asentm написа:cece написа:Колеги да попитам и аз нещоискам да сложа на моя костенур-1300, 66г джанти. Мога ли да мина само със фланци,които трябва да ги направя при стругар някъде???????или трябва да променям всичко
66 г. джантите са с 5 дупки. Ти сигурно си на 4 дупки щом питаш. Ако си с 5 дупки нямаш никакъв проблем. Ако има разлика, сменяш барабаните и си готов. Не си струва, а и е глупаво за такива джанти да правиш фланци
Със 5 дупки съм, ето част от джантата която се захваща за барабана и след това се слага джантата само със един голям болт.Като на F1
Просто търся най добрия вариант 
,това е много добър вариант,и май е по добре от фланци.
Като се има напредвид че матеряла нее чист метал а е нещо чугуново такова .Трябва да си намериш и заварчик виртуоз на чугунии.Така че аз предпочетох нови барабани и фланци.За съжаление старите барабани отидоха на вторични,но ти препоръчвам да си вземеш нови . Разликата е огромна м/у нови и стари.Барабаните се износват не само където търка феродото ами и на шлиците . Така се появява луфт които при движение натоварва голямата стягаща гаика.ПРОВЕРЕНО.Със транспортера успях да изпреваря на три гуми един тролеи на бул. Цариградско. 
, та опитай се да отгатнеш заводската цена на барабаните на клиентите ти и съответно прецениш качеството на материалите и изработката... Друго: при, толкова сменени барабани, не можа ли да забележиш, че почти няма автомобил с големи барабани, като нашите, а са почти 2-пъти по-малки, по-скоро с "бусов" барабан трябва да правиш някакво сравнение за да е що-годе коректно.