Формула 1, Сезон 2014

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Япония навръх рожденния ми ден?

Нико Розберг
3
13%
Люис Хамилтън
14
61%
Дано някой от Ред Бул да ти направи подарък с едно първо място
6
26%

Общо гласове: 23
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Формула 1, Сезон 2014

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 24 авг 2014 19:20

Чакай сега, изпреварването тръгна на десния завой, малко преди снимката, Хамилтън вътре в завоя, Нико от външната страна, нямаше как да ходи по вдясно Хамилтън, освен ако не искаше да го изпреварят цялата тумба назад за да пусне Нико да мине. На същия завой и вече след него, Алонсо се опитваше да изпревари Магнусен доста пъти точно по същия начин, но излизаше с двете леви колела чак на бордюра, а нашия се натресе по средата на пистата за да няма черния от къде да мине.
Те и нещо за четене
Нико Розберг и Люис Хамилтън се удариха още във втората обиколка на завоя Ле Комбс, но за разлика от Хамилтън, който се прибра в бокса със спукана гума, Розберг се размина с минимални щети по предното крило и в крайна сметка зае второто място. Това му позволи да увеличи преднината си в класирането при пилотите на 29 точки. След състезанието той бе засипан от критики от страна на Тото Волф и Ники Лауда, но самият Розберг не смяташе, че вината за случилото се е негова.

„Опитах се да атакувам Люис от външната страна, но за съжаление се докоснахме“, обясни Розберг след състезанието. „Това бе неприятно и за двама ни, и разбира се е сериозно разочарование за отбора. Все още не съм гледал случилото се на запис и затова не искам да коментирам.

Бях убеден, че ще успеем да спечелим първите две позиции, защото имахме скоростта за това. Със сигурност днешния резултат е доста неприятен за отбора. Ще направим подробен анализ на случилото се в отбора. Още не съм говорил нито с Ники, нито с Тото, за да коментирам, това което те са казали.“

Ники Лауда изглеждаше доста ядосан от случилото се, като за него не подлежеше на съмнение, чия е вината за инцидента.

„Състезателният инцидент бе изцяло по вина на Нико“, заяви австрийската легенда. „Люис няма никаква вина. Когато спираш в последния възможен момент и другата кола е видимо по-напред от теб, просто трябва да го пропуснеш. Ако искат да се борят твърдо помежду си за победата – тогава ОК, ние им разрешаваме. Но това да се случи във втората обиколка е недопустимо.“

„Още във втората обиколка да съсипеш труда на целия отбор с ненужна маневра е просто недопустимо“, изказа своето мнение и Тото Волф, спортният директор на Мерцедес. „Всички ние се трудихме усърдно, имахме чудесна изходна позиция, за да постигнем добър резултат, а сега си тръгваме с едва 18 точки. Така просто не става.

Разправиите между Нико и Люис помагат на конкурентите ни и затова ще говорим и с двамата. Ще изслушаме Нико, това е най-правилното решение.“

„Разбира се, че уважавам мнението на шефовете“, продължи Розберг. „Но ние се борим до последно през целия сезон до сега. За всички бе ясно, че рано или късно ще се стигне до инцидент. Днес за съжаление се случи именно това. Аз съсипах и своето си състезание, защото победата бе абсолютно достижима. Това, което са казали, че инцидентът е можел да бъде избегнат не го смятам за пряко обвинение спрямо мен.“

Нека хейта да продължава :bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 24 авг 2014 19:25

BG_Golf4e написа: Хамчо твърде много затвори завоя и се наниза,...

Абсолютно!
За мен вината е 98% на Хамилата! :thumb_down
Тотално и напълно затвори завоя, без да остави никакво място на опонента си!
От цялото състезание най-много ми харесаха обиколки 39, 40, 41 и 42 :11
Яки рокади си спретнаха за петото място.
Само малко ме е яд, че Алонсо отгърмя, ама...
Освен това май наблюдавах първото състезание тази година, където Алонсо не прескочи 3-4 коли на старта :no

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 24 авг 2014 19:40

Ще се откажа и аз да коментирам в тая тема май :confused

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 24 авг 2014 19:42

К.Одаджийски написа:Он Дани е доста близо вече, току виж изпуснали сигурна пилотска титла :screwy

Дани е силен, ма втория пилот на биковете много е слаб :mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 24 авг 2014 21:55

BG_Golf4e написа:Слушах го по ББС :no

Начи, Годфадъре, и ушна кал имаш и не си го чул как трябва! :mhihi
Приятелска забележка - нищо не отбираш от тоя спорт. :c020

radotom написа:Тотално и напълно затвори завоя, без да остави никакво място на опонента си!

Радо, защо наричаш място за още един болид вляво "никакво" място? Т.е. ти на мястото на Нико какво би очаквал от тая ситуация? :c020

2 страници коментари за обикновен състезателен инцидент. :mhihi
С това си приключвам включването, благодаря за (не)вниманието. :mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 25 авг 2014 7:21

escrime написа: ти на мястото на Нико какво би очаквал от тая ситуация? :c020

На мястото на Нико... и с Хамилтън до мене - точно същото, което се случи :icon_lol
Да, съгласен съм, че Хамилтън си караше по траекторията и че беше по-напред.
М/у двата завоя носа на Нико е до коптика на Хамилтън.
Във вътрешната част на завоя нико е пуснал газта и се изтегля назад. Но левите му гуми са точно до бордюрите - обърни внимание На практика може да бяга единствено назад. Или в чакъла.
Мястото за 'още един болид' не го виждам, честно!
А уж съм с очила :rolleyes
:icon_lol
При всички случаи съм съгласен, че е състезателен инцидент, де! :th_up

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 авг 2014 8:33

Да се включа и аз в спора, ако позволите :c020
За мен няма виновен за случката. Общо взето двете агитки са афектирани заради крайния резултат в следствие на удара. Но ако ситуацията беше с обратен резултат, т.е Хамилтън продължава без повреда, а Росберг се класира 5-ти примерно заради повредата в предното крило, то тогава феновете на Хам, щяха да кажат - състезателен инцидент, шит хепънс...

Аз лично се издразних на начина по който Магнусен се пазеше от Алонсо и на два пъти го изкара от пистата, но след като ми преминаха емоциите, съм на мнение, че всичко си беше почти по правилата, и не смятам че наказание бе наложително. Ако ситуацията беше Фетел да се брани от Алонсо по същия начин, нямаше да има наказание. Така че, жалко само че агресията на Алонсо този път не проработи за него, и загуби но поне го направи зрелищно. Той така или иначе няма какво да губи вече, дори в един етап от надпреварата си помислих че ще заложи всичко или нищо, и той реално така и направи на края.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 25 авг 2014 8:49

radotom написа:Мястото за 'още един болид' не го виждам, честно!
А уж съм с очила :rolleyes
:icon_lol

Защото гледаш на завои 5 и 6 като един завой, а по схемата на пистата са 2, отделни. Магнусен тресна вратата на Алонсо доста по грубо на няколко пъти, но не последва удар. :c020
Инцидент, който би могъл да се избегне, но определено влизам и в на двамата обувките.
No quarter asked, no quarter given.

Едно единствено нещо ме подразни - как Нико мънкаше. :mhihi

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 25 авг 2014 11:46

Според мен и двамата са виновни, като повече черния. Той се води като Галфоня - труден за изпреварване, което значи много рисков и "затварящ" врати и прочие. И сега се донаниза качествено. И Нико е виновен, но ако някой си спомня второто състезание, ако Нико не беше оставил място, щеше да стане същото, като вчера и пак щеше да има един куп загубени точки.
За мен има един друг момент, не коментиран тук и той е удара на галфонсо в задницата на Фетел в последната обиколка, като можеше да се случи абсолютно същото и само чудо и може би по-новите гуми на Фетел спасиха ситуацията да не отпадне 4 км преди финала. Защото финала и борбата за 5-тото място беше много хубава и единствения контакт беше Галфонсо - Фетел. :thumb_down

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 25 авг 2014 12:01

Аз по принцип благодаря на по принцип непишещите в темата, че благоволиха да оставят компетентното си мнение, нищо, че е пристрастно :bowdown
А някой написа, че ако беше отпаднал Нико, а оня да финишира щеше да е обикновен състезателен инцидент
А и Ники Лауда за пореден път доказа, че е върл фен на Хамилтън, винаги него защитава

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 авг 2014 17:36

idiotchooo написа: единствения контакт беше Галфонсо - Фетел. :thumb_down

Не знам кой е "Галфонсо". Фетел беше ударен от Алонсо в последната обиколка. И ако си направиш труда да видиш повторение от гледната точка на испанеца, ще видиш рязката маневра на Фетел. На спирането той спря късно и отвори пролука отвътре, която Алонсо се опита да използва, и в следващия момент Фетел зави рязко, изпречвайки се. Със сигурност не беше преднамерен удар от страна на Алонсо.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 26 авг 2014 8:26

Не се ядосвай, Луд, знам, че харесваш алФонсо, но нали коментираме темата Нико-Черния и там имаше удар, отстрани, а тука си беше направи отзаде. Дали е било "без да иска", никак не ми се вярва, особенно след трите пъти, които Фетел му взима титлата, два от които "под носа" :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 26 авг 2014 9:55

idiotchooo написа:Не се ядосвай, Луд, знам, че харесваш алФонсо, но нали коментираме темата Нико-Черния и там имаше удар, отстрани, а тука си беше направи отзаде. Дали е било "без да иска", никак не ми се вярва, особенно след трите пъти, които Фетел му взима титлата, два от които "под носа" :)

Не се ядосвам ;) просто изразявам несъгласие. Както и сега - Алонсо се опитваше на открадне титлата от Фетел, не обратното. Защото с оглед на техниката с която разполагаха, Фетел беше фаворит, а Алонсо претендент и ти много добре го знаеш ;)

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Вто 26 авг 2014 10:07

2010-та никой на никого не се опитваше да открадне нищо, защото в последното състезание се бореха 4 пилота за титлата и имаха математически шанс. Следващата година си прав, пак беше на косъм.
Радвам се, че не се ядосваш, и аз не целя да те ядосвам, просто не харесвам Алонсо, ама никак. :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 26 авг 2014 16:29

Хамилтън му е оставил място :eek
Изображение
Изображение
Изображение
:c010
не твърдя, че разбирам, аз ги гледам за чист фън :c020