Интересно проектче което отдавна приключи...неуспешно!

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
rough
Автомобил: New Beetle + VW1300+VW1303
Двигател:

Интересно проектче което отдавна приключи...неуспешно!

Мнениеот rough » Пон 05 окт 2009 10:17

Всичко започна на маитап когато си купих апарат за заваряване,флекс,шише ракия... :drunk
Трябваше да бъде най-бързата :screwy ...естествено и най-хубавата и нищо неможеше да ме спре heavy metal zork !
Всичко беше преценено идеално. Най-доброто окачване-CITROEN-хидравлика,най-добрите спирачки-големи вентилирани дискове с алуминиеви апарати и хидравлична помпа на педала,най-доброто управление-хидравличен волан с DRV,най-добрия двигател(е...двигателя небеше много добра идея :не: )!
Никой не вярваше че това чудо на съвременната гаражно-изобретателна мисъл ще тръгне :screwy -и донякаде бяха прави. Незнам дали меракът или шишето с ракията ме крепяха но аз стигнах до края...е почти до края...

http://rough.snimka.bg/automobiles/vw-p ... pit.429172

Потребителски аватар
vurjil
Автомобил:
Двигател:

Re: Интересно проектче което отдавна приключи...неуспешно!

Мнениеот vurjil » Пон 05 окт 2009 12:10

и после какво стана че се отказа!тъпо е да се отказваш след хамалогията през която си минал!а дали има смисал е дръга тема

martinfrit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinfrit » Пон 05 окт 2009 13:17

еее човек не се отказваи стигнал си до някъде и то доста напред..аз моята колата като я првих беше съшата работа,имаще дни в които се прклинах но събрах сили и сега много се кефя.така че се стягаи :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
rough
Двигател:

Мнениеот rough » Пон 05 окт 2009 13:40

Нямам снимките от най-напредналия стадии но бях я докарал до боя тапицерия и дребни довършителни работи по хидравличната система...
"Проблема" е там че започнах много да чета и да се интересувам откакво как и защо се правят някои неща по колите :deal ...каде се заварява да стане по здраво,как се прави да стане по леко,какъв да е матеряла,какви да са частите въобще почнах да разбирам помалко и като се загледах по внимателно какво съм сътворил ми заприлича на танк! Ако бях попрочел малко преди да почна с парите и труда сега щях да имам една перфектна машина :dummy: ...но има време,НОВИЯ ПРОЕКТ ЗАПОЧНА :banana :horror:

Сега купето е долу и очаква да се срещне с старото си шаси...колко драматично а :applause: ...черешката на тортата е тип-4 2000 и скорости от Т3 синхро :bowdown ...като мотора е в наличност а скоростите и екстрите към тях още се издирват!

Най-ме притеснява това че домомента имам много започнати проекти и нито един завършен на 100%

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пон 05 окт 2009 14:40

:012: Направил си вече най-трудното-точната преценка КАК се прави всичко това! То отстрани е лесно,ама да си кажа-забрави всички други незавършени проекти и започни от начало този. За него имаш вече и необходимия опит, и познания и инструменти :да:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 05 окт 2009 17:02

Добре де, какво като е тежка :dontknow: Не е ли по важно да е приятна за каране, да върви прилично и да има хубав външен вид :D

Потребителски аватар
rough
Двигател:

Мнениеот rough » Пон 05 окт 2009 20:03

Stefan написа:Добре де, какво като е тежка :dontknow: Не е ли по важно да е приятна за каране, да върви прилично и да има хубав външен вид :D

Всичко изглежда добре...движи се добре...харесва се на всички но има едни нещо вътре в колата което си го знам и ще ме тормози през цялото време докато я карам...все пак я правя за собствено удоволствие и искам да е изпипана дори и на местата кадето никои не би си и помислил да погледне !

А за максимален кеф колата трябва и да върви наистина добре и там точно има значение теглото...power to weight ratio е нещото което ще гоня в следващия проект затова и искам да бъде 4х4 за да има управление колата... ако ми стигнат паричките един ден да направя мотора както трябва разбирасе! кофтито е че винаги опира до пари!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 06 окт 2009 9:45

Поздравления :applause: много-интересен проект :beer, замисъла е добър, но куца наистина грубото и тежко шаси. Трябва да довършиш започнатото задължително :Mr Green Fun . Мисля, че ако ще правиш нещо 4х4 ще стане и с преработки по тая рама, но ако искаш нещо леко и бързо със задно, яко за фън - ти трябва нова по-лека рама... Ако искаш да има с кого да се състезаваш с подобен проект - нека да е 4х4 и ще се варкаме с моя проект - бъги с преден и заден двигател, нещо като 4х4 но с 2 педала за газ и 2 скоростни кутии :banana ... :да:

Потребителски аватар
rough
Двигател:

Мнениеот rough » Вто 06 окт 2009 21:55

Навремето имаше едно РЕНО-5 на Божурище с два свигателя и за известно време правеше най-добрите времена на пистата!
Абе двигател в багажника си е нещо много яко ама незнам как е ситуацията със синхронизацията...трябва еднакви мотори с еднакви скорости и да може да ги направищ с една ръчка за скорости и да въртят колкото може равномерно колелата...а на костенурка ли инплантираш втори мотор??? ако да кажи какви главини си взел за отпред ако си на 1200/1300 трябва да намеря нещо горе долу съвместимо за да му мушна полуоска!?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 07 окт 2009 10:14

Отпреде съм сложил придница на Вартбург :Mr Green Fun , скоростната кутия е такава, че като запалиш и дадеш газ - тръгва да дърпа, поснеш ли газтта се едно няма преден мотор, единия скоростен лост е на волана, другия е долу, щи има 2 педала за газ - един до друг, за да може да си натискат и заедно... heavy metal zork

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 07 окт 2009 16:41

Два двигателя, вие сте луди mhihi :Mr Green Fun Това нещо ми звучи като много пари хвърлени на вятъра и много нерви и безсънни нощи, а накрая резултата няма да е кой знае какво :roll:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 09 окт 2009 22:51

Абе, моя проект е нискобюджетен и ще е да си правим кефа по черното и в калта, условието е и търкаляйки се да оцелява машината, а и ние :lol:, малко трудно ще се кара на двата двигателя, но ще е забавно, различно и интересно :Mr Green Fun ... :D

Потребителски аватар
rough
Двигател:

Мнениеот rough » Пет 16 окт 2009 9:11

По яко щеше да е ако беше турнал и два волана за двете предни колела :mrgreen: едното управляваш ти другото тоя дотебе и му прехвърлиш единя педал за газта... :bowdown :bowdown

Абе важното е да сме в проект !

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 16 окт 2009 21:12

Даааа :mrgreen: и да сложа зад воланите 2 блондинки и да снимам нови серии на Хърби heavy metal zork ... :wink:

Потребителски аватар
rough
Двигател:

Мнениеот rough » Съб 17 окт 2009 9:04

BuGmaN написа:Даааа :mrgreen: и да сложа зад воланите 2 блондинки и да снимам нови серии на Хърби heavy metal zork ... :wink:

По вероятно с блондинките и двата волана да стане като сцена от филм на Стивън Кинг :012: :063:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”