Значи ето проблемацията:
VW 1300 '68, 1600 мотор, карбуратор SOLEX 34 PICT 3
Колата пали от раз, на място като подавам газ се форсира, няма грешка...
Като я подкарам обаче какво ми прави впечатление... някак си трудно върви не дърпа... като дойде баир и ъъъъ и леко започва да придърпва падат оборотите, сменям на трета и така... погледнах днес - тръбичките на гърнето са черни вътре.
Не я бях карал доста време, може би от месец насам започнах да я движа, а и не я карам всеки ден. За разхода не мога да кажа нищо конкретно.
Настъпвам педала, пък не върви
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Настъпвам педала, пък не върви
yagoda написа:Значи ето проблемацията:
VW 1300 '68, 1600 мотор, карбуратор SOLEX 34 PICT 3...
Ми колега май ти е време за профилактика на мотора, почистване на карбуратор, филтри, регулиране на клапани, чукче и центровка, прегледай и свещите(работа 1-2 часа), ако и тогава пак имаш проблеми ще гадаем отново

P.S. За карбуратор SOLEX 34 PICT3 бензиновия жигльр е хубаво да се разшити на 1,32-1,33мм, което става като си купиш едно свредло 1.3 и на ръка разпробиваш жигльр от лада 1,2 или близък, за да не си хабиш оригиналниян така малко подобряваш работата на карбораторчето

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по равното пак така прави... не върви... обаче понякога сякаш се "отпушва" нещо и много добре се движи. Отвреме на време без значение дали е загряла или не започва да придърпва и прекъсва... Bugman - e, прав си, време е за проверка на запалването. Чудя се обаче това че са ми черни тръбичките не значи ли богата смес? И може ли и това да е причина?
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yagoda написа:Реши се проблема - смених чукчето
Гледате ли Колеги, едно чукче какви работи може да прави

ами ако ми я пратиш тая статия на krumec@abv.bg ще я преведа според възможностите си и ти я връщам за публикуване във форума. мисля , че е добре да я постнем и на английски, в оригинал
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
krumec написа:ами ако ми я пратиш тая статия на krumec@abv.bg ще я преведа според възможностите си и ти я връщам за публикуване във форума. мисля , че е добре да я постнем и на английски, в оригинал

Върни се в “Air Cooled & Boxer”