Сега вече съм свободен да почвам да го работя.
Като начало се опитах да уточня година на производство. Според разни руски сайтове трябва да е между '64 и '68, но във връзка със зададен от мен въпрос относно резервни части се изказа предположение, че бъркам с годината.
За да ремонтирам нещо е нормално първо да знам какво ремонтирам, затова привеждам следните данни:
Двигател 118101108
Рама 1247955
Марка Фолксваген
Модел 1300
Дата на регистрация 1982. Това последното ме съмнява много силно защото предницата е като на по-стария модел. С две паралелни тръби.
Дотук, на първо четене, забелязах следните недостатъци:
1. Отзад (както вече писах в друга тема) липсват шпилките на стабилизиращата щанга. Намерих едната под задната седалка, но са и в окаяно състояние гумените тампони. Другата така и не я намерих.
2. Стартерът не върти всеки път. Предполагам са четките, но не ми е останало време да го сваля. Въпрос. От къде да си набавя четки? От какво друго са подходящи?
3. Двигателя си пали от четвърт, но като поработи се дави и гасне. Карбураторът се облива с бензин. Вероятно пробит поплавък или не задържа клапана. Като го разглобя ще имам идея какво точно не му е наред. Всъщност, колко струва един изправен карбуратор?
5. Единият фар си е Bosch, а другият явно е от ЗАЗ'ка. По-малък е и няма никакъв външен вид. Фарчета някой да има?

6. Врати. И двете се отварят и затварят на 6. Но и на двете не им работят машинките за стъклата. Как се свалят корите? Машинките ремонтируеми ли са?
7. Спирачки

8. Колата е леко увиснала на лявата си страна. Може и да е зрителна измама. Още не съм го хванал от какво е, но ако има типов дефект, казвайте.
С останалото е горе-долу добре. В момента му свалям калниците и капаците да ги давам за подготовка за боя.
Ще се радвам на всякакви мнения, препоръки и указания от Ваша страна.
Склонен съм да похарча разумни средства за да го възстановя, но много Ви моля, не се възползвайте от факта, че съм нов в тази област.