за една операция

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Kopcap
Автомобил:
Двигател:

за една операция

Мнениеот Kopcap » Сря 24 окт 2007 9:26

Здравейте, колеги!
Не съм от форума, а карам и друга марка кола. Едно приятелче, обаче, има бус от тези старите, дето им се присаждат ладови двигатели - VW Transporter. Та идеята е, че му подаряват двигател от ауди80, разположението му е същото като на ладовия, а транспортера има проблем с ДВГто. Машината е такава:
Изображение

Може ли на Транспортер да се присади двигател от Ауди 80 и много ли е сложна процедурата. Моля, ако някой го е правил да сподели.
Благодаря! Лека и безаварийна!

mod edit: Vlad777

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 24 окт 2007 9:37

ми има :lol: някои хора се занимават с такива работи :lol: ако двигателя е карбураторен, се први един фланец за карбуратора, за да не е под наклон, щото двигателя на транспортера е почти легнал :wink: също така ти трябват картера и маслената помпа от дизелов транспортеров двигател :wink: ако лапите на мотора са преправяни за ладов, пак трябва да си намериш от лапи от дизелов :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 24 окт 2007 9:51

Бая играчка ще е... ;)

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 24 окт 2007 10:05

Tinko написа:Бая играчка ще е... ;)
не е толкова сложно, колкото изглежда :wink: става за около два-три дена :wink:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 24 окт 2007 12:39

vladko_g40 написа:ми има :lol: някои хора се занимават с такива работи :lol: ако двигателя е карбураторен, се први един фланец за карбуратора, за да не е под наклон, щото двигателя на транспортера е почти легнал :wink: също така ти трябват картера и маслената помпа от дизелов транспортеров двигател :wink: ако лапите на мотора са преправяни за ладов, пак трябва да си намериш от лапи от дизелов :wink:
Ще ме прощаваш колега, но пишеш малко неточно.Ако двиг. е бензинов, то той е боксер, а самата му конструкция е да е легнал. Ако е дизел наистина е наклонен на около 60 градуса, но този наклон се компенсира от фланеца, който се поставя между двиг. и скоростната кутия. Така не е задължително да бъде само карбураторен. Общо взето темата е обширна и не става само с писане.

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 24 окт 2007 12:54

batetony67 написа:
vladko_g40 написа:ми има :lol: някои хора се занимават с такива работи :lol: ако двигателя е карбураторен, се први един фланец за карбуратора, за да не е под наклон, щото двигателя на транспортера е почти легнал :wink: също така ти трябват картера и маслената помпа от дизелов транспортеров двигател :wink: ако лапите на мотора са преправяни за ладов, пак трябва да си намериш от лапи от дизелов :wink:
Ще ме прощаваш колега, но пишеш малко неточно.Ако двиг. е бензинов, то той е боксер, а самата му конструкция е да е легнал. Ако е дизел наистина е наклонен на около 60 градуса, но този наклон се компенсира от фланеца, който се поставя между двиг. и скоростната кутия. Така не е задължително да бъде само карбураторен. Общо взето темата е обширна и не става само с писане.
съгласен съм с теб, аз казвам какво съм правил - преди това транспортера беше с дизелов мотор и му сложих бензинов :wink: не съм слагал фланец, защото двигателя ще стърчи много като се изправи, а си го зацепих директно :wink: пасва без фланец, само трябва да се прехвърли съединителя с маховика от дизеловия :wink: за боксера знам че има доста повече преработки, особено ако е с въздушно охлаждане :roll:

Kopcap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kopcap » Сря 24 окт 2007 13:33

Ми то и аз съм виновен, защото не съм уточнил. Двигателя от Аудито е бензинов... 1.8

Последна промяна от Kopcap на Сря 24 окт 2007 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 24 окт 2007 14:11

На Ауди няма боксерен двигател. Боксер ще рече, че буталата му работят срещуположно, а не в един ред, та и оттам и името му.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пон 29 окт 2007 20:11

Пич стаа номера но процедурата е много сложна.Този мой познат сложи двигатела прав ама преправяше планките за двигателя и сложи спец фланец между скоростите и двигателя за да се напаснат и ся карборатора се подаа нагоре и е преправял капака този вариант е по добър.Друг вариант еда го сложиш легнал двигателя ама треа преправяш карборатора щото и той седи легнал в тоз случай освен това треа и картера да сменяш.Парвия вариант е по добър и лесен а иначе с този двигател е значително по добре

Върни се в “Air Cooled & Boxer”