с малко закъснение поради други ангажименти ще споделя един малък еднодневен излет от миналата седмица...а именно: автомобилното изложение IAA във Франкфурт. За тези, които не са следили новините последните дни ще хвърля само 2 цифри: 10 дни - 928 000 посетители (по данни на организаторите)
Като отминем факта, че в 10.30 сутринта за отсечка от 30 мин ми трябваха 90 мин, че паркирането беше слава богу бързо, и перфектно организиранато придвижване със шатъл бусове от паркинга към изложението, стигаме до залата с касите, където чинно се подреждаме за билети...Който го мързи да си го купи по интернет за 5 мин сега да си виси 30 мин на опашка...Както и да е...
Няма да говоря/пиша много, почваме направо със матр'яла...
След получаване на билетчето и минаване на "бариерата" поглеждаме назад към останалите чакащи...брях, бая народ бе...

Как беше лафа, само "напред и нагоре"...

Отгоре се откри гледка, от която мигновенно ми стана ясно, че няма да мога да снимам както си бях намислил, а заради многото хора ще се наложи да забравя първоначалния ми план "за обикаляне"...Жалко за което, но се опитах да направя най-доброто от ситуацията...

Както се вижда, от входа попаднах в залата на БМВ...Немска марка, голяма почит, бая зяпач...Естествено, БМВ не се бяха изложили, всичко беше на ниво...

Таз годишната "голяма" тема бяха електромобилите, и като уважаваща себе си компания баварците присъстваха дори с 2 електромобила...вярно, само ниво прототип, но все пак...BMW i3 и i8:

Освен красиви неща за окото като този "бял лебед"...

...ми направиха впечатление и (според мен) доста нескопосаното завършване на някои неща в моторния отсек, като това не беше само при БМВ така, ами и при други марки... Не знам аз ли имам изкривена представа как трябва да изглежда един моторен отсек, но така бандажиран кабел (имаше и други) за мен не е "преиум" сегмент. За кво става въпрос...

...нито пък тази седалка, която не стои изпънато, ами все едно съм я взел от кварталния шивач...за съжаление май на снимктата не се вижда кво имам предвид...

Както споменах, БМВ се бяха постарали и не бяха пестили пари...голяма сцена, голяма работа...имаше шоу...в залата имаше 400 метрова кръгла писта, по която се движеха автомобилите, взимащи участие в шоуто...

Другия малък хит на изложението беше лак тип "блестичка"...

както и багажници, заети от (не...не газови бутилки

Моята любима снимка от залата на БМВ - благодарение на тях вече имам представа как трябва да ми изглежда хола в следващото жилище

Следва....
П.С.
Zip архив със снимките във висока резолюция, кликнете долу вдясно на free download