Формула 1, Сезон 2013

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Бразилия

Себастиан Фетел
4
36%
Друг
7
64%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2013

Мнениеот Barboukov » Вто 30 юли 2013 10:31

Ludia написа:Барбуков, няма ли да направиш разбор на мача ?!

Ами като ми остане време да изгледам състезанието ще си кажа мнението. Следих го само на тайминг апп-а. Днес ще тегля, довечера мисля да гледам.

Ферари обмисляли вариант да заменят Маса с Райконен. Това излезе преди малко в туитър. Очаква се да предложат на Кими 15 милиона заплата и същите PR ангажименти като през предишния му престой в отбора.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 31 юли 2013 8:33

Изгледах състезанието от части, тъй като нямах време за цялото.

Защо наказаха Грожан за маневрата срещу Маса??? Тия не са добре!!!
Фетел пък какво реве, че Кими не му е оставил място? Лигав ревльо!!! Като не може да го изпревари и другия му е виновен. Ако беше Алонсо, Бътън или който и да е друг щеше да се дръпне, но не и ледения. Евала за което. Съжалявам само, че няма да са съотборници да му набие камбаните с равни болиди.

От 20-те минути, за които прегледах състезанието видях, че е било интересно. При първа възможност ще гледам всичко от - до...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 31 юли 2013 14:25

франсето с лотуса не го наказаха само зяради едно излизане извън пистата, освен при изпреварването на столчет, едно излизане в първата обиколка мисля и едно минаване през шикана след докосването с бутоня, та това с маса му беше третото излизане.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 31 юли 2013 16:19

Индия отпадна от календара за 2014. Няма да видим как изпушват турбо моторите на една от най-дългите прави.

Ден след мен и сайтовете разпространяват информацията за преговори между Кими и Ферари.
http://formula1.sportal.bg/news.php?id=16701
:mhihi :mhihi :mhihi

Германия решават проблема с редуването на домакинството на Нюрбургринг и Хокенхайм. Правят нова писта, съчетаваща части и от двете трасета - Нюрбургхайм.

Изображение

:mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 19 авг 2013 20:14

Антонио Феликс да Коща ще е пилот на Торо Росо през 2014 година. Това е информация в Туитър от преди 15 мин. А сега да видим Рикиардо дали ще бъде до Фетел догодина, тъй като Верн има договор и за 2014...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 20 авг 2013 9:26

Днес Даниел Рикиардо подписва своя договор с Ред Бул, който ще бъде официално обявен в четвъртък на Спа. Срока на договора ще е за 1 + 1 години, а годишната заплата на австралиеца за 2014 ще е 2 млн евро.

На домашното състезание в Италия Торо Росо ще обявят да Коща като пилот на тима за 2014. Антонио още миналия сезон впечатли Марко с изявите си на теста за млади пилоти, а сега на Силвърстоун според Тост се е представил на изключително високо ниво и заслужено ще получи кокпит за новия сезон.

Също на Монца Ферари ще обяви съотборника на Алонсо за следващия сезон. Според вътрешен човек от Маранело се водят усилени преговори с Кими Райконен. Маса почти сигурно няма да е пилот на отбора, а вероятни негови заместници са Ледения, Жул Бианки и Адриан Сутил.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 20 авг 2013 11:18

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Вто 20 авг 2013 13:01

Barboukov написа:...Според вътрешен човек от Маранело се водят усилени преговори с Кими Райконен. Маса почти сигурно няма да е пилот на отбора, а вероятни негови заместници са Ледения, Жул Бианки и Адриан Сутил.

Това ще е странно - Кими и Алонсо в един отбор?!! ...особено ако този отбор е Ферари. По-скоро ако Кими дойде, това да стане на мястото на Алонсо. За Кими не би било проблем, но за Алонсо факторът Кими би бил неприемлив - той е свикнал около него да се върти всичко... Ще видим.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 20 авг 2013 13:30

Даниел Рикиардо си смени мястото на пребиваване във фейсбук на Милтън Кийнс... С това явно приключва всичко за втория пилот и остава само официалното потвърждение.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 авг 2013 14:14

Barboukov написа:Даниел Рикиардо си смени мястото на пребиваване във фейсбук на Милтън Кийнс... С това явно приключва всичко за втория пилот и остава само официалното потвърждение.

Честита нова изтривалка. :th_up

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 20 авг 2013 15:08

Аз много си го харесвам него. Дано е по-добър от Фетел. Ще ги видим в равни коли догодина.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 20 авг 2013 16:14

Догодина няма да може да направи нищо, с напълно нова кола и нови мотори, настройки и т.н., но по-нататък ще стане интересно.

Според мен ще има повече точки от Уебър за сезон.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 20 авг 2013 20:21

Напълно новите коли, мотори и настройки са както за Дани, така и за Себ. И двамата започват от нулата и е реален шанс за австралиеца да покаже дали с право му гласуват доверие.

Предимството на този тандем е, че и двамата са от школата на отбора. Единия се доказа като шампион, другия като талант. На всички е ясно, че Фетел няма да се пенсионира с биковете. Хубаво ще е следващия шампион на биковете да е техен кадър с което да затвърдят добрата си школа. Затова ще се влага много и в Дани. Лично за мен ще е успех да събере през първия си сезон повече от 60% от точките на Себ. Но си мисля, че ще се представи още по-добре.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 авг 2013 20:58

Ае мани го Данчо ми кажи мислиш ли че Уедения наистиния може да се озове във ФИАТ за другия сезон? :gruebel

ПП: Главно ме интересува какво се случва със заявката на Доменикалчето че няма да спрат да се гаврят с Маса, докато Галфонсо не стане шампион с тях? :newsm66

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 21 авг 2013 8:16

Определено мисля, че Кими наистина може да се върне при червените. 99% съм сигурен, че на Маса това му беше последния сезон в Маранело. Нон стоп съм в туитър и следя над 500 човека, свързани отблизо с Ф1 и чета всяка една клюка. Изписа се за Кими, Бианки и Сутил. Лично мое мнение е, че стабилното представяне на Ледения последните 2 сезона е нещото, което от Ферари и всеки един отбор искат от пилотите си. Това ще изиграе основна роля в преговорите. Сутил е опитен и също не е за подценяване. Бианки е най-малко вероятен.

Всички знаем причината Райконен да напусне Ферари. Ако му се предложи наистина заплатата, за която се заговори (около 15 млн) и същите условия като в предишния му договор го смятайте във втория червен кокпит догодина.

Най-добрия вариант да си остане в Лотус. Най-добрия за мен... Да изчакаме и ще видим. Междувременно ако излезе нещо като информация ще споделям.

ПП: Веско, Алонсо няма да стане шампион с Ферари. Не и в близките 2-3 сезона... И миналия сезон го писах, и по-миналия: Ако искат титла, Никола Томбасис трябва да го махнат. Тъпче на едно място и не влага никакви нови решения. Трябваше до сега 1000 пъти да е вкарал изпускателната система с Коанда ефект... За какво им беше пул род отпред? За да се каже, че Ферари са различни?

За турбо ерата някак си виждам Мерцедес да доминират... Не знам защо си мисля, че това ще се случи...

Върни се в “Motorsport”