Здравейте колеги,
искам да закупя сапунерка , за ежедневно снимано по екскурзии и т.н. Нещо малко , с литиево йонна батерия. Не искам АА.
Спрял съм се на тези двата , вие какво ще кажете , кой да взема , някой от тези или бихте препоръчали друг в този ценови диапазон.
samsung st88
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
canon a2400 is
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional
Благодаря предварително !
За Цифровите апарати - фото кът...
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
http://www.photopavilion.com/?page=cata ... dditional#
хубава повърхност за удобно хващане - а това е важно ..... повярвай ми
хубава повърхност за удобно хващане - а това е важно ..... повярвай ми

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Здравейте! Някой работил ли е с Никон Д7000, понеже към него съм се засилил. Имах Д5100, наистина много добър апарат, но 7-та си е "висш пилотаж".
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pacoboy написа:Здравейте! Някой работил ли е с Никон Д7000, понеже към него съм се засилил. Имах Д5100, наистина много добър апарат, но 7-та си е "висш пилотаж".
vaskoto1 снима с него и може да ти каже:)
- peyu
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
- Контакти:
bbboiko2004 написа:Имам 1 въпрос. От известно време се чудя как се правят снимки, в които примерно има акцент върху човек и всичко останало да е черно. Знам че има намеса на photoshop, но да ми препоръчате как да направя снимката в изходната фаза. Нещо ме влече към черно бели снимки и искам да се ограмотя с техники на заснемане, предстой ми да си взема 35мм 1.8F Nikkor за тази цел. Дано сте ме разбрали какво искам да попитам :beer
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 5803_n.jpg
Хубаво е да кажеш с каква техника разполагаш в момента, а не с каква мислиш да купиш.
За поставената задача от теб ще ти е нужна допълнителна светкавица/ци и синхронизатори ако не ползваш вградената система която изобщо не ме кефи :)
Реално, нямаш нужда от черен фон, а от липса на светлина (примерно прозорци) в кадъра.
За по-лесно можеш да сложиш апарата на статив, да зададеш ръчен режим на работа и зададеш следните стойности 100или50ISO скорост 1/200 и бленда от 9 и нагоре като с тези настройки ще си докараш "черния фон" в стаята.
Ако все пак още ти е светло продължавай да вдигаш блендата и скоростта на затвора (Внимавай!! Простите синхрони не работят на скорост по висока от 1/200) Сега идва ред на осветлението. Да кажем си приел стойностите 100ISO, 1/200, 11f, тук ще ти трябва ръчна светкавица на ръчен режим с голяма мощност. Хубаво е да пробваш с 1/2 от силата и и спрямо това да си изчислиш дали трябва да увеличиш или намалиш светкавицата. (за по-фин резултат можеш да бутнеш отново настройките на апарата)
Апарата ти най-вероятно ще срещне проблем с фокуса при такава ситуация, за това ти препоръчвам да минеш на ръчен режим и там.
Абсолютно същата ситуация можеш да я повториш и с постоянно осветление, но там ти трябва наистина доста тъмна стая или доста силна светлина. Имай предвид, че лампи, прожектори, свещи и тнт. осветителни тела много трудно биха докарали рисунъка на светкавицата. Също така са доста трудни за контролиране и настройка.
Опитай това и ако има нещо пиши с каквото мога бих ти помогнал

Ето един пример от преди година (подобна ситуация, но на открито)
ISO - 50
speed - 1/200
f/16-22

Август месец, почти 40градуса адска жега и слънце. С тези настройки елиминираш слънцето като основен фактор. Ползвана е 1 ръчна светкавица на максимум сила и китайски синхронизатор, като основен източник. Този ефект по-принцип се получава по-добре когато се използва приемник с висока скорост на синхронизация като pocketwizard, но тогава не разполагах с такава система. За това затварях блендата :)
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Някой ползвал ли е това:
https://bviphotovideo.com/public/index. ... oductid=24
Купих си такова от Китай но не сработва светкавицата или аз не правя нещо както трябва или е повредено.
Ако някой е ползвал такъв оптичен тригер да обясни как се работи с него.
Купих си такова от Китай но не сработва светкавицата или аз не правя нещо както трябва или е повредено.
- peyu
- Двигател:
- Контакти:
mccoy написа:Някой ползвал ли е това:
Работата с него е елементарна, какви светкавици ползваш? Както ти е тялото?
Ако ще палиш със вградената светкавица, премахни опцията за спомагане на фокуса и
се не слагай по-високи скорости от 1/200с
- mccoy
peyu написа:Работата с него е елементарна, ......
тялото е Канон 550D а светкавиците са не много стари (китайски с по 2АА батерий) такива с които снимах едно време с лентовия Зенит
Опитвам се да ги запаля с вградената на Канона но не се получава.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
peyu написа:bbboiko2004 написа:Имам 1 въпрос. От известно време се чудя как се правят снимки, в които примерно има акцент върху човек и всичко останало да е черно. Знам че има намеса на photoshop, но да ми препоръчате как да направя снимката в изходната фаза. Нещо ме влече към черно бели снимки и искам да се ограмотя с техники на заснемане, предстой ми да си взема 35мм 1.8F Nikkor за тази цел. Дано сте ме разбрали какво искам да попитам
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 5803_n.jpg
Хубаво е да кажеш с каква техника разполагаш в момента, а не с каква мислиш да купиш.
... :)
За момента разполагам само

- peyu
- Двигател:
- Контакти:
mccoy написа:peyu написа:Работата с него е елементарна, ......
тялото е Канон 550D а светкавиците са не много стари (китайски с по 2АА батерий) такива с които снимах едно време с лентовия Зенит
Опитвам се да ги запаля с вградената на Канона но не се получава.
Има голяма вероятност самата фотоклетка да е повредена, ако светкавиците
сработват на тялото, а на тригера не искат. То значи проблема е с тригера.
Гледай окото на тригера да е точно срещу вградената светкавица на не повече от 2 метра,
хубаво е да е на закрито, защото оптичната синхронизация има доста проблеми при
слънчево време. Провери си настройките на апарата отново, премахни спомагането на фокуса
със светкавицата, ако снимаш на тъмно. Потърси някой колега от твоя град който да ти помогне
с опитите. В крайна сметка върни тригера, ако все още е възможно и си вземи FM или wireless :)
bbboiko2004 написа:За момента разполагам самос Nikon D5100 с китовия 18-55, този месец ще взимам някакъв статив (евтин) като за начинаещ. Уж чета ма явно не достатъчно... Първоначално ще си взема портретен обектив и се чудя за 50 или 35 мм., защото става за в затворени помещения. Да ми препоръчате светкавица която с времето да закупя, да съм ориентирън към колко пари да събирам
За светкавицата не бързай, няма да подобри кой знае колко снимките ти. Наблегни на четене и ровене
в Интернет (никога не е достатъчно) научи нови техники и похвати, работа със естествена светлина.
Ще останеш изненадан колко много неща можеш да направиш само с тяло китак и статив :)
Аз лично ти препоръчвам 50мм, на твоето тяло тази дължина ще е равна на 85мм при камера с пълен кадър, а 85мм са чудесни за портрети :) При теб 85ца няма да е удачна защото ще ти е много дълга(85х1.6=136мм~), а 35цата е хубав обектив но не може да измести 50ката. До някъде въпрос на вкус :)
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
От днес съм въоръжен с Nikon D 5100
Направи ми вЧепетление , че китовия 18-55 дава едни геометрични аберации - нормално ли е - или аз нещо не съм доизкусурил настройките
с другия 55-200 още не съм стрелял
уча се в движение - надявам се скоро да му вляза в тънкостите
Ето за тази оферта става въпрос

Направи ми вЧепетление , че китовия 18-55 дава едни геометрични аберации - нормално ли е - или аз нещо не съм доизкусурил настройките
с другия 55-200 още не съм стрелял
уча се в движение - надявам се скоро да му вляза в тънкостите
Ето за тази оферта става въпрос
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Ай честито огледало :) безброй кадри на фокус и с D4 да го смениш
(а още по-добре с Canon
)
под геометрични аберации предполагам имаш предвид кривенето на изображението по краищата (дисторсия) при 18мм, но това е нормално за всеки широк зуум обектив, още повече за китак, така че щракай смело

под геометрични аберации предполагам имаш предвид кривенето на изображението по краищата (дисторсия) при 18мм, но това е нормално за всеки широк зуум обектив, още повече за китак, така че щракай смело

- mccoy
Накой знае ли каква е разликата м/у Canon 430 EX и Canon 430 EX II
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:...
Аз още преди да си го взема ,взех нов обектив 18-70 ED,че с тея пластмасови байонети,си ебало мамата

На Бойко за стативите.Хама имат хубави стативи,на цени от 30-50 лв. като за начало да свикнеш

http://shop.vali.bg/categories.php?CategoryID=223
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм с Hama Star 63 и ми върши идеална работа. Има плочка с quick release стабилен е и крачерата са му на ябълковидни снадки та почти винаги стъпва добре. Главата му се върти плавно и почти става да панваш докато снимаш видео от него без да получава осезаемо насичане на движението.
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”