За Цифровите апарати - фото кът...

Раздел за снимки и фотография в памет на нашия приятел Краси - madcap
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: За Цифровите апарати - фото кът...

Мнениеот stoi4o.d » Пет 27 юли 2012 22:57

http://www.ephotozine.com/article/canon-eos-600d-digital-slr-review-16086
Виж таблицата за Canon EOS 500D Canon EOS 550D Canon EOS 600D :beer
Има отделно ревюта на всички :да:

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пон 06 авг 2012 13:53

Здравейте отново, значи ходих днес до магазина на Фотопавилиона във Варна да разгледам Канон 550Д, както и да видя какво ще ми предложат там в този диапазон като клас и цена.
За сведение :arrow: Canon 550D Фотопавилион с Двата обектива е 1369лв (не балансирани обективи)

И човека ми предложи някакъв Пентакс не запомних модела,някъде около 900/1000лв беше не знам и дали е с балансиран обектив, знам само, че беше един китов.Човека каза, че бил по-добър вариант от 550Д-то. Аз от Пентаксите изобщо не съм ги гледал не съм и искал да си купувам така, че.... пък и никой нищо не ми е казвал за тях :D

После го попитах за Никон D5100 Фотопавилион С китовия обектив който обаче бил балансиран за разлика от този на 550Д. Съдейки по сайта е точно тази оферта, но той ми каза че комплекта включва 8ГБ карта памет както и чанта която аз видях, че е включена а в сайта не се споменава... и че цената е 1100лв може и 200та да е да съм се объркал, щото в сайта е толкова. :roll:

Та според него този Никон бил по добър от Канона и Пентакс-а, бил по-добрия избор измежду тези трите фотоапарата, а и като цена е по евтин.

Какво ще кажете вие? Никона по добрия избор ли е аз започнах да се колебая и да клоня към него... :screwy

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 06 авг 2012 14:31

PeshoVW написа:...

Най-вероятно ти е говорил за К-р на Пентакс-а. Самото тяло мачка наред всичко в конкуренцията, както и К-5, а като гледам и идващото К-30 и то. Но...пентакса е нож с две остриета. Като качество на картинката за парите си няма алтернатива. Лошото на тази марка са обективите - няма разнообразие, като при никон и канон, а хубавите са безбожно скъпи. Алтернативата са ръчнофокусни обективи. Аз смених 4 пентакс тела, но не мога да ти ги препоръчам. Тази марка е малко като е30-ките на БМВ-тата и Г2-ките - само за облъчени хора mhihi .
Никона е добър. Като по-нов модел 600D на Канон му е конкурента. Имай впредвид, че никона е безмоторник - няма мотор за автофокус в тялото. Трябва да си подбираш обективите внимателно, въпреки, че не мисля, че останаха нови безмоторни обективи. Иначе никон или канон в твоя случай изобщо, ама изобщо няма да има значение. Обективите са важни. Все пак имай впредвид, че канона е 1.6 кропка, докато никон и пентакс са 1.5. Не е болка за умиране, но според мен си има значение.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 06 авг 2012 16:44

От колко време говоря за Пентакс :012: Новото К-30 е доста добре. А в този клас влаго и прахоустойчив ДСЛР няма да намерите.
Хубавите обективи при всички марки са цифра, наистина при Пентакс е по - ограничено.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 06 авг 2012 17:54

Rijo написа:От колко време говоря за Пентакс :012: Новото К-30 е доста добре. А в този клас влаго и прахоустойчив ДСЛР няма да намерите.
Хубавите обективи при всички марки са цифра, наистина при Пентакс е по - ограничено.

Пентакс беше на далавера преди няколко години - стабилизация в тялото, пентакски 50-ки на 1.7 за жълти стотинки... Но хората се светнаха, налазиха ги набързо и сега даже и най-големите пентакс дървета ги продават за безбожни пари. Обективите също - преди малкия китак си вървеше 50-60лв., последно преди няколко дена, като хвърлих едно око - 110-120+лв. За какво си говорим въобще. Като сложиш и че няма евтина автофокусна 50-ка, като хората и...отиде коня и рЯката mhihi Не е конкурентно способна алтернатива просто. Като сложиш и бързо губещата се себестойност на новите модели и напълно се обезсмисля покупката на пентакс платформа. Лично мнение де.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 06 авг 2012 19:15

Не знам дали следиш, но сега изкараха нова 50-ка. Ма 500 лева и доста маже май. Чак се чудя дали пробват търпението на феновете си.

Иначе стоим и чакаме да пуснат ФФ, за да може да се ползват по - старите стъкла, които не са никак лоши. А има и доста приятни Сигми, но на доста приятни цени. Още събирам стотинки за 85мм ф 1.4.

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Сря 08 авг 2012 15:28

Ами момчета исках ново, за по сигурно макар че с моя късмет и тва не е знак за успех, но май ще се прехвърля към апарат втора ръка. Апарата си остава Канон 550Д за момента. Намерих една оферта поне според мен не знам дали е така.. и чакам да ми отговорят пЪъък да видим.
Ако не ще търсим друг..
Спрях се на втора ръка защото прочетох разни неща и реших да си оставя пари за по качествени обективи както и разни филтри и т.н. не всичко на веднъж разбира се.
п.п. Пък и за голфо пари да останат... :Mr Green Fun mhihi :screwy

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 08 авг 2012 15:32

Колега, според мен Никон D5100 ще ти върши по добра работа, но ти си знаеш ...

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 авг 2012 18:46

PeshoVW написа:Намерих една оферта поне според мен не знам дали е така...

Tрицифрените канони - до 100к кадъра, после на късмет. За сметка на тва новия затвор е евтин. Колега сменя последно 150лв. ли колко беше казал ще излъжа. 550D с китака не повече от 800лв. при не повече от 30к кадъра. Като за тези пари и щом ще е канон и втора ръка, аз пак препоръчвам двуцифрено - 40D например.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 08 авг 2012 22:28

PeshoVW написа:....(не балансирани обективи).....
.... не знам и дали е с балансиран обектив, знам само, че беше един китов....

...ПС китовия обектив който обаче бил балансиран за разлика от този на 550Д.

. :screwy

я ме светнете какви са тия "балансирани" обективи ?
да нямаш предвид стабилизиран :?:

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Чет 09 авг 2012 10:01

Да колега точно това имах предвид... :oops: Тряа си "балансирам" главата аз... от много четене на ревюта взех да сменям думите как ми дойде. :screwy

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 09 авг 2012 10:45

PeshoVW написа:Да колега точно това имах предвид... :oops: Тряа си "балансирам" главата аз... от много четене на ревюта взех да сменям думите как ми дойде. :screwy

Преначитате се и искате за 5 дена да научите почти всичко, но няма как scare
Нямам никакво намерение да ти сменям мнението щом си избрал канона, но да си знаеш, че е по-умрял на динамика от никонските тела например Д90.

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Чет 09 авг 2012 13:10

Ами така си е и прекаленото четене не е на хубаво. Ами говоря едно ама ся друга муха ми влезе в главата, а и тоя никакъв не се обажда от обявата и.. Като поразмислих Никона придобива преимущество говоря за Д5100, един колега по горе го хвали пред 550Д-то на Канон. Да иска ми се да е Д90 гледах го днес, цената му е с около 300лв с китак повече от Д5100, но сякаш не ми се дават толкова пари, искам да ми остане нещичко. И комплекта който продават в фотоапвилион на Д5100 като се замисля много ме устройва с китака + чанта и 4ГБ карта, а тия неща така или иначе ще трябва да си взема щом купа апарат.
Колегата Нипо кво ще кажете за него? Ясно, че Д90 е по хуу ама..

п.п. И май е време да спра да пиша, че ще си кажете тоя само пита и пише а нищо не прай, само празни приказки, но съвсем скоро ще има резултат. :да:
п.п.2 Като бях в магазина и пробвах 550Д и Д5100 ми се стори, че Никона е по удобен от Канона :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 09 авг 2012 14:31

PeshoVW написа:п.п.2 Като бях в магазина и пробвах 550Д и Д5100 ми се стори, че Никона е по удобен от Канона :roll:

Е ти вече си си отговорил на въпроса кой е по-добър за теб.

Потребителски аватар
PeshoVW
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Чет 09 авг 2012 14:57

:Mr Green Fun Всъщност като се замисля си прав, сам съм си отговорил :да:
И последния ми въпрос е "някои от тях(Никони в този клас) нямат мотор в тялото и има проблем с ползването на някои обективи." Това ми го написа един фотограф, но аз не знам в случая тоя има ли мотор, дали е вярно като цяло и дали мен ще ме касае до толкова това, че да ми пречи. С това приключвам темата, към края на месеца ще се похвалим. Благодаря Ви отново :beer

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”