Формула 1, Сезон 2013

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Бразилия

Себастиан Фетел
4
36%
Друг
7
64%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Формула 1, Сезон 2013

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 21 апр 2013 18:03

escrime написа:
Абе, Пиперес знаел и напред да кара. :eek :mhihi

Що не вземат Мак да смъкнат отливка от предното му крило, след като пилна бутона и отстрани грешните елементи взе да върви по добре :mhihi

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Нед 21 апр 2013 18:03

Eх, как пък на вас все нещо ви е виновно, все нещо друго ви е оправданието. Един път не прочетох някой да каже -Еми днеска Алонсо толкова си можеше... Винаги се омаловажават постиженията на другите и се намира оправдание в другите за всичко, все едно другите никога не са имали проблеми с техника, други пилоти не са ги блъскали и т.н. Днеска Фетел беше тотален доминант, Кими и Грожан спечелиха с хубава стратегия и добро пазене на гумите, Алонсо преди да влезне за смяна на гуми вече изоставаше с около 4 секунди зад Фетел, това е реалноста. Дори да нямаше проблеми се съмнявам да можеше да се бори за нещо повече от 3-то място днес, това е за мен...

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 21 апр 2013 18:05

Сега се видя и големия напредък на Лотус-Рено, освен както казах вчера, ренесанса на Ферари и Мерцедес. Макларън също дърпат напред. Видя се ясно къде продължава реално да е Ред бул. Не бива да се отписва Алонсо и Ферари за следващия старт в Испания. Няма да е чудно тогава Ред бул и Фетъл да помогнат с лека симулация. Формулата е преди всичко, формула на многото пари...

Въпреки всичко Алонсо е голям пилот, но уменията на инженерите са по-важни във формулата от тези и на най-добрите пилоти. Така навремето докъто ферарито на Шумахер, не бе развито до върха от инженерите на Ауди в битката им с тези на Мерцедес, бе почти невъзможно на германеца да започне да печели титли. Днес във Ферари не работят най-добрите инженери във формулата и на Алонсо му се налага да прави чудеса. Но в технологичен спорт като Ф1 трудно стават чудеса, без задкулисната намеса от Бърни, разбира се...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 21 апр 2013 18:10

Тия драчения между феновете на фингъра и веждата не ги разбирам, докато не седнат двамата заедно в еднакви автомобили, след всяко състезание всички теми се обръщат на футболни препирни, амОн!
Рано е за генерални изводи, но с днешното си представяне Нико си гарантира позицията на пилот номер 2

П.С Абе къде е Лудия!?

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Нед 21 апр 2013 18:13

Алонсо преди да влезне за смяна на гуми вече изоставаше с около 4 секунди, това е реалноста.

Факт, но вече имаше проблем с крилото. Никога не съм си спестявал критики към Алонсо, писал съм и в сайта му и в страницата му във фейсбук, фен съм му още откато беше в Рено. Уникално много ме дразни, че няма този хъс който имаше в Рено, но го отдавам на глупавото пазене на гуми, както самият той е казал 80% от състезанието пазене на гуми.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 21 апр 2013 18:26

К.Одаджийски написа:докато не седнат двамата заедно в еднакви автомобили, след всяко състезание всички теми се обръщат на футболни препирни, амОн!

:th_up

Браво на Рено :smile , лош късмет за Ферари
Този Фетел за бог ли го помислихте :rolleyes

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Нед 21 апр 2013 18:28

не можах да разбера от немските коментатори в крайна сметка отстраниха ли проблема с крилото или цялото състезание не работеше

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 21 апр 2013 18:38

vinixxx написа:не можах да разбера от немските коментатори в крайна сметка отстраниха ли проблема с крилото или цялото състезание не работеше

След втория стоп механиците му го затвориха "на ръка". После караше само със затворено крило, т.е. нямаше ДРС.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 21 апр 2013 20:23

Много съм доволен от състезанието. Моят човек завърши втори, което беше максимума от възможностите днес.
Алонсо, макар да не ми е любимец, мога само да го поздравя за това, което постигна с повреденото задно крило. Самият факт, че изпреварваше други, които имаха работещ ДРС, е достатъчен.
Много приятни и интересни битки по-назад в колоната, особено Перес - Бътън.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 21 апр 2013 20:25

rufkata написа:
xploda написа:
rufkata написа:При изравнени коли мисля, че всички знаем кой е по добрият :th_up

Да, знаем, Фетел ще е :mhihi

rufkata написа:Не схващам защо го боготворите този "симпатичен" немски младеж?

И аз не схващам вие па кво му боготворите на Алонсо, като последните години реално няма за какво да се хване човек, че да каже ето тва и тва направи, ама не се и напъвам да разбера :mhihi

А фингърбой не го боготворим, просто не понасяме Алонсо :mhihi

Ами миналата година изпусна "великия" фетел за 3 точки, а Ферарито беше тотална скръб, по миналата екипа го вкара в бокса, за да покрие Марк и го прецакаха, не се сещам тогава с колко го изпусна. Всичко това при тотална доминация на автомобила на Редбул, не на пръста. Изводите си ги прави ти :th_up

Руфка, не знам от кога четеш темите. Миналата година бях пуснал едно мнение за късмета през сезона на Фетел и Алонсо... или каква щеше да е разликата, ако испанчето нямаше късмет цял сезон. Ако те интересува ще намеря сметките. Ама както и да е, дъвкали сме го много пъти, че точно заради нечовешкия си късмет стигна до битка за титлата в последните 2 състезания. А по миналия сезон Фетел стана шампион 4 кръга преди края.

Относно това състезание: Не очаквах по никакъв начин такава скорост от Ред Бул. Някой забеляза ли 2 тура преди края когато всички въртяха горе в 1:38 и се биеха по между си Фетел каква НБО направи с гуми на 13 обиколки? Ферари определено ги нямаше никакви, което лично мен ме изненада. Следих много внимателно обиколките на Алонсо на чиста писта без ДРС. Ама то и на Фетел не се налагаше да го използва. Времената му бяха с 0.7 - 1.1 по-слаби в по-голямата част от времето. Рядко въртеше на под 0.5 сек. Маса също беше трагичен, а очаквах от него стабилно темпо.
От Лотус очаквах подобно представяне. Миналия сезон тук бяха много силни. Ама тогава Ред Була не беше толкова добър. Беше ми ясно, че Кими и Ромейн ще са с добра скорост на топлата писта, която пасва на болидите им идеално. Същата ще бъде картинката за тях и в Барселона.
Мак не ме изненадаха. Стабилно темпо, Перес показа желание и добра скорост. На моменти по-добра и от тази на Бътън.
Мерцедес - нямам какво да кажа. Абсолютно разочарование. Явно толкова си могат в състезателно темпо.
Похвално представяне на ди Реста. Страхотна СФИ, Пол беше на ниво.
Марк Уебър - абсолютна утайка и това е. Нямам какво да кажа за него. Просто е много по-слаб от Себ и нека спре да реве вече.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 21 апр 2013 20:56

batVenci написа:Сега се видя и големия напредък на Лотус-Рено, освен както казах вчера, ренесанса на Ферари и Мерцедес. Макларън също дърпат напред. Видя се ясно къде продължава реално да е Ред бул. Не бива да се отписва Алонсо и Ферари за следващия старт в Испания. Няма да е чудно тогава Ред бул и Фетъл да помогнат с лека симулация. Формулата е преди всичко, формула на многото пари...

Въпреки всичко Алонсо е голям пилот, но уменията на инженерите са по-важни във формулата от тези и на най-добрите пилоти. Така навремето докъто ферарито на Шумахер, не бе развито до върха от инженерите на Ауди в битката им с тези на Мерцедес, бе почти невъзможно на германеца да започне да печели титли. Днес във Ферари не работят най-добрите инженери във формулата и на Алонсо му се налага да прави чудеса. Но в технологичен спорт като Ф1 трудно стават чудеса, без задкулисната намеса от Бърни, разбира се...

Обезателно напиши книга!!!

Състезанието ми беше много забавно :bowdown

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Нед 21 апр 2013 21:08

Руфка, не знам от кога четеш темите. Миналата година бях пуснал едно мнение за късмета през сезона на Фетел и Алонсо... или каква щеше да е разликата, ако испанчето нямаше късмет цял сезон. Ако те интересува ще намеря сметките. Ама както и да е, дъвкали сме го много пъти, че точно заради нечовешкия си късмет стигна до битка за титлата в последните 2 състезания. А по миналия сезон Фетел стана шампион 4 кръга преди края.

Факт е, че фетел миналата година имаше доста отпадания по технически причини, но Алонсо с тотално згрешена кола загуби само с 3 точки, пак наблягам на това, че ако Ферарито беше читаво от началото фетел нямаше да спечели трета титла.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 21 апр 2013 21:23

Woulda-Coulda-Shoulda

All the Woulda-Coulda-Shouldas
Layin' in the sun,
Talkin' 'bout the things
They woulda coulda shoulda done...
But those Woulda-Coulda-Shouldas
All ran away and hid
From one little Did.

Sheldon Allan Silverstein

Простичко казано - важен е крайният резултат.
Той и Маса щеше да шампион. :h020

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 21 апр 2013 21:28

rufkata написа:

Факт е, че фетел миналата година имаше доста отпадания по технически причини, но Алонсо с тотално згрешена кола загуби само с 3 точки, пак наблягам на това, че ако Ферарито беше читаво от началото фетел нямаше да спечели трета титла.

Специално точно миналата година Алонсо имаше адския късмет, затова и се доближи толкова накрая. С новите гуми на пирели, докато им свикнат отборите в 7 състезания ли 8 ли бяха имаше 7-8 различни победителя. Отделно постоянните механични проблеми в Ред Бул къде с алтернатори къде със скоростни кутии. Хамалогията беше пълна. Щом левак, като Малдонадо спечели състезание...Сега вече повечето отбори криво ляво знаят гумите и има консистенция на подиумите от началото. Така като гледам Фетел пак ще е претендент за поредна титла. Райконен малко му трябва да докопа на 100% болида си и според мен тези двамата ще се бият накрая за 1-вото място. Алонсо си е същия от миналата година, разлика - нулева. Като гледам и шанса не е на негова страна тази година, та не мисля, че ще е реална конкуренция. Хамилтън, Бътън и т.н. са далеч(засега) от максимума на колите си и ако целия сезон са така, както от началото не ги виждам никъде другаде освен в разните им битчици за 5-то, 6-то място :mhihi
Тва ако трябва да сме реалисти нали. Ако ще се лъжем всеки си защитава любимеца и отбора, накрая Фетел взима 4-тата титла и в няколкото месеца пауза до чисто новия турбо сезон 2014 пак всеки си оправдава любимеца и отбора как тройната коалиция им е виновна за загубената за пореден път титла :mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 21 апр 2013 21:34

rufkata написа:

Ако Ред Була нямаше технически проблеми Алонсо щеше да е отписал титлата още в Италия.

Ама едно АКО... Ако цапа и мирише... Нали знаеш :wink

Върни се в “Motorsport”