Малко сухи тренировки през зимния период...

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Малко сухи тренировки през зимния период...

Мнениеот pavko » Сря 01 фев 2006 22:09

Добавям малко оживление в средите на любителите на бързите автомобили... :lol: Затова и няма да има много коментари... Разбирачите ще разберат за какво става дума, все пак аз съм начинаещ :D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Boxer двигателче с два IDF40 Webera... :D

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 01 фев 2006 22:41

Я кажи за мотора от Алфата с какъв обем е. Знам че има бокери 1.3 и 1.7литра. Лесно ли влиза в коша на ФВ-то и колко кончета ще изкараш.
Просто дай някви цифри, ако имаш възможност.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 01 фев 2006 22:45

:shock :shock :shock Бе колега раздувай като има такива проекти, ще е тая тайнственост досега :wink: , неочаквано красив бил мотора на Алфата, а Вебърите и те ли са от такъв мотор, много ми трябват поне такива, ако са Алфови съм готов да купя цял мотор заради тях :? . Дай и малко повече инфо за системата, която правите - ще е интересно...
p.s. Имам един приятел има 2 Костенурки (1302 - 1,6),за едната е приготвол 1,9 Водния Боксер от Т3, а за дригара се чуди дали на не и лепне 1,9D, а вече неколко месеца бръмчи с буса си Т3 с 1,9TD :roll:

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re

Мнениеот pavko » Сря 01 фев 2006 22:49

Мотора е 1,7, пипано е доста, има доста доработки... Отнема време, защото е много разправия... Данни не мога да дам :D все още, а и не искам. Развира се според изчисленията може да се каже определено за какво става дума, но засега толкова... Само двата двойни вебера и двата K&N, мисля че можеш да предположиш 100+ PS :P

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 02 фев 2006 15:13

не отварям снимките но ако мотора е алфа 1.7 това са 137 к.с., мотора е с х 4 клапана
в алфата се използват карбуратори вебер и делорто съответно 38 и 40 мм.

за тип 4ка вече нещата са ясни , ако е 1.8 е късоходовия с механичните повдигачи ... там само с карбуратори и малко да сбъчкаш кратуните и си на 95 к.с.

Върни се в “Air Cooled & Boxer”