Търся костенурка преди 1964 - Намерих :D

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 31 окт 2008 22:27

Мога да ти поръчам кит, има дори 5х205, но не е малко пари, нещо над 1000Е са, освен това ти трябва и повишение на силата и на задните, като варианта е барабани и феродо от Тип3 или пак - кит задни дискови, още над 1000Е... Ако имаш знанията или добър майстор и намериш свестни предни и задни дискови от Голф, заедно с помпата, на добра цена - пак е филм, защото искат и кантар, че и настойка предни/задни специално за костенурката... Май най-добре си е готов кит и тва е!
Самите дискови спирачки не спират по-добре от барабанните, а напротив, но минуса при барабаните, е че им куца охлаждането, а загреят ли прекомерно трудно спират и бавно се охлаждат...
Като стана въпрос за загряване на спирачки - истинското решение е керамични, за тях може да се каже, че дори стават по-добри, когато загреят :shock ... :wink:

martinfrit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinfrit » Пон 03 ное 2008 9:24

колега не сьм сьгласен 4е дисковите спира4ки не спират добре.аз ли4но сьм сьс 4 диска и спирането е сьвсем друго спрямо барабаните

kafer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kafer » Пон 03 ное 2008 18:32

martinfrit написа:колега не сьм сьгласен 4е дисковите спира4ки не спират добре.аз ли4но сьм сьс 4 диска и спирането е сьвсем друго спрямо барабаните
абе Марти ти кога си карал с 4 барабана"майтап" :D предното стакле стана ли?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 03 ное 2008 19:06

Опитай се на око да премериш площа на допирателните точки на 2-те системи и ще си отговориш защо твърдя така, иначе аз съм с еднокръгова помпа, руско (меко) феродо и барабани и спирачките са невероятни, но докато са студени :evil: ... :wink:

martinfrit
Автомобил:
Двигател:

мартинфрит

Мнениеот martinfrit » Пон 03 ное 2008 22:11

сьгласен сьм и барабаните не са лоши в никакав слу4аи бьгито ми е с такива и сам си много доволен.вьпросьт е наистина като се нагреят и колата става като подмет ка

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Пон 03 ное 2008 22:26

:) разбрах че дисковете не са ми на дневен ред...иначе пак имам малко въпроси. Дано не ставам досаден

Какви части да си купя за основен ремонт на спирачките. над 5 години са ръждясвали
По спирачната помпа има ли нещо което трябва да се сменя?

Корпусите на фаровете за бус Т1 и костенура рзличават ли се по нещо

И последно питане засега - тези брави
Изображение ще пасанат ли на мястото на тези Изображение понеже ми изглеждат по стабилни а и на сегашните е разказана играта на патрона

Поздрави

Върни се в “Air Cooled & Boxer”