Въпрос за датчик за температурата

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Въпрос за датчик за температурата

Мнениеот theultimate » Сря 22 юли 2009 15:33

Здравейте колеги. Искам да попитам костенурката с въздушно охлаждане има ли датчик на температурата на двигателя? Интересува ме, защото искам да монтирам такъв на трабант и е варянт само приспособяването от друга кола.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Re: Въпрос за датчик за температурата

Мнениеот PACH » Сря 22 юли 2009 23:12

theultimate написа:Здравейте колеги. Искам да попитам костенурката с въздушно охлаждане има ли датчик на температурата на двигателя? Интересува ме, защото искам да монтирам такъв на трабант и е варянт само приспособяването от друга кола.

В оригинал няма колега, варианта е да си приспособиш от нещо :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за датчик за температурата

Мнениеот BuGmaN » Сря 22 юли 2009 23:45

Много интересен въпрос, и аз имам Трабант (ретро), не че бих му спижил датчик, но се замислих как би могло да стане и не ми идва на акъла. На Костенурките слагам на маслото, може и датчик за вода, експериментирал съм с датчици между цилиндрите, но когато двигателят е запален, охлаждането обдухва датчика и той показва нереално ниска температура, а когато го загасиш - нереално висока, та не става и по тоя начин. Не обичам думата не може, но ще ти кажа, че май няма смисъл да се слага такъв датчик, най-малкото защото няма какво да мери... :lol:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”