Едно питане имам към по знаещите...
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно питане имам към по знаещите...
Карбуратора/Пиербург 2е/ от снимката ли да ползвам или да пробвам да слагам един Солекс на воден боксер 1.9 ? В смисъл такъв - с кой ще имам по малко ядове?
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Едно питане имам към по знаещите...
Мъча се да правя едни филми тука, че за лятото да съм актуален
Като имам повече напредък и почна да режа за радиатора отпред ще сложа още снимки а междувременно някой ако има идеи за решетките за охлаждането няма да се сърдя ако ги даде тук 

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
за корбуратора, мисля че 2е ще ти е по-на сгода от Солекса.
и като си решил на я правиш, вземи да махнеш тия камионаджийски тромби отстрани, че ми гразнеят
мое мноние
и като си решил на я правиш, вземи да махнеш тия камионаджийски тромби отстрани, че ми гразнеят

мое мноние
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тя така или иначе отдавна си е загубила оригиналния вид. Като я поизмия ще направя снимки и на таблото и на седалките които претапицирах миналата година. Благодаря за мнението все пак / и за карбуратора/.
- vurjil
- Автомобил:
- Двигател:
аз лично пиербург не бих сложил!Имах голф с такъв и имам лоши спомени!Някога имах пасат със солекс и бях много доволен!Аз бих сложил кеихин от Ауди-където японец е пипал няма грижи-мое мнение!Извиняваи Асене
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Затова и питам, щото май няма много добри отзиви за него... Но имам колектори само за солекса и за пиербурга...А нямам и други карбуратори.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За начало бих заложил на оригиналния карбуратор, след една ултразвукова вана и със старите жигльори ще го регулираш по-добре от някой дето не е за там, после като знаеш как е мотора - можеш да сложиш спортен разпределител от костенурка (еднакви са) и да хакнеш 2 Солекса или 2 двойни Вебъри
... 

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе се с единия ще го подкарам, за по нататък ще го мисля. А като тегло този водния дали е много по тежък от 1300 въздухара? Идеята ми е дали да му правя някакво усилване на мотора отдолу или да го оставям така. 

- vurjil
- Автомобил:
- Двигател:
Пиербурга и кеихина ги монтират на еднакъв колектор на ауди,само тампона между карба и колектора е различен,кеихина е с ръчен смукач
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам на стария пасат кейхин. Като карбуратор е убиец, върви много и харчи малко, но незнам кка би паснал на боксера, има 7 вакума, 2та камера се отваря не принудително, с вакум и когато нещо се прецака ела да видиш какво става + това жигльорите не се подават на смяна
затова предложих пиербурга.
затова предложих пиербурга.
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля да го подкарам с пиербурга та да видим кво ще се получи. Иначе съм за максимално опростените машини 

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не, че е кой-знай колко по-тежък или пък много мощен, но е добре да има една греда още - не е сложна за направа. Един приятел прави твоята система и му дадох гредата която е на буса Т3 84-85г. с 1600СТ въздухара и ако намериш такава греда ще стано още по-лесно... 

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гредата я имам щото свалих мотора от Т3 и всичко с него. Сложих му 1.6 д. А приятеля ти доволен ли е от смяната. Аз изобщо не знам какво да очаквам като вървене. Нямам идея скоростната кутия как ще пасне на мотора като дължина на предавките?
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Още не е готов проекта за който говоря, като стане ще пусна снимки. Ако си намериш кутия от ТИП3 ще дигнеш (груго казано)10% с едни 17-ки още толкова и вече няма да ти идват толкова къси, иначе на 130-140 палеца на делкото ще изключва...
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз изобщо не гоня макс скорост. Просто искам еластичен и удобен за каране мотор. А и купето ще иска още подсилване за по високи скорости. Тази липса на таван много му влияе.
Върни се в “Air Cooled & Boxer”