти - Хамилтън е виновен и не е наказан, Фетел също е виновен, но е наказан. Е?! Да не говорим, че проявата на Фетел беше СЛЕДСТВИЕ от УМИШЛЕНО действие на Хамилтън в грубо нарушение на правилата, състоящо се в застрашаване на сигурността на тези зад него. Той просто тестваше не толкова Фетел, колкото правилата и реакциите на дисциплинарната комисия. Това значи, че подобни деяния ще продължат и занапред, ако не бъдат предприети мерки, па макар и във вид на наказателни точки.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 юни 2017 20:20

Ясно е, че още 10 дни ще се дърля това чудо, аз само ще кажа, че не съм видял телеметрия, щото няма кой да ми я покаже, но стюардите са разгледали подробно телеметрията на Хамилтън и на този завой и при трите рестарта е минал по един и същи начин. Фетел обаче като видя в първия рестарт как Хамилтън отнесе напред, сега се беше пренавил да го притисне и да не го изпусне да се отдалечи, обаче се натресе отзад в болида пред него. Рикардо също потвърди, че няма как да тръгне да ускорява за рестарт още от 15 завой, най малкото, че има линия от която може да стане ускорението след прибирането на колата за сигурност.
Сега относно наказанието на Фетел, в случая не говорим, нито за удара отзад, нито за състезателен инцидент, а говорим за умишлен удар! Дали е изпуснал волана неволно или каквото и да е друго оправдание, това си е умишлен удар, който на това ниво, в това състезание няма място там. Ако е такъв нервак, не заслужава милионите, които взима, а усещаше, че губи състезанието, може би и второто място.
Ами ако на Спа Хамилтън се нервира нещо и е така в изблик на ярост го чукне на червената вода!?
Стига с тия глупости, лесно могат да загинат хора, заради слабите нерви на някой си, пък бил той и четирикратен шампион. Заслужаваше си дисквалификацията отвсякъде, но му се размина

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 29 юни 2017 7:34

Не се знае дали му се е разминало. В понеделник ФИА ще заседава и разглежда инцидента отново за допълнително наказание на Себ (точно на рожденния му ден), което може да е пропускане на състезание или 10 места назад за ГП на Австрия. Вероятността да бъде повторно наказан е минимална, тъй като вече е търпял второто по тежест наказание по време на състезанието.

И междувременно Фетел в споделил, че не е имал никакво намерение да блъска Люис, а в изблика на нерви е изпуснал волана. Ще чакаме развръзката.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Чет 29 юни 2017 9:05

Тука ясно може да се види кой на кого е фен :) хахахахахахаха Аз лично не желая да гледам такива неща, искам да ги оставят на мира да се състезават и да видим кой е по-добър.....че догодина ще е мазало, тия двамата в един отбор.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 29 юни 2017 10:21

Малко ме съмнява да ги съберат в един отбор. Или ще си сменят местата (Хам във Ферари, Фетел в Мерцедес), или ще си останат в сегашните тимове, като на Ботас договора ще е продължен, а Грожан ще смени Райконен.

Иначе окончателното ми мнение за инцидента е, че И Хамилтън трябваше да бъде наказан. За Фетел беше справедливо, независимо дали удара беше умишлен или не.

valio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_ » Чет 29 юни 2017 12:47

Фетел да е спазвал дистанция, надявам се да му натресат солено наказание :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Нед 02 юли 2017 12:26

Some relationships which began well but soured after sometime-
1) Lewis & Alonso
2) Lewis & Nico
3) Lewis & Vettel

Hmm. Wonder who is the common factor here!?

Айде, коментаторитееее :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 02 юли 2017 20:52

Има ли нужда въобще да се коментира това?

Люис винаги намира начин да се изпокара със съотборници и съперници. Чудно само как с Дженсън не са имали дразги.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 03 юли 2017 1:48

Гледах го инцидента, гледах и стоп кадрите в темата. Негърът за пореден път затвърди, че няма спортсменство и чест за него и даже смешно звучаха думите му за подрастващото поколение и какъв пример им се дава. Защото именно той показа, че е готов да си служи с прийоми на женски полов орган, което за мен е доста далече от доблестта и мъжкарството на легендите в този спорт.

А фингърът пък за пореден път и той се доказа като чукундур. При толкова голям опит вече във Ф1 да се поддадеш на такава проста провокация и да ти го набият е недопустимо за един голям пилот, какъвто явно той не е.

И двамата изпъкват в момента като първенци, поради липсата на по-добри. Имат късмет, че са се родили по това време. Ще има да почакаме, докато се появят отново наистина големи хора във Ф1 за съжаление.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 03 юли 2017 8:45

Влади, те големите са се появили, но все още са в слаби коли и без възможности за изява. Визирам Рикиардо на първо място, Сайнц, Хюлкенберг, Окон и може би Верлайн. Трябват им добри коли и 5-6 състезания за натрупване на самочувствие. Очаквах много от Ботас. Разочарова ме напълно до момента.

Отделно си мисля, че Ф1 трябва да има други правила, които да позволяват битка от началото до финала. Това с пазенето на гумите, икономия на гориво и запазването на задвижващите системи ми идва малко в повече. Перфектни бяха правилата от преди 20 години. Дозареждане, издръжливи гуми, без наказания за сменен двигател, както и неограниченият им брой за един сезон. Ф1 стана шампионат за издръжливост. Посоката, в която върви е прекалено грешна и мога да кажа смело, че това спъва голяма част от кадърните да покажат какво могат. Никой не може да ме убеди в обратното.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 03 юли 2017 9:36

Абсолютно съм съгласен за правилата.....сега дори питстоповете са предвидими, а като се дозареждаше беше супер интересно. А пестенето на гориво във Формула 1 ми е като да пестиш ток в АЕЦ!

Върни се в “Motorsport”