За Цифровите апарати - фото кът...
- antikata
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Leica d-lux4 12.1
Последна промяна от antikata на Сря 07 сеп 2011 17:03, променено общо 1 път.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
milmar написа: . . .
То всички са с такива планки, статива е от значение, като се взима се гледат начина на захващане на краката като се разпъват, да не би после да ти мърда, и ще се чудиш що имаш кофти снимки, а някой стативи отдолу имат кука на която се закача допълнителна тежест. И винаги е добре да се презапасиш от тежконосимост, че аз така си продадох стария който не ми идваше слаб
и да не съм оф една снимка от статив че и панорама

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз за момента съм с най евтината Hama, която даже не с сваляща се подложка (всеки път развивам и завивам винтчето). Върши работа, но ми се е случвало да искам да го скърша на 2 защото много шава, ама за 20лв толкова.
Като казах Hama вчера гледах SD карти на Hama class 10 за символични суми. Някой пробвал ли ги е защото за цената, на която купих Sandisk Extreme 8GB може да се вземе 16GB Hama. Интересното, е че и 2-те са class 10, но Sandisk-а е 30MB/s, а Hama-та 22MB/s.
Взех си бърза карта да снимам Full HD клипчета на Божура и ще видим дали има разлика с тия от Сливен писани на class 2.
Като казах Hama вчера гледах SD карти на Hama class 10 за символични суми. Някой пробвал ли ги е защото за цената, на която купих Sandisk Extreme 8GB може да се вземе 16GB Hama. Интересното, е че и 2-те са class 10, но Sandisk-а е 30MB/s, а Hama-та 22MB/s.
Взех си бърза карта да снимам Full HD клипчета на Божура и ще видим дали има разлика с тия от Сливен писани на class 2.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Когато става въпрос за карти аз залагам на сигурно, вземи си нещо от утвърдена марка, тези ХАМА(ви) последно правеха кабели и пр., кога са почнали и карти да правят. Иначе ако са верно 22 и 30MB, а не Mb ще ти стигнат за HD видео. Виж с какви скорости са картите, колко хикса и сравнявай по таблици(има много в интернет) колко им е реалната скорост. Също си виж кодека на камерата и си сметни какъв bandwith ти трябва.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Codec-а е AVCHD (фотото е Lumix FZ100) и трябва да проверя колко му трябва за 1080 по спомен искаха минимум class 6 (взех 10-ка защото обичам да се презапасявам от към качество за сметка на количеството). Картата Sandisk Extreme я водят от най-добрите на пазара и като я имам вече налична ще дръпна някой програмка, да видя дали са толкова колкото дават. На Sandisk имам склонност да им вярвам.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
radi_nrj написа:Аз за момента съм с най евтината Hama, която даже не с сваляща се подложка ....
М-м-м , много си се набутал
, аз нямах опит като си купувах моя статив и за малко щях да допусна същата грешка . Голямо удобство е да можеш бързо да сваляш от статива , а и плочката не пречи изобщо ако си стои на фотото . Моят статив се оказа лекичък и често пъти при вятър не смея да го вдигфам много , пък ако си потроша фотото , вече няма да си купя пак същото (FZ38) , в смисъл следващия ще е огледален , а пък валута - йок
.- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Преди Рожен си купих SanDisk Extreme клас 10 30MB/S 4GB за 26лв и засега съм повече от доволен, дори мисля да си поръчам и една по- голяма. Снимам HD Video и всичко е 6+ дори и при снимане на спортен режим запаметява всичко веднага!!!
Някой да има впечатления за обективите Tamron? Гледам едни и същи характеристики обективи и разликата между никон и Тамрон е почти 1000лв
Тамрон:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 20001.html
Никон:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 72001.html
Някой да има впечатления за обективите Tamron? Гледам едни и същи характеристики обективи и разликата между никон и Тамрон е почти 1000лв
Тамрон:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 20001.html
Никон:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 72001.html
- xploda
- Двигател:
Иначе ще си позволя да те посъветвам да не си взимаш подобен обектив - 18-200. Просто мажат яко в дългия край и цялата картинка е много зле. Аз съм чист любител и съм със сигма 70-300 APO DG и е много много по-добре
Добре де, аз че не разбирам нищо от обективи не разбирам, но как може да напишат на обектив 18-200 че е макро??? 

- xploda
- Двигател:
Че кво пречи, кое не му разбираш? На моето 70-300 също има макро?
Ами аз под макро обектив разбирам твърд обектив дето това да си му е работата. Примерно нещо от тоя сорт - http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 20002.html
Иначе е ясно че с всеки обектив ще може да се прави макро, друг е въпроса от колко растояние ще фокусираш.
Както и да е, млъквам да не се излагам повече
Иначе е ясно че с всеки обектив ще може да се прави макро, друг е въпроса от колко растояние ще фокусираш.
Както и да е, млъквам да не се излагам повече

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Жоре, питай, питай, че така ме спасяваш мен от големия срам 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Човек не се излага , когато пита , в случай че не знае
.... а когато в подобна ситуация обяснява на другите
! 
! 
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
xploda написа:Иначе ще си позволя да те посъветвам да не си взимаш подобен обектив - 18-200. Просто мажат яко в дългия край и цялата картинка е много зле. Аз съм чист любител и съм със сигма 70-300 APO DG и е много много по-добре
По принцип не е добре така да се изкаваш, явно не си я пробвал, не казвам че хубава, но е бюджетен обектив, има един лафф "За парите си толкова"
Иначе със сигорност Никонския 70-300 е по добър от тоя 18-200.
На мен ми харесва тоя, зашото има широк край, и е супер туристически, ето ти една снимка с тоя кофти 18-200

- xploda
- Двигател:
Значи аз преди да си взема сигмата взех от един колега точно едно такова 18-250 и първоначално ми хареса, но като сложих сигмата съвсем друга картинка извади хем по-остра, хем с по-добро цветопредаване. А тази 70-300 сигма я има и с никон, и с канон, и с пентакс байонет и за около 250лв. на старо не знам да има по-добър. Мен тва ми беше мисълта, щото тези 18-200, 18-250 мисля бяха по едно 500-600 на старо ако не се лъжа.
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”