VW AIRCRAFT

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

VW AIRCRAFT

Мнениеот asentm » Вто 19 фев 2008 11:58

Отдавна мислех за тази тема, но сега намерих време. Повода ми е, преди година гледах един американски хеликоптер, който се оказа с воден боксер на ФВ обърнат вертикално, със сух картер и тунинговани глави, бе 3000 сс. и работеше постоянно на 4500 об. мин.
миналата година разглеждах двигателя на самолетчето на един приятел и се оказа ROTAX, всъщност си бе воден боксер от ФВ, с преработен блок за да се закачи редуктора, 2100 сс мощността е 100 к.с. има и тубро мотор със 115 к.с.
Тогава на приморско кацнаха и един клуб от западни ентусиасти, които летяха със някаква марка самолети от преди 30 г. бяха 16 самолета и обикаляха Европа. Единя имаше проблем и го разглобиха да го правят и какво видях .... въздушен 1.6 боксер, разбира се веднага го наснимах и ето снимките

Изображение
Изображение

Изображение
E ГО И МОТОРА
Изображение

Потребителски аватар
jossy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jossy » Чет 21 фев 2008 5:57

:applause:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 21 фев 2008 20:40

Имам приятел дето лети чече 2 години с въздушна 2-ка, даже пусках тема, че нещо не намирах графика на въртящият момент, а трабваше за сметките на редуктора, но се оправихме, проекта трябваше да бъде с 4 карба от 2-тактов мотор... Така и не намерих време да ходя да направя едно въздушно-въздухарско кръгче :lol:, обаче напролет ще го направя и ще разпрявям, иначе съм капарирал мото-делтапланер за 2-ма човека, перката е вкъщи да ми напомня за него, който също ще бъде въздухар, най-вероятно 1200 - супер изпилен, с 4 карба от джап. мотор, без охлаждане и без маховик, че е по-лек :twisted: ... :wink:

Потребителски аватар
jossy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jossy » Пет 22 фев 2008 17:25

Moje da se pravi i sas suh karter.Edin bidon s maslo i dve pompi.V CBPerformance gi ima.Az si pravia 1303 kata taka.Niama problem nito s oborotite nito dali go klatish motora mnogo.Sistemata e zaimstvana ot Porsche. Moje da pokaja! :deal

Върни се в “Air Cooled & Boxer”