VW Transporter ENGINE(ДВИГАТЕЛ)
- Ivaulo
- Автомобил:
- Двигател:
VW Transporter ENGINE(ДВИГАТЕЛ)
Имам VW Beetle двигателят му е на части и се прави в момента днес доакто шкурках купето мина един човек и ме пита какъв двигател съм щял да му слагам - аз отговорих ми неговоя си тои ми каза .. сложи му от VW Transporter бус .. 1.6 и ще стане нова кола и си тръгна поразпитах и разбрах че найстина ставал и щяло да е по добре .. та въпроса ми е дали някой има идея от къде мога да си намеря такъв двигател .. дали продава (знам че по моргите ще намеря .. но искам тук да потърся и в краен случай там)
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Transporter ENGINE(ДВИГАТЕЛ)
Ivaulo написа: но искам тук да потърся и в краен случай там)
Става, но зависи какъв е Транспортера, има 1,6 с горна турбина има и с долна, на теб ти трябва от първия, вторият е с маслен филтър но мястото на радиатора е друго и е играчка да се направи, иначе имам 3 такива двигателя направени в момента и съм много доволен от динамиката когато е на костенурка, особеннo ако се сложи разпределител от VW TYP3. Мога да ти сглобя 1 мотор, но нямам глави, ако си намериш глави - ще се разберем. По моргите едва ли ще намериш такива стари мотори...

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С едноколекторните увеличаваш степента на сгъстяване докъм 8 - 8,5:1 и колата върви по-добре, и ако са с големите клапани, а ако му се сложат 2 карба ще мине спокойно 1600 с малките клапани и ще даде повече обороти.
От въздухара 2000 главите са доста по-големи, а и са по-гълги, понеже блока е по-дълаг и едва ли ще станат, а и камерите са много малки и това ще е проблем ако буталата не са 94мм., а цилиндри за 94 малко трудно ще влязат - бе голям филм е, жалко че нямам време да си го пусна
. 
От въздухара 2000 главите са доста по-големи, а и са по-гълги, понеже блока е по-дълаг и едва ли ще станат, а и камерите са много малки и това ще е проблем ако буталата не са 94мм., а цилиндри за 94 малко трудно ще влязат - бе голям филм е, жалко че нямам време да си го пусна

Върни се в “Air Cooled & Boxer”