За Цифровите апарати - фото кът...

Раздел за снимки и фотография в памет на нашия приятел Краси - madcap
Потребителски аватар
Outfeed
Автомобил: VW EOS
Двигател: TSI

Re: За Цифровите апарати - фото кът...

Мнениеот Outfeed » Нед 02 окт 2011 20:38

radi_nrj написа:Разликата между 500 и 550 е 150лв а разликата във възможностите:

http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/

В линка малко по-надолу има сравнителна табличка. Виж и прецени ;)

Мда колега, оглеждах и мислих тези дни.
Но точно по същия начин сравнявах и 500D със 600D и нали знаеш колко е стървенето, особенно когато знаеш, че едно стъпало по-нагоре и си на другия етаж вече. А тук във фотографските води все по-навътре означава и добрата разлика в цените. А то те влече и влече ... :D
Та затова реших да се спра* до 500D . А относно разликата в характеристиките спор няма.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 03 окт 2011 9:33

То зависи и за какво ще се ползва, на тема снимки и ако няма да печаташ билбордове 500 е ОК, но ако ще е семейния фотоапарат ще се налага да снимаш видео чат пат, а там 550 е много по-добър.

Потребителски аватар
Outfeed

Мнениеот Outfeed » Сря 05 окт 2011 13:18

radi_nrj написа:То зависи и за какво ще се ползва, на тема снимки и ако няма да печаташ билбордове 500 е ОК, но ако ще е семейния фотоапарат ще се налага да снимаш видео чат пат, а там 550 е много по-добър.

Значи колега ти пък все едно си знаел, та предрече финиша на моя избор. :mrgreen:
От няколко сайта се опитах да си поръчам 500D, но от всички чувах отговора, че или е изчерпан като количество (и не очакват доставка повече от този модел), или им е останала единична бройка, която е била мостра.
Та днес пристигна 550D. В комплекта е без карта памет и въпроса ми е какъв клас минимум беше изискването за картите памет, които ще се ползват за FULL HD видоезапис и снимки в RAW формат?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 05 окт 2011 13:40

Outfeed написа:
radi_nrj написа:То зависи и за какво ще се ползва, на тема снимки и ако няма да печаташ билбордове 500 е ОК, но ако ще е семейния фотоапарат ще се налага да снимаш видео чат пат, а там 550 е много по-добър.

Значи колега ти пък все едно си знаел, та предрече финиша на моя избор. :mrgreen:
От няколко сайта се опитах да си поръчам 500D, но от всички чувах отговора, че или е изчерпан като количество (и не очакват доставка повече от този модел), или им е останала единична бройка, която е била мостра.
Та днес пристигна 550D. В комплекта е без карта памет и въпроса ми е какъв клас минимум беше изискването за картите памет, които ще се ползват за FULL HD видоезапис и снимки в RAW формат?

Вземи си class 10, не си прави експерименти за лев-два.

Потребителски аватар
Outfeed

Мнениеот Outfeed » Сря 05 окт 2011 15:25

Мда, именно колега. Искам да си взема такава на която мога да разчитам. Предната ми служеше идеално, но я дадох заедно с апарата.
Мерси за инфото. :да:

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 05 окт 2011 16:06

Outfeed написа:Искам да си взема такава на която мога да разчитам.

В такъв случай :

1. Sandisk
2. Kingston
3. Transcend

Аз лично, всяка карта, която съм имал и които ползвам в момента са ми Sandisk и тази марка навсякъде и на всеки я препоръчвам. Никога, ама никога никакви проблеми не съм имал с тях, а най-старата ми е на около 6г.

Потребителски аватар
Outfeed

Мнениеот Outfeed » Сря 05 окт 2011 18:28

Последната ми беше Sandisk "Extreme" Edition 2GB. Наистина много добра и никакви проблеми.
Сега следобяда понеже в нет-а видях че в jar computers има промоция на Samsung 8GB (class 10) за 23лв. та скокнах и я взех нея. Дават я с 10 години гаранция. :wink:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 11 окт 2011 19:37

Момента наближава да "скачам" с ново фото... 8) След ходене до специализиран магазин и според моите не толкова компетентни изисквания ми бе препоръчано това http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#

Някакви впечатления....?Баш за тая марка не бях се замислял,малко ме изненадаха.....Видях снимки......хубава работа,на макс увеличение евала,но все пак не съм в час.... Мнения...?[beer]

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 11 окт 2011 20:06

RadoShopa написа:Момента наближава да "скачам" с ново фото... 8) След ходене до специализиран магазин и според моите не толкова компетентни изисквания ми бе препоръчано това http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#

Някакви впечатления....?Баш за тая марка не бях се замислял,малко ме изненадаха.....Видях снимки......хубава работа,на макс увеличение евала,но все пак не съм в час.... Мнения...?[beer]

Колега, ти от 20 хиляди предложения които ти казахме, толкова хубави сапунерки и DSLR-и ти казахме ти от една торба с пут*и хвана големия...шаран mhihi Щях и във фотофорума да ти пиша, ама мислех, че си си взел нещо вече.
Как да е. За конкретния модел саламсунг - тва е много интересен и същевременно доста тъп фотоапарат. На теория трябва да разбива конкуренцията по всички параграфи - малко MP на голяма(като за сапунерка) матрица с кроп фактор ~1.7, двойна стабилизация - и на тяло и на обектив, 24мм обектив и т.н. На практика обаче нещата не са толкова розови mhihi . Маже яко снимките, особено в jpeg. ISO-то над 800 е реално неизползваемо, но лично аз като гледах даже и 800 не става за ползване. Видеото - само 720p и само 3х зум. За тези пари лично аз не бих си го взел този саламсунг. Писал съм ти вече кви са алтернативите, във фотофорум са ти писали колегите, та ти си решаваш :beer

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 11 окт 2011 20:51

xploda написа:
RadoShopa написа:Момента наближава да "скачам" с ново фото... 8) След ходене до специализиран магазин и според моите не толкова компетентни изисквания ми бе препоръчано това http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#

Колега, ти от 20 хиляди предложения които ти казахме, толкова хубави сапунерки и DSLR-и ти казахме ти от една торба с пут*и хвана големия...шаран mhihi Щях и във фотофорума да ти пиша, ама мислех, че си си взел нещо вече.
Как да е. За конкретния модел саламсунг - тва е много интересен и същевременно доста тъп фотоапарат. На теория трябва да разбива конкуренцията по всички параграфи - малко MP на голяма(като за сапунерка) матрица с кроп фактор ~1.7, двойна стабилизация - и на тяло и на обектив, 24мм обектив и т.н. На практика обаче нещата не са толкова розови mhihi . Маже яко снимките, особено в jpeg. ISO-то над 800 е реално неизползваемо, но лично аз като гледах даже и 800 не става за ползване. Видеото - само 720p и само 3х зум. За тези пари лично аз не бих си го взел този саламсунг. Писал съм ти вече кви са алтернативите, във фотофорум са ти писали колегите, та ти си решаваш :beer

Eх.....уби ме с лопатата,но благодаря все пак :beer Сондираме мнение за предложението,не е казано,че ще го вземам :да:

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Вто 11 окт 2011 20:59

Дааааааа Самсунг правят хубави прахосмукачки,микровълнови фурни,перални ...

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 11 окт 2011 21:54

RadoShopa написа:Eх.....уби ме с лопатата,но благодаря все пак :beer Сондираме мнение за предложението,не е казано,че ще го вземам :да:

Лично мнение - взимай нещо сега, на момента. Колкото повече се луташ шанса да си вземеш най-голямото дърво става по-голям ;).

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 11 окт 2011 22:10

xploda написа:
RadoShopa написа:Eх.....уби ме с лопатата,но благодаря все пак :beer Сондираме мнение за предложението,не е казано,че ще го вземам :да:

Лично мнение - взимай нещо сега, на момента. Колкото повече се луташ шанса да си вземеш най-голямото дърво става по-голям ;).

Хе хе,е това е истината,да :lol: Така постъпих с колата-вечерта си чоплех семки пред компа,да си видя пощите и т.н. ,без идея за покупка на автомобил и......на сутринта взех,че запалих мотоциклета и отидох на оглед за Пассата....на следващия ден вече го карах по магистралата :bowdown Всичко беше като в сън за има няма 2 дена...бързо,но сполучливо :beer

По темата:още 1 седмица ще се "лутам" и да взимам "дървото" че само мъка... :talk: :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 12 окт 2011 12:42

Моите любимци са вече с ново турбо чудовище на пазара. Ако някой търси аll in one решение за камера и фотоапарат в едно ето го новото "голямо татенце":

От Canon също не спят ама пак са се разминали за малко да направят по-добрия фотоапарат.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 окт 2011 17:05

radi_nrj написа:...

Мен точно тва ми стана интересно. Повече пиксели на по-малка матрица и пак извади по-добра картинка от саламсунга с по-голям сензор и по-малко пиксели.
Иначе отдавна съм казал, че ако не е DSLR панасоника FZ серията е най-доброто от сапунерите.

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”