Видях че по част електро няма развита тема а съм сигурен че на много малко от нас колите са с перфектни електро инсталации та колеги нека всички въпроси свързани с проблеми и възможни решения да се задават и развиват тук.
Аз почвам с първи въпрос:
Не ми свети задна скорост разглеждах схеми които съм намирал в нета но уви всички са толкова различни че не знам на коя да вярвам
ако някой ми каже от къде трябва да ми дойде сигнал за включена задна ще ми помогне доста а и ще се разбере дали при мен не е побългарена цялата инсталация.
ЕЛЕКТРОО
- pavko
- Автомобил:
- Двигател:
Привет...
Не знам по колко схеми си гледал и какви разлики толкова си видял... :) /Оригинално трябва да имаш един датчик /прекъсвач на скоростната кутия/ с две извода за кабелни обувки... От плюса /клема 15/ на бобината с кабелите за десния стоп минава и кабел, който се управлява съответно с плюс през въпросния прекъсвач. Той именно се връща и захранва бял сектор на десния стоп. По пътя на логиката тази верига се пази от предпазителя, който захранва бобината, автоматичния смукач и жигльора за празния ход... Аз лично бих го пуснал на отделен кръг, защото все пак това си е почти два метра кабел, който не дай си боже окъси заминават и по-горе споменатите консуматори. Аз лично не бих го нарекъл "побългаряване" :) Моята инсталацията е почти изцяло преработена, съобразена е със съвременните изисквания за това, защото в крайна сметка оригиналната инсталация с един поглед може да я научиш на изуст :P Не казвам, че не е измислена, но действително е доста опростена...
- batbobo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за всеки по нещто
Последна промяна от batbobo на Вто 20 фев 2007 22:57, променено общо 1 път.
- SPITFIRE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ЕЛЕКТРОО
batbobo написа:Видях че по част електро няма развита тема а съм сигурен че на много малко от нас колите са с перфектни електро инсталации та колеги нека всички въпроси свързани с проблеми и възможни решения да се задават и развиват тук.
Аз почвам с първи въпрос:
Не ми свети задна скорост разглеждах схеми които съм намирал в нета но уви всички са толкова различни че не знам на коя да вярвам
ако някой ми каже от къде трябва да ми дойде сигнал за включена задна ще ми помогне доста а и ще се разбере дали при мен не е побългарена цялата инсталация.
Моята има същия проблем..обаче тука кабелите за стоповете за на задна са разкачени..защото едно време гаснела като включиш на задна и баща ми търсил какъв е проблема и накрая разкачил кабелите и всичко си се оправило????Много странно нали?!

Върни се в “Air Cooled & Boxer”