За Цифровите апарати - фото кът...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Да препоръчате добър обектив със стабилизатор за Nikon D40? В момента съм с кит обектива, но ми се иска да ъпгрейдна, без да трябва да сменям постоянно обектива. Ориентирал съм се към Tamron AF 18-270mm 3.5-6.3 Di II VC LD Asp IF? Друго предложение?
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
И аз имам един въпрос към запознатите на тема fisheye
От този вид снимане нямам грам представа, ама знам какво искам да бъде т.е.

Който разбира нека ме просветли

Който разбира нека ме просветли

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Аз ти казах че и един Самянг 8мм ти върши работа, нищо че е ръчнофокусен, след 1м фокусно разтояние всичко е на фокус, ако не ти допада има никони и сигми.
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
колеги замислям се за http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#.Целта е за всекидневно ползване.Около тая цена вървя заслужава ли си?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
размера на това е близо до огледално-рефлексния, а качествата му са далече...
ако искаш да вземеш нещо за ежедневна употреба, непретенциозна-потърси по компактен сапунер. тоя ще ти е по неудобен да го развлачваш насам-натам.
ако искаш да се закопаваш-търси ДСЛР. размера е маалко по голям, пренебрежимо по голям от тоя, пак е неудобен за развлачване, но възможностите са по големи. цената също...
мое мнение.
това е ни риба-ни рак...
ако искаш да вземеш нещо за ежедневна употреба, непретенциозна-потърси по компактен сапунер. тоя ще ти е по неудобен да го развлачваш насам-натам.
ако искаш да се закопаваш-търси ДСЛР. размера е маалко по голям, пренебрежимо по голям от тоя, пак е неудобен за развлачване, но възможностите са по големи. цената също...
мое мнение.
това е ни риба-ни рак...
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
vackooo написа:колеги замислям се за http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#.Целта е за всекидневно ползване.Около тая цена вървя заслужава ли си?
Не.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
vackooo написа:Целта е за всекидневно ползване.Около тая цена вървя...
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=9014&show=additional
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Ха сега да ви отдалеча от тези "скъпите" играчки. Наближават празници, парите естествено са кът! Виждам не малко разнообразие от "фотоапарати" в ценовия диапазон 80-120лв. Гледам ги всичките тея сапунерки и най-ме влече към разни канончета. Обаче ме блазнят разни лиготии като от 5 до 7 пъти оптичен зуум, прилична матрица с малко мегаточки, т.е. 6-8мп. Виждам и разни с опция ръчен фокус, ама няма стабилизация на изображението. С убеждението съм, че трябва да бягам от захранване различно от АА батерии.
Апарата ще се ползва за снимане на... бе ей така за снимки. Семейни и несемейни празници, разходки... За домашния архив.
Аз вече много се обърках. Ако някой може да даде съвет какво да бъде или какво да не бъде...
Нека кадъра бъде с вас

Апарата ще се ползва за снимане на... бе ей така за снимки. Семейни и несемейни празници, разходки... За домашния архив.
Аз вече много се обърках. Ако някой може да даде съвет какво да бъде или какво да не бъде...
Нека кадъра бъде с вас

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
С риск да ме анатемосат ще те посъветвам да се огледаш за нещо втора ръка. Канон е добър избор
.

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stan4o_mc написа:Ха сега да ви отдалеча от тези "скъпите" играчки. Наближават празници, парите естествено са кът! Виждам не малко разнообразие от "фотоапарати" в ценовия диапазон 80-120лв. Гледам ги всичките тея сапунерки и най-ме влече към разни канончета. Обаче ме блазнят разни лиготии като от 5 до 7 пъти оптичен зуум, прилична матрица с малко мегаточки, т.е. 6-8мп. Виждам и разни с опция ръчен фокус, ама няма стабилизация на изображението. С убеждението съм, че трябва да бягам от захранване различно от АА батерии.
Нека кадъра бъде с вас![]()
![]()
![]()
Взимай квото падне. За 80-100лв. няма никакво значение какво ще вземеш, снимките ще излизат еднакво. Матриците им са 98% еднакви с минимални и незабележими в полеви условия разлики. Колкото до зумове и стабилизации...нали не очакваш чудеса за 100лв.?
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че не очаквам чудеса. Поцъкал съм с някои модели и смея да твърдя че има големи разлики. След снимка със светкавица чакам над 30 секунди - за мен това е проблем. Снимка от леко трепереща ръка и всичко става пълно мазало - пак проблем. Ясно осъзнавам, че за 100лв няма да си купя нещо свястно, но и ясно осъзнавам, че мога за 100лв да си купя един чепат и да се чудя де да си го ръгна. Не малко от предложенията в този ценови диапазон предлагат разни благинки, за сметка на други, разбира се. Вече много се обърках. В една разлика от 20лв нещата варират от 1/2,3 - 1.3 матрица. От 3 до 7 оптичен зуум, с "вградена" батерия и с 2хАА, стабилизация/без, опции да бутам iso, баланс бяло или без тях, опция "нощни" снимки... Някои могат да щракат на тъмно, други не. Някои позволяват аз да настроя как да снима, други не. За това се терзая. За грубо 100 пари мога да взема тъпа играчка на която да се радвам или такава, която да ме дразни. След всички идиотщини които изчетох(да ме пита човек за 100 кинта що се мъча) май взех да се навивам за coolpix L23... Не знам, аз за т'ва търся съвет...
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
stan4o_mc написа:Разбира се, че не очаквам чудеса. Поцъкал съм с някои модели и смея да твърдя че има големи разлики. След снимка със светкавица чакам над 30 секунди - за мен това е проблем. Снимка от леко трепереща ръка и всичко става пълно мазало - пак проблем. Ясно осъзнавам, че за 100лв няма да си купя нещо свястно, но и ясно осъзнавам, че мога за 100лв да си купя един чепат и да се чудя де да си го ръгна. Не малко от предложенията в този ценови диапазон предлагат разни благинки, за сметка на други, разбира се. Вече много се обърках. В една разлика от 20лв нещата варират от 1/2,3 - 1.3 матрица. От 3 до 7 оптичен зуум, с "вградена" батерия и с 2хАА, стабилизация/без, опции да бутам iso, баланс бяло или без тях, опция "нощни" снимки... Някои могат да щракат на тъмно, други не. Някои позволяват аз да настроя как да снима, други не. За това се терзая. За грубо 100 пари мога да взема тъпа играчка на която да се радвам или такава, която да ме дразни. След всички идиотщини които изчетох(да ме пита човек за 100 кинта що се мъча) май взех да се навивам за coolpix L23... Не знам, аз за т'ва търся съвет...
Колега аз взех Fuji-то което бях посочил по горе,макар,че колегите не казаха нищо добро за него,но в сравнение с канона,който имах,и бях взел на цената на този преди време,разликите са потресаващи.А пък и го взех на изплащане,по 40лв ми идва на месец,което е нищо,защото 40лв на месец не се усещат кой знае колко.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Един съвет по отношение на батериите : Ако намериш фотоапарат , на който изрично да е споменато , че може да работи с акумулаторни батерии 1.2V АА , вземи го , иначе задължително Li-Ion ! От личен опит
, т.е. в момента ползвам Li-Ion !
Предимства :
1.Снимам , разглеждам , светкавица , филмчета , няма разряд
2.Заредена батерия стои месеци без да се изполва и няма саморазряд , за разлика от NiCD и NiMH акумулатори ( АА-тата )
3.Също можеш да си вземеш резерна батерия (акумулатор) , не е проблем , и не е фатално по-скъпа , на фона на това , каква работа върши . Аз не съм имал нужда от резервна
.

Предимства :
1.Снимам , разглеждам , светкавица , филмчета , няма разряд

2.Заредена батерия стои месеци без да се изполва и няма саморазряд , за разлика от NiCD и NiMH акумулатори ( АА-тата )
3.Също можеш да си вземеш резерна батерия (акумулатор) , не е проблем , и не е фатално по-скъпа , на фона на това , каква работа върши . Аз не съм имал нужда от резервна

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Вече има АА батерии които не се разреждат ( примерно ЕНЕЛУУП на САНИО ). Цената им е около 6 лева/бр.
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”