Ей... има господ:))))

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Ей... има господ:))))

Мнениеот Perso » Съб 31 дек 2005 13:54

Да знаете има господ!!!
Отивам за хляб на Красно село и нещо ме накара да кривна до сергийте и какво да видя? Канче 555 - 2,50лв. 11см. в дияметър, точно пасна на ладовия оборотомер. Ще е изнесен отдолу на таблото - абе кво да пиша .... VDO Look Smackbum

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 31 дек 2005 14:46

....ко речи :dontknow:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ей... има господ:))))

Мнениеот BuGmaN » Съб 31 дек 2005 14:57

Perso написа:Да знаете има господ!!!
Отивам за хляб на Красно село и нещо ме накара да кривна до сергийте и какво да видя? Канче 555 - 2,50лв. 11см. в дияметър, точно пасна на ладовия оборотомер. Ще е изнесен отдолу на таблото - абе кво да пиша .... VDO Look Smackbum

patriot BBQ :yeaha: Ми аре честито, излезна ни късмета :wink: :lol: то и аз търся доста време нещо подобно и ми трябват 2 броя, другия път като ходиш за хляб в Красно село земи 2 и за мен, обещавам, че ще го правя след теб и няма да се повтаря дизайна, пък и без това аз ще меша и с плексиглас...

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 31 дек 2005 15:00

Рингове за оборотомера ли стават или цяла кутия за уреда ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 31 дек 2005 15:09

кутия ве... :D

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Канчето!

Мнениеот Perso » Съб 31 дек 2005 17:15

Оборотомер от Лада 1500-1600 влиза в канчето идеално, даже и буксата се събира. Изпилваш с флекса точковите заварки на дръжката и я махаш. Закрепваш канчето с някаква инокс конзола някъде и става джам! Само преди да се сложи се слага скоч или нещо др. че да обере луфта м8у канчето и оборотомера. Този номер съм го правил но с часовник от Лада и с най-малките канчета. За скриване на кабелната свръзка ползваш уплетка от душ.
Става трепач!
http://krum.sirma.bg/perso/car3.jpg

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 31 дек 2005 17:38

Малииии яко yellow submarine :wink:

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

За какви канчета става въпрос пичове... :PPPPP

Мнениеот pavko » Чет 19 яну 2006 21:44

Ладови оборотомери... стига де, не става така :roll: Има много по-добри варианти... Кой го каза: VDO style

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Гот!

Мнениеот Perso » Чет 19 яну 2006 23:16

Готино ти е таблото но аз гоня друг стил.
Механичния бензиномер, копчета, лайсни сичко да е хром и да се откроява. Колкото до ладовия оборотомер за 5 кинта от мангалите вземах цялото табло. Ще ми се VDO но ако ти кажа още колко разходи ме чакат направо настръхвам като мокро куче!

Потребителски аватар
Yaro
Автомобил: TLC HDJ80
Двигател: 1HD-FT

Мнениеот Yaro » Пет 20 яну 2006 9:49

Pavko,

Би ли дал малко подробности как си закачил VDO приборите?
Аз искам да направя нещо подобно.. :)
И ако не е много нахално, дали можем да се видим да я погледна 'на живо'?

Поздрави,
Яро

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re - Яро

Мнениеот pavko » Пон 23 яну 2006 23:54

Малко ще ми е трудно да ти я покажа скоро, защото зимува в провинцията в гараж... Ми основния проблем е да си набавиш уредите. Тези специално са от 924ка, ползват напълно механични задвижвания и аналогови сигнали, така че са съвместими напълно с жилото на костенурката и нейната инсталация. Малко по сложно става уреда с контролните лампи, но по-опитен жичкаджия се справя без проблеми... Относно монтажа си е доста генерална промяна... Ако искаш да изчистиш таблото по този начин запълваш всички ненужни отвори. Правил съм го като бях свалил цялата инсталация. Отдолу си оставям аварийните и фаровете, чистачките ги крия отдолу... Самите часовници са си в отделни кутии, особеното е че нямат никакви планки за захващане... Затова като решиш какво ще е разположението им, отиваш на плазмено рязане, сядате пред компютъра със майстора и оформяте отворите. Вече ти си решаваш на какво разстояние ще бъдат един от друг и т.н. Важно е при рязането да оставите по две ушички, които после се сгъват навътре. Така като навреш уреда, с помощта на натягащи се скоби ги захващаш и нямат мърдане... Общо взето е това, ако се понапънеш още малко :) може да поработиш по осветлението на приборите, при мен са ярко излъчващи сини светодиоди, но пък заради специфичното им съпротивление, губиш възможността да регулиращ осветеността на таблото от оригиналния реостат... Ако нещо друго те интересува питай :)))))

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 24 яну 2006 0:18

Добре си се ориентирал с уредите от Порше, само и един flat 6 от 911 964 или carrera 3.2 да слоижш под задния капак и манията става пълна.
Много се кефя на Транспортерите с мотор от 911, даже гледах някъде в нета Бус с мотор от 911Турбо :shock :shock

П.С.
Волана като го гледам ми се струва, че е от 911ка само, че от постарите 64-7?година , така ли е или греша :?:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”