Ремонт на спирачна система

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Ремонт на спирачна система

Мнениеот CrazyTop » Съб 27 юни 2009 23:24

Здравейте, в последно време усещам, че спирачките не се държат както трябва и реших да ги проверя. Оказа се, че не си вършат добре работата и ми хрумна да ги обезвъздуша по стандартния начин. След близо час игра и обезвъздушаване на спирачната система се оказа, че нищо не съм направил :banghead: Резултата си остана същия както преди началото. Направи ми впечатление, че при напомпване на педала на спирачната система и задържане за около 10 секунди, без да изпускам спирачна течност, същия бавно започва да пада на долно ниво все едно има пропуск в системата. Е да но не... В какво ли се крие проблема? :?: Съмнява ме, че може да са заминали гумичките но пък ако са те ще има пропуски на спирачна течност, или поне така мисля. По-вероятното е да има износени гумени уплъгнения по спирачната помпа? Но никога не съм я свалял! Дали е трудно свалянето й? Разглобяването? Дайте някакви съвети? Помпата е двукръгова. Последните ми надежди да се размина с демонтаж на всички цилиндри е регулиране на хода на буталцата но не съм сигурен на всички цилиндри така ли е... Дайте съвет моля Ви! :bowdown :oops:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт на спирачна система

Мнениеот Петър Петров » Нед 28 юни 2009 0:57

Колега, щом няма теч проблема е в спирачната помпа ама ако дадеш инфо за колата може би ще имаш повече успех с питанките ти :)

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 28 юни 2009 7:00

Е, не съм доогледал за модела. Моя грешса, че не съм го написал. Модела е 1300. Отивам да го започвам.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 28 юни 2009 12:56

Когато сваляш помпата от към купето, на болтовете (между двата панела) има втулки, които пречат да се сплескат панелите при затягане, гледай да не паднат вътре, че щи трябват... :)

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Пон 29 юни 2009 14:12

Така, след двудневна игра по спирачната система(без спирачната помпа) се оказва, че тя е проблемна. Четох, че става помпа от лада но ми е малко трудно да преправям или да правя отвори по помпата та ми се ще да попитам в тази оригиналната помпа има ли някакви уплатнения които могат да се сменят и да се оправи? Ако има такива уплътнения дали някой може да ме ориентира за района на София дали се продават някъде? В магазина на Орион няма двукръгова помпа.Предполагам и оплътнения няма защото нямаше за спирачни цилиндри оплътнения. Дайте някави съвети, а ако някой има уплътнения да каже ако са му за продан и каква цена им търси. Има ли някакви особености при евентуално разглобяване на самата помпа и в какво се състоят, като изключим това което е казал бугман за което му благодаря... :banghead: :bowdown

EDIT: след разговор с баща ми, същия ми заяви, че спирачната помпа трябвало да се обезвъздуши? Вярно ли е това нещо и как се прави ако е вярно?

Също така на Антим 1 имало някакъв човек с фамилия Настев или нещо подобно който правел гумички за спирачни цилиндри и помпи? Знаете ли го и съществува ли този човек и работилницата му дали е там все още ако го има?

EDIT 2: Случайно видях, че може би не е вината в спирачната помпа, а в спирачната магистрала. Спукана тръба. Ще видя с какво ще я заменя утре. :dummy:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 29 юни 2009 21:37

Колега, съвет от направена лично от мене грешка - не слагай стара тръбичка!!!

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Вто 30 юни 2009 7:33

Да, бях използвал от трансхортер...сега отивам по центъра да търся такива тръби...че чак за задните спирачки да отиде.. :?

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 30 юни 2009 8:21

Петър Петров написа:Колега, щом няма теч проблема е в спирачната помпа ама ако дадеш инфо за колата може би ще имаш повече успех с питанките ти :)
и аз имам същия проблем колата е г3 , итересуваме лесно ли се сваля спирачната помпа, и колко струва евентуално да се замени с нова, после как трябва да се одезваждуши тя, и цялата система

desso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот desso » Вто 30 юни 2009 14:05

Спирачни тръбички стават от Вартбург. Можеш да сложиш спирачна помпа от Вартбург но има преправяне по захващането и по магистралата, аз в момента съм с такава и спирачките са ми ОК

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Вто 30 юни 2009 18:15

Да, благодаря, ходих днес и пообиколих магазините в София и закупих тръбопровода :) Монтиран е и всичко е ОК!

Благодаря на всички помогнали!

Върни се в “Air Cooled & Boxer”