Карам я малко по 1-2 километра на ден, дали в това е проблема, защото май така електрическата клапа ли е, смукач ли,на карбуратора е постоянно отворена?и така май постоянно е на смукач, а и често се пали и гаси студена. Бензиновата и помпа има някакво малко отворче, от което ако се прецака би трябвало от там да се стича бензина, затова се съмнявам да е от нея, но нз.
P.S. Мотора е 1,2 34-37 коня, не от най-старите, някъде 50-60г. е но нз защото го изкормих от друга костенурка, преправен на 12v. Влиза бая бензинец в маслото от известно време, иначе колата си има мощност и звучи нормално.

Картера на Констенурката ми се пълни с бензин!
:))
Провери също дали иглата на поплавъка ти затваря!
А за бензиновата помпа виж и каналчето което е за повече бензин дали не е запушено?
А за бензиновата помпа виж и каналчето което е за повече бензин дали не е запушено?
И аз имах същия проблем и смених бензиновата помпа, но проблема си остана. Накрая открих, че когато е на смукач се пълни с бензин. Колата беше със карбуратор от шкода и затова беше с ръчен смукач, затова дърпах смукача само когато се налагаше и така значително се намали бензина в маслото. Така и не разбрах какъв беше проблема, но се надявам ти да имаш повече успех!
Колега, виж ако прекъсва и не работи стабилно студена, наи вероятно няма изгаряне на горивната смес. Бензина кондензира върху стените на цилиндрите и от там се отмива от маслото, като се събира в картера. Не я караи така, защото резултата винаги е скапани основни лагери - лошо и скъпо упражнение!!! Смени си кабели и свещи, провери капачката, чукчето и палеца и си регулирай смукача. Ако още съществува проблема викай ще помагам! Успех

- king_pin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kukuman написа:И аз имах същия проблем и смених бензиновата помпа, но проблема си остана. Накрая открих, че когато е на смукач се пълни с бензин. Колата беше със карбуратор от шкода и затова беше с ръчен смукач, затова дърпах смукача само когато се налагаше и така значително се намали бензина в маслото. Така и не разбрах какъв беше проблема, но се надявам ти да имаш повече успех!
Предполагам, че и при мен това е проблема, моя карбуратор е уж орегинален с електронен смукач и сигурно. понеже я паля за по мако, е постоянно на смукач. Помпата не я смених но я прегледах добре изглежда. А иначе колата работи равномерно, както си е била винаги, но от няколко месеца прави този номер

P.S. Извиняавм се, че не отговорих веднага но ходих да топна крачетата в моренце.

Върни се в “Air Cooled & Boxer”