Понякога придърпва като ускорява, понякога не

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Понякога придърпва като ускорява, понякога не

Мнениеот yagoda » Вто 22 май 2007 9:06

Има едно придърпване което се появява малко след потегляне - първо колата тръгва добре и точно след това забива предницата все едно ще угасне и трябва да настъпя педала даже да припомпя малко за да вдигна оборотите.
След това като вече се движиме с прилична скорост и ми се наложи да изпреварвам пак тръгва да ускорява и понякога се появява едно придърпване - все едно ми свършва бензина - аха - аха да изгасне и после пак си ускорява....
И всичкото това не го прави всеки път а от време на време и много ме дразни.
Напоследък обаче все по често се случва, да не говорим че и разхода скочи зверски последната седмица с - 5 литра минавам 30км в София...

Носих я при Жеко и той регулира клапаните, смени чукчето и направи центровка.

Утре мисля пак да съм при него да видиме кво става...

Дайте съвет...

П.С. като не прекъсва много добре върви :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 22 май 2007 23:31

Проверете маркуча или тръбичката която отива от карба в делкото, проверете и делкото дали дава предварение навреме(плочка и вакумна мембрана), пробвайте и с по-голям горивен жигльор(1,3-1,32), може да има и боклук в жигльора на ускорителната помпа, мембраната и и тя може да е, друго не се сещам в момента, но основното е тва, изпробвайте мотора дали ще забива и на по-голямо предварение :roll: ... , Жеко да не ти е направил клапаните на 0,20 щото един приятел ми спореше, че трябвало да са на толкова, дори майстор Жеко му казал така, а те са толкова на на мотора 25 коня и на ранните 30-ки, всичко останало е на 0,15, като дори може зимно време или на къси растояния да се кара на 0,10 - повече върви и е по-тих мотора... :wink:

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Сря 30 май 2007 7:56

Еееее така и неразбрах какъв беше проблема... Вчера както си се возих из София изведнъж звука на мотора се промени - някак по разтоварен и чудо - гърбавия ускорява без никакъв проблем! И е вярно това дето Бъгмана беше казал веднъж - че газта не се натиска много много - ако всичко е наред колата си се движи екстра без да мачкаш педала.

Бъгмане тръбичката м/у делкото и карба я проверих, но не съм сменял жигльори. Явно нещо се е било запушило някъде... Сега е екстра. Ще засека и разхода да видим как е.

Все повече се навивам да пробвам на Асен идеята за карбуратор от Самара само фланец незнам кой може да ми направи.

П.С - сега съм със SOLEX 34 PICT-3

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 30 май 2007 17:03

Фланеца е лесна работа, сам можеш да си го направиш, има няколко теми във форума за тая работа - колегите масово слагат на Голфчетата, имат и опит от който можеш да черпиш инфо... :wink:

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 01 юли 2007 7:59

Малко съм далече от времето на разискване но.... :?

Същия проблем е и при мен. Имам го придърпването но като загрее си върви и няма проблеми. Единствената неприятност е, че ми е качил разхода на гориво. На минавам с 10 литра 80 км :shock което не ми се струва нормално с оглед на разхода преди време. Къде мога да отида да и направи измерване някой на изгорелите газове, а също така да направи центровка на карбуратора и евентуално и на двигателя?

Ходих при един в Люлин и слушах какви ли не хвалби за него и баща му докато не се явих там.... отговора беше..... "ма какво е това бе аз не съм се бил родил тогава"...едва ли не е бил роден тогава но му теглих една майна на ум и си палих колата и си отидох...дайте някаква идея?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 01 юли 2007 13:02

Придърпването най-вероятно е от смукача, иска натягане малко, но това може да ти качи разхода още, аз моя съм го отпуснал докрай и когато е студен, ако подавам разко газ придърпва леко, но подавам ли плавно няма грижи, а разхода може да е голям от много неща, основно центровка и карб, но тоя голям разход лятото или си на 3 цилиндъра или духа през някоя глава или и 2-те, колегите от София ще ти кажат при кого да идеш, но за тая кола се ходи при специален майстор, останалите я развалят по-скоро... :wink:

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 01 юли 2007 13:26

Това "духа през някоя глава" от какво може да е и как може да се диагностицира? Дали може да са изкривени или....?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 01 юли 2007 17:03

Понеже на 90% шпилките на двигателя, които държат главите са притегнати от "майстори" и след време алуминия не издържа и изтърва, може и стареене да има просто, оттам и главата може да изметне, което става и от прегряване или неправилно предишно стягане. Понякога, ако изкараш кабела на бубината за да няма искра и въртиш стартер се чува как духат (съскат). Най-сигурно се разбира със специален манометър(може и обикновен), който се слага на мястото на всяка свещ и се проверява дали ще дигне 7-8 атмосфери, което става при загрят на 60' мотор(към 5мин. работа) изкарани всички свещи и педал на газта до дупка, маномерър имат в повечето сервизи и ако е с по дълъг накрайник става и за наще... :wink:

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 01 юли 2007 23:45

ясно...

Върни се в “Air Cooled & Boxer”