Мда, аз говоря за 18-200 VR, той става, сега на втора ръка вървят около 650-700 кинта, иначе тоя 18-250 не съм го пробвал, но колко по голямо е фокусното разтояние между двете точки на обектива е по кофти, иначе съм чувал че и Никон 70-300 вр горе долу го бива, аз такива не съм пробвал
Който има кинти да си взима 70-200 и да се радва, преди на Канон-а като бях с 70-200/4 направо цепеше,
Както казах по горе, колко пари си дал толкова и получаваш, въпреки че понякога това е така, но са еденични бройки
За Цифровите апарати - фото кът...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Аз съм със Sigma 18-200 OS и не съм от най-доволните, но не съм и очаквал повече от обектив за 350 кинта на старо. Плюса на евтините варио обективи е че ги слагаш и забравяш, което е удобно при пътуване, разходки, купони и т.н. за любителски цели. Разбира се има и добри парчета с F4 в целия диапазон, има и с F2.8 от край до край, но цените там са оправдани само ако човек си изкарва хляба с това. По-хубаво от твърдия обектив обаче няма, имам един евтин Канон 50мм F1.8, остротата му е в пъти над всички варио, до които съм се докоснал 

- dessident
- Автомобил:
- Двигател:
Привет. Някой може ли да ми каже нещо за това фотоапаратче Fuji Finepix S2750HD. Предлагат ми го ползван много малко с остатачна гаранция за около 300 лв. Искам да попитам струва ли си инвестицията като има в предвид че все още се уча да снимам и това мисля да е преход към нещо по добро.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
dessident написа:Привет. Някой може ли да ми каже нещо за това фотоапаратче Fuji Finepix S2750HD. Предлагат ми го ползван много малко с остатачна гаранция за около 300 лв. Искам да попитам струва ли си инвестицията като има в предвид че все още се уча да снимам и това мисля да е преход към нещо по добро.
Аз не бих си го взел. За 300-350лв. можеш да си намериш DSLR тяло с китак и да си се учиш, както трябва. Плюс тва, като задобрееш сменяш само обективите, не целия апарат...е не, че не можеш и него да смениш де

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
dessident написа:Привет. Някой може ли да ми каже нещо за това фотоапаратче Fuji Finepix S2750HD. ....
Ами за 300лв. мисля , че си е някакво не лошо турбо-фото , особенно ако предпочиташ да е със сменяеми батерийки , а не харесваш Li-ion . Има си ръчни настройки , включително ръчен фокус , има си визьор ...
Обективът му като светлосила не е нищо особенно .
Няма RAW формат за снимките , ако е важно за теб .
- geordano
- Автомобил: VW CC
- Двигател:
Здравейте,
с риск да бъда обвинен в светотатство и хиляди грехове искам да попитам ( след като попрехвърлих последните 20 страници от темата)- защо не се споменава нищо за SONY?
Нямаше нито една препоръка за тази марка. Това означава ли че аз съм се прекарал преди два месеца, когато си купих турбо-сапунер с ултразум.
с риск да бъда обвинен в светотатство и хиляди грехове искам да попитам ( след като попрехвърлих последните 20 страници от темата)- защо не се споменава нищо за SONY?
Нямаше нито една препоръка за тази марка. Това означава ли че аз съм се прекарал преди два месеца, когато си купих турбо-сапунер с ултразум.
- xploda
- Двигател:
geordano написа:Здравейте,
Може би защото Сони, не е много разпространена като DSLR в България. Но на Сони(Минолта) телата и обективите са много добри. Аз където и да съм чел лошо мнение за тях не съм срещал. Да не говорим, че доста от матриците в DSLR-ите са производство именно на Сони. Матрицата на моето тяло също е производство на Сони. Така, че ако си си взел Сони DSLR си всичко друго, но не и прецакан

- geordano
- Двигател:
Тогава мога да се похваля
- Sony DSC-HX100V
Със сигурност ще има приказки че за тази цена ( 900лв ) съм можел да взема DSLR, но на мен ми трябваше нещо универсално:
- да прави прилични снимки -биват
- Full HD Video -справя се много добре ( по-добре отколкото очаквах)
- ръчни настройки -предостатъчно
- автоматичен режим -като за пълни лаици
- Зум - х30 -напълно достатъчен
и т.н.
http://www.sony.bg/product/dsc-h-series ... e=Overview
още съм в процес на разучаване на настройките и пробване на различни режими на снимане.

Със сигурност ще има приказки че за тази цена ( 900лв ) съм можел да взема DSLR, но на мен ми трябваше нещо универсално:
- да прави прилични снимки -биват
- Full HD Video -справя се много добре ( по-добре отколкото очаквах)
- ръчни настройки -предостатъчно
- автоматичен режим -като за пълни лаици
- Зум - х30 -напълно достатъчен
и т.н.
http://www.sony.bg/product/dsc-h-series ... e=Overview
още съм в процес на разучаване на настройките и пробване на различни режими на снимане.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
geordano написа:....
Като стигнеш ди "напълно" ръчните режими и ги усвоиш , други няма да ползваш , гаранция

- xploda
- Двигател:
geordano написа:за тази цена ( 900лв ) съм можел да взема DSLR, но на мен ми трябваше нещо универсално
Не, че нещо ама верно за тези пари се взима SONY A35 или Nikon D3100 с китови обективи и един куп аксесоари - единия е 1050, другия 1100. Full HD(много по-добро), много по-добри матрици и пак са универсални, че и на габарити са еднакви, ако не и по-малки. И пак ще се повторя, ама като ти омръзне е достатъчно да смениш обектива, докато на твоето си вързан за един само. Другия път питай предварително преди да си взел апарата

- geordano
- Двигател:

xploda написа:Не, че нещо ама верно за тези пари се взима SONY A35 или Nikon D3100 с китови обективи и един куп аксесоари - единия е 1050, другия 1100. Full HD(много по-добро), много по-добри матрици и пак са универсални, че и на габарити са еднакви, ако не и по-малки.
но както написа Митака (две страници назад)
theraven написа:тука го пускам, щото тук ще бъде оценен![]()
Петнадесет месеца и половина - мъките на фотографа.
# Януари. Заснех си котето с моята сапунерка . Ужас. Ще трябва да си купя DSLR. Знаещи хора ме посъветваха за Nikon D300. Сега ще къртя.
# Февруари. Разбрах , че китовата оптика категорично не ми допада. Няма покъртителна рязкост , нито добро замазване на фона , а и бокето нещо е много измъчено. Пак снимах котето, мустачките не са детайлни , пълна мазня по краищата.
.................
като се познавам - ще вляза в този сериал и....... накрая най-много да ме изгони жената от къщи.
Винаги така се получава - за едни 50-150 лв отгоре какво меже да се вземе , после за още едни 100-200 и докато се усетим и вече са станали 2000+ , а сме си намислили бюджет до 1000 лв.
наистина имам желание за нещо такова нещо
много добре знам за предимствата които има, но както казах - ще стане латино сериал.

- xploda
- Двигател:
geordano написа:като се познавам - ще вляза в този сериал и....... накрая най-много да ме изгони жената от къщи.
Винаги така се получава - за едни 50-150 лв отгоре какво меже да се вземе , после за още едни 100-200 и докато се усетим и вече са станали 2000+ , а сме си намислили бюджет до 1000 лв.
Aaaaa щом е така турбосапунера и чиста работа. То и мене ме блазнят разни готини, светлосилни обективи, ама като знам, че струват колкото цялото оборудване в момента, преглъщам звучно един път, пия една студена вода и затварям сайта

- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Някой да е пробвал тези щуротии дали вършат някаква работа?
http://www.ebay.co.uk/itm/Super-Fisheye ... 874wt_1059
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Здравейте,има ли фотаджии в този форум...
? Дойде времето за смяна на семейното SONY,вече 5 години снимки яко във всякакви условия и проблемите са налице
Изискванията са любителски-да не е голям,компактен с хубави възможности и да речем лимит 600-700 лв.Ако някой даде някакви насоки за марка и модели,да разглеждаме и мислим... 
Благодаря предварително

Благодаря предварително

- xploda
- Двигател:
napster написа:Някой да е пробвал тези щуротии дали вършат някаква работа?
Зависи какво искаш. Така като гледам са си макро пръстени и телеконвертор, представен за фиш ай

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”