Всъщност ти се опитваш да нагодиш двигателя спрямо горивото, а би трябвало да е обратното, според нуждите му. Не знам 160 октана на каква степен на сгъстяване (динамична) отговаря и може ли да се достигне, ама нещо на дизел отиват нещата

По-високият от необходимото октан единствено може да доведе до понижаване на мощността (най-ефективното гориво е това, което гори най-бързо) и прегряване, защото горивото изгаря прекалено бавно дори и през изпускателната фаза. Оптималното октаново число е възможно най-ниското, при което няма детонационно горене и/или с 1-2 единици нагоре толеранс. Друг е въпросът с калоричността на горивото(което няма връзка с октановото число)и, ако е по-висока, е нормално да се отделя повече енергия, следователно да се отделя по-висока температура.
Дано уцелиш алхимията

И настройките.
Бай Вичо, можеш ли да кажеш какво точно правят тулолът, етерът и метанолът в твоята комбинация? Тулолът ми се мержелее, че беше ускорител на горенето, но не знам в каква връзка е с октана или просто компенсира забавянето на горенето при висок октан.
За турбината да добавя, че до определени обороти духа, а след тях се върти, но боксува, т.е. върти се, но не духа. При ФИАТ 500/126 тенекиените турбини (каквито има и на костенурките, но не знам дали страдат по подобен начин) се случва да се разпадат при високи обороти и лопатките се забиват де-що могат. За спортни цели се увеличава съотношението на шайби 1:1, както и перки лети от алуминче.